MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 11 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για το Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, συναυλίες, προβολές ταινιών, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

The Speakeasies’ Swing Band και ο BNC στο Arch Club

Facebook: The Speakeasies Swing Band

Η TMR Entertainment Group και ο νέος συναυλιακός χώρος της Αθήνας Arch Club – Live Stage καλωσορίζουν την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων με μία μοναδική groovy συναυλία. Ζωντανά στη σκηνή οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού The Speakeasies Swing Band και BNC.
26/11 στις 20.00
Arch Club – Live Stage. Ελασιδών 6, Γκάζι
Για το δωρεάν εισιτήριό απαιτείται πληκτρολόγηση του κωδικό GROOVEBOX στο viva.gr

Η μουσική του Πόντου: Μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Πόντου στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών οργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Πόντου με τίτλο Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου, στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της έκθεσης «Σήκω ψυχή μου». Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19.00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.
26/11 στις 19.00 
Εκθεσιακός Χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Λεωφ Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Love Solidarity Death (L.S.D.): Performance στο μουσικο-εικαστικό πρότζεκτ των The Callas στη Στέγη

Παρουσίαση στη Στέγη της έκθεσης “Love Solidarity Death (L.S.D.)” των The Callas. Μεσογειακή ψυχεδέλεια, φωσφορίζοντα χαλιά, catwalk, συναυλίες και προβολές ταινιών. Με την έκθεση-ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής “Love Solidarity Death” (L.S.D), οι The Callas (Άρης και Λάκης Ιωνάς) καταλαμβάνουν το -1 της Στέγης γιορτάζοντας τα 20 χρόνια δημιουργίας τους. Μια πολυμορφική, καλειδοσκοπική, εικαστική έκθεση με κεντήματα, εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, live performance και έκδοση βιβλίου. Συγκεκριμένα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το “The Callas Performance Catwalk”. Οι Callasettes, Φιλίππα Δημητριάδη, Διονυσία Μποσμή, Ανίτα Πολυχρόνη, Λίνα Ρόκου, Δάφνη Κυριακίδου και οι χορεύτριες Μάρθα Πασακοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη, Αγγελική Χατζή, σε χορογραφία της Αγγελικής Χατζή και σκηνοθεσία των The Callas χρησιμοποιούν ως σκηνικά τις εγκαταστάσεις της έκθεσης παρουσιάζοντας ένα υβριδικό catwalk.
26/11 στις 18.00 – 23.00
Από 26 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2022

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠερίπατος στη μεσογειακή ψυχεδέλεια των Callas12.09.2018

Ο Άντονυ στο ξέφωτο-Η ενόρμηση θανάτου της όπερας: Διημερίδα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Παράλληλα με τις παραστάσεις της όπερας “Ο θάνατος του Άντονυ του Χαράλαμπου Γωγιού”, σε λιμπρέτο του Γιάννη Φίλια και του συνθέτη βασισμένο στην ανάμνηση της τηλεοπτικής σειράς Κάντυ Κάντυ και στο έργο του Σλάβοϊ Ζίζεκ, θα λάβει χώρα η διημερίδα με τίτλο “Ο Άντονυ στο ξέφωτο: Η ενόρμηση θανάτου της όπερας” στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2022 στις 17.30. Κεντρική ομιλήτρια της διημερίδας είναι η κορυφαία Αμερικανίδα φιλόσοφος Τζόαν Κόπτζεκ (Καθηγήτρια Σύγχρονου Πολιτισμού και Μέσων στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, ΗΠΑ). Συμμετέχουν, επίσης, σημαντικοί εκπρόσωποι από τους χώρους της μουσικολογίας, της ψυχανάλυσης, της φιλοσοφίας και των πολιτισμικών σπουδών που θα μιλήσουν για τα θέματα της όπερας.
26/11 στις 17.30
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λ.Συγγρού και Ευριπίδου
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται αποκλειστικά μέσω του ticketservices.gr

