MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 9 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οι Δούλες, του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Αποθήκη

«Οι Δούλες», το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζενέ, που οδήγησε τον συγγραφέα στην παγκόσμια αναγνώριση, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Αμαλία Καβάλη, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου. Ένα αριστουργηματικό κείμενο, που το χαρακτηρίζει ο δεξιοτεχνικός χειρισμός της γλώσσας μέσα από μια έντονα ποιητική φόρμα. Η εναλλαγή των ρόλων, οι σχέσεις εξουσίας και υποταγής, η αγωνία για την κυριαρχία απέναντι στον άλλον, οι ταξικές διαφορές που αποδεικνύονται αγεφύρωτες , ο ερωτισμός και η εξάρτηση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα αγωνίας και σασπένς, μέσα από τον συνδυασμό ονείρου και πραγματικότητας, επιθυμίας και αυτοτιμωρίας, άρνησης αλλά και αποδοχής του απαράβατου κανόνα της ζωής.
Σάββατο 26/11, 21:00
14€ – 18€
Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή

2. O Υπέροχος Γκάτσμπυ, του F. Scott Fitzgerald στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Photo: Nikos Papoutsakis

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», το μυθιστόρημα-σταθμός μιας εποχής, του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ έρχεται στο Αγγέλων Βήμα, για πρώτη φορά σε ελληνική θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία του Αλέξιου Κοτσώρη. Ο «Υπέροχος Γκάτσμπυ», είναι μια από τις πιο γοητευτικές ερωτικές ιστορίες του εικοστού αιώνα. Σε αυτό το μυθιστόρημα, ο Φ. Σ. Φιτζέραλντ κατορθώνει να εκφράσει με συγκινητικό τρόπο τις ψευδαισθήσεις του έρωτα μέσα στο λαμπερό περιβάλλον της νεοϋορκέζικης «αριστοκρατίας». Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμη η πεποίθηση πως τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την Ευτυχία. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αριστείδης Βέβης, Ευγενία Καραμπεσίνη, Γιώργος Γκιόκας, Φωτεινή Τεντολούρη, Λήδα Μανούσου Αλεξίου, Νάσος Φρίγγης και ο Αλέξιος Κοτσώρης στο ρόλο του Τζέι Γκάτσμπυ.
Σάββατο 26/11, 21:00
10€ – 16€
Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα, της Τέτης Σώλου στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα12.09.2018

3. Ο Αμερικάνικος Βούβαλος του David Mamet, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου επιστρέφει στο Θέατρο Φούρνος

Το έργο του David Mamet «Αμερικάνικος Βούβαλος» σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Φούρνος. Υπόθεση: Ο Mamet παρακολουθεί μια ημέρα τριών ανδρών που ζουν στο περιθώριο μιας αμερικάνικης μητρόπολης το 1975. Τρεις μικροαπατεώνες σχεδιάζουν μια διάρρηξη για να κλέψουν κάποια συλλεκτικά νομίσματα, η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους, με τα όνειρά τους να βουλιάζουν και την απόγνωση να ξεχειλίζει, βλέπουν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται, με τον πιο αδύναμο να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα. Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται σ’ ένα παλιατζίδικο. Οι τρεις ήρωες ξεχασμένοι από την κοινωνία, όπως και τα ξεχασμένα αντικείμενα του παλαιοπωλείου, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του εύκολου κέρδους και στην επιχειρηματική «ηθική» αποτελούν τον ορισμό της διάψευσης του αμερικανικού ονείρου. Με διεισδυτικό χιούμορ και κοφτούς διαλόγους, ο Mamet-εκπληκτικός τεχνίτης της γλώσσας- μάς βάζει στον κόσμο των τριών ανδρών που κάνουν τα πάντα για να πιάσουν «την καλή». Μια πικρή κωμωδία για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, για την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου και το μάταιο κυνήγι της επιτυχίας και του χρήματος που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χριστόδουλος Στυλιανού, Πάρης Σκαρτσολιάς, Θανάσης Σαράντος.
Κυριακή 27/11, 20:00
8€ – 16€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

4. Όλιβερ Τουίστ, του Καρόλου Ντίκενς στο Θέατρο Πειραιώς 131

Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, «Όλιβερ Τουίστ», επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Πειραιώς 131, σε σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου. Την δημοφιλή ιστορία του μικρού ήρωα, που όλοι αγαπήσαμε, διαβάσαμε και συγκινηθήκαμε όταν ήμασταν παιδιά, μεταφέρει θεατρικά και σκηνοθετεί η καταξιωμένη δημιουργός Γιούλη Ηλιοπούλου, που έχει αφήσει το δικό της σημαντικό στίγμα στο παιδικό θέατρο. Δώδεκα καταξιωμένοι ηθοποιοί συνυπάρχουν στη σκηνή μαζί με οκτώ υπερταλαντούχα παιδιά – ηθοποιούς, σε μία από τις πιο πλούσιες παραγωγές παιδικού θεάτρου του φετινού θεατρικού χειμώνα. Με τα σημαντικά και τόσο επίκαιρα μηνύματα του έργου, ο Ντίκενς, μέσω του ήρωα του Όλιβερ Τουίστ, επιλέγει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ηθική του μέσα σ’ έναν άδικο κόσμο, σε άθλιες συνθήκες, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν στην απόλυτη φτώχεια. Σε μια κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων, ο Ντίκενς στέλνει το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, δείχνοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και πως η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα, αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας μπορούν να διασωθούν ακόμη και σ’ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικής ανισότητας. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Απόστολος Μαλεπιτζής, Κώστας Γόνης, Νίκος Ζιάγκος, Γιάννης Χριστοφάνης, Κατερίνα Ταπέ, Γιώργος Λουρωτός, Δέσποινα Κασσιώτη, Χρήστος Γιαννακάκος, Ηλέκτρα Τσίπρα, Νίκος Παππαδάκης, Δέσποινα Χαριάτη, Γλυκερία Χασάπη, Χρύσα Νταή, Υακίνθη Παράσχη, Μαλτεζόπουλος Αλέξανδρος.
Κυριακή 27/11, 12:30
9€ – 14€
Θέατρο Πειραιώς 131, Πειραιώς 131, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Μέγαρο: Αντόνιο Παππάνο και Janine Jansen σε μια μοναδική συναυλία με την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης

Αριστερά: Αντόνιο Παππάνο | Δεξιά: Janine Jansen

Δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο μαέστρος Αντόνιο Παππάνο και η βιολονίστα Janine Jansen, συμπράττουν με την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης για μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Η Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης, μια πολυβραβευμένη ορχήστρα που έχει στο βιογραφικό της πάνω από 250 ηχογραφημένα έργα, δύο Grammy και συνεργασίες με μαέστρους που άφησαν εποχή. Διάδοχός τους στο πόντιουμ της Ορχήστρας Δωματίου της Ευρώπης, ο Sir Antonio Pappano [Σερ Αντόνιο Παππάνο], ο διεθνώς περιζήτητος αρχιμουσικός που φημίζεται για τις εμπνευσμένες αναγνώσεις του ακόμη και στα πιο πολυπαιγμένα έργα. Μαζί τους, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Janine Jansen [Ζανίν Γιάνσεν], μια βιολονίστα που ξέρει να δίνει νέες διαστάσεις σε κάθε σύνθεση που ερμηνεύει. Αυτή τη φορά, στην εμφάνισή της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης θα παρουσιάσει το φαντασμαγορικό Πρώτο κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα του Sergey Prokofiev [Σεργκέι Προκόφιεφ]. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει το έργο Ο τάφος του Κουπρέν του Μaurice Ravel [Μωρίς Ραβέλ], τη Σερενάτα για ορχήστρα εγχόρδων σε μι μείζονα του Antonín Dvořak [Αντονίν Ντβόρζακ] και τους Χορούς της Γκαλάντα του Zoltán Kodály [Ζόλταν Κόνταϋ].
Σάββατο 26/11, 20:30
13€ – 70€
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

6. Να σε δω να γελάς ΙΙ: Τα Κίτρινα Ποδήλατα στον Σταυρό του Νότου Club

Τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν στη φυσική τους έδρα και προσκαλούν όλους τους φίλους στην ανανεωμένη live-πρόταση «Να σε δω να γελάς ΙΙ». Οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιας, ενισχύουν τα συναισθήματα της πετυχημένης – ευρυματικής παράστασης «Να σε δω να γελάς», επιστρατεύουν ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, στοιχηματίζοντας εκ νέου να ενώσουν αληθινές παρέες γύρω από τη φωτιά αγαπημένων τραγουδιών και μηνυμάτων. Yποδέχονται στο club του Σταυρού του Νότου, όσους πραγματικά πιστεύουν πως μουσική και χαμόγελο μπορούν να αναθερμάνουν την αισιοδοξία μας για μια δυνατή επόμενη μέρα.
Σάββατο 26/11, 22:30
12€
Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μελίνα Κανά στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

7. Eden Sunday Parties: Red Axes, Jay Jay και K.ATOU ετοιμάζουν ένα 7ωρο party στο Ωδείο Αθηνών

Οι RED AXES έρχονται στο Ωδείο Αθηνών, στο πλαίσιο των Κυριακάτικων EDEN party του Plisskën Festival, με έναν αξέχαστο μουσικό μαραθώνιο 7 ωρών, γεμάτο ενέργεια με deep-discο, house και electro ήχους. Mαζί τους οι JAY JAY και K.ATOU. Οι RED AXES επαναπροσδιορίζουν τον ήχο μιας πόλης, συνδυάζοντας επιρροές, ανοίγοντας νέα φάσματα και συστήνοντας στον κόσμο ένα νέο κύμα αργών down beats και electric garage. Η K.atou, κατά κόσμον Κατερίνα Μόρτζου, ξεκίνησε το DJing στην ηλικία των δεκαοκτώ. Τα set της καθώς και η ετήσια εμφάνισή της στα after-hours του Detroit Electronic Music Festival καταφέρνουν να γίνουν ταυτόσημα της underground house και techno σκηνής. O Jay Jay, κατά κόσμον Ιάσονας Οικονόμου, χαρίζει τα τελευταία χρόνια ξεχωριστές μουσικές επιλογές σε επιλεγμένους χώρους της Αθήνας και όχι μόνο. Τα DJ σετ του χαρακτηρίζονται από ελευθερία αυτοσχεδιασμού και μοναδικό γούστο, ενώ κινείται με άνεση σε διάφορα μουσικά είδη, από house και tech μέχρι funk και μελωδικά beats.
Κυριακή 27/11, 16:30
22€
Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β΄17-19 106 75, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

8. Δον Κιχώτης, του Λούντβιχ Μίνκους στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή του Δον Κιχώτη του Λούντβιχ Μίνκους, ενός από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών. Η χορογραφία του Τιάγκο Μπορντίν βασίζεται στην κλασική χορογραφία του Μαριύς Πετιπά, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1869 στο Μπολσόι. Για επτά