6ο Φεστιβάλ WIFT GR: Ταινίες για την ισότητα στον κινηματογράφο, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Memoir of a Veering Storm της Σοφίας Γεωργοβασίλη

Tο WIFT GR – Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα), σε συνδιοργάνωση με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν το 6ο Φεστιβάλ Wift Gr 50/50 Iσότητα και στον Κινηματογράφο, το οποίο πραγματοποιείται φέτος 24-27 Νοεμβρίου 2022 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιλέγει να συμπίπτει ημερολογιακά με την Παγκόσμια Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου). Μετά από δύο διοργανώσεις που εστίασαν σε ταινίες ενάντια στην έμφυλη βία, η φετινή θεματική του στρέφει την προσοχή του κοινού σε ένα άλλο -δυστυχώς ξανά επίκαιρο- ζήτημα. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών, περισσότερες από 12 ταινίες θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με σκοπό την προβολή των αγώνων των γυναικών για τα αδιαμφισβήτητα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα ανά την υφήλιο και ανά διαφορετικές ιστορικές περιόδους και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Συγκεκριμένα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, θα προβληθούν μεταξύ άλλων οι ταινίες “Frimas”, “My Grandmother Is an Egg”, “If it ain’t broke”,”Βροντή”, ενώ την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το κοινό θα παρακολουθήσει τις ταινίες “Μωρά «Made in India”, ” Άκουσέ με”.
26/11 στις 17.30 και 27/11 στις 18.00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Στάση Μετρό Κεραμεικός)

Εργαστήριο φωτογραφίας – Αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Ντοκιμαντέρ στο Exile Room

To Exile Room εγκαινιάζει τη νέα σεζόν προβολών με δύο από τα πιο δημιουργικά ντοκιμαντέρ που είδαμε τελευταία, το “Tolyatti Adrift” και το “Magaluf Ghost Town”. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, η σκηνοθέτιδα Laura Sisteró (“Tolyatti Adrift”) μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας και σκηνοθέτη Carlos Muñoz Gómez-Quintero θα παρουσιάσει ένα εργαστήριο όπου η στατική φωτογραφία συναντά την κινηματογραφική φωτογραφία του ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες θα προβληθούν με υπότιτλους στα ελληνικά, ενώ το εργαστήριο θα γίνει στα αγγλικά. Συγκεκριμένα τo Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο φωτογραφίας, με τη Laura Sisteró και τον Carlos Muñoz Quintero
26/11 και 27/11 στις 21.00
Exile room, Αθηνάς 12 (3ος όροφος)
Δήλωση συμμετοχής στο εργαστήριο φωτογραφίας εδώ

Sin[us] στον χώρο M54

Το Experiment A ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 ως μια απόπειρα διατομεακής καλλιτεχνικής φιλοξενίας (artistic residency) για χορογράφους και επιστήμονες-ερευνητές. Σκοπός του είναι η διερεύνηση της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνικής πράξης και επιστημονικής έρευνας μέσα από μια εμπειρία που στηρίζεται στη διαδικασία. Η Κυριακή Νασιούλα (χορογράφος, σκηνογράφος, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π.) και η Μαρία Καρόγλου (χημικός μηχανικός Ε.Μ.Π.) επιλέχθηκαν μέσα από ανοιχτό κάλεσμα ως το πρώτο συνεργατικό δίδυμο που θα εργαζόταν στο Flux Laboratory Athens για το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου – 15 Νοεμβρίου. Το έργο Sin[us] γεννήθηκε μέσα από την εντατική συνεργασία της Κυριακής Νασιούλα και της Μαρίας Καρόγλου. Το κινησιολογικό του σκέλος θα παρουσιαστεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στις 7.30 μμ , στον χώρο M54, στο πλαίσιο μιας συνάντησης ανοιχτής στο κοινό.
Τα πέντε στοιχεία (γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας) λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης και έρευνας, παίρνοντας τη μορφή μιας χορογραφικής διέλευσης από το ένα στοιχείο στο άλλο.
27/11 στις 19.30 
M54 collective art space, Μενάνδρου 54, Αθήνα
Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση θέσης εδώ

Αθηναϊκές Διαδρομές: Μία βόλτα στην Κυψέλη με τον Νίκο Βατόπουλο

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ο Νίκος Βατόπουλος με αφορμή το νέο του βιβλίο, “Ένα παιδί μεγαλώνει στην Αθήνα, 1934 – 1944”, ο Νίκος Βατόπουλος, με την εμπειρία, την ευαισθησία και τις γνώσεις του, οδηγεί το κοινό σε μια διαφορετική βόλτα, στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης, ιδωμένη από μάτια παιδικά σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις της πρωτεύουσας στη σύγχρονη ιστορία της.
Ώρα έναρξης: 11.30 και σημείο συνάντησης: Δροσοπούλου κ Φωκίωνος Νέγρη. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το Μουσείο των Ηρακλειδών προσκαλεί τους Αθηναίους σ’ ένα περίπατο στους αθέατους δρόμους του νερού, που κυλάει ακόμη κάτω απ’ την πόλη, από την πλατεία Συντάγματος έως το Θησείο. Μια βόλτα στο “υπαίθριο μουσείο” τέχνης και αρχιτεκτονικής με μνημεία και κατάλοιπα όλων των εποχών, που αφηγούνται τη μακραίωνη ιστορία της Αθήνας. Ώρα: 12:00-13:30 και τόπος συνάντησης: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Αθήνα. Άλλη μια διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου είναι η διαδρομή από τη μεγάλη Εθνική βιβλιοθήκη στο μικρό βιβλιοπωλείο (Booktalks), με τοπο συνάντησης την είσοδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και ώρα συνάντησης τις 11:00 π.μ
26/11 στις 11:30 και 27/11 στις 12.00-13.30 και 11.00
Δροσοπούλου κ Φωκίωνος Νέγρη (δήλωση συμμετοχής εδώ)/Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Αθήνα (δήλωση συμμετοχής εδώ)/ Εθνική Βιβλιοθήκη, Πανεπιστημίου 32 (δήλωση συμμετοχής εδώ

Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά: Μια δράση με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες στο Πάρκο Ασυρμάτου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και οι nomads artcore συνδιοργανώνουν και καλωσορίζουν το “Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά”, μια δράση που βασίζεται στη συνεργασία και συν-δημιουργία ανθρώπων από διαφορετικά πεδία τέχνης, έρευνας και επιστήμης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες, στο Πάρκο Ασυρμάτου. Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που, δυστυχώς, δε σταματάει να είναι επίκαιρο. Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους.
26/11 και 27/11 στις 18.00 – 21.00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου), Ελευθερίου Βενιζέλου, Δάφνη

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας, της ομάδας bijoux de kant στη Στέγη

Το video art πρότζεκτ με την Μπέττυ Βακαλίδου δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Πόσες φορές μπορεί να πεθάνει και να αναστηθεί μια θηλυκότητα, ένα σώμα, μια χώρα; Το video art πρότζεκτ της ομάδας bijoux de kant θέλει την Μπέττυ Βακαλίδου, πρωτοστάτρια των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας, το video art πρότζεκτ Οι 7 θάνατοι της Αντώνας του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant θέλει την Αντώνα, την αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερμηνευμένη από την Μπέττυ Βακαλίδου, να διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και να ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη και στο ιστορικό σώμα.
26/11 και 27/11 στις 18.00-22.40
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTheARtro: Παγκόσμια πρώτη στην Ελλάδα για το θέατρο επαυξημένης πραγματικότητας με την παράσταση «Η Μικρή Ασία»12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
26/11 και 27/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6ο Φεστιβάλ WIFT GR: Ξεκινά με δωρεάν είσοδο στην Ταινιοθήκη – Όλες οι ταινίες που θα δούμε το 4ήμερο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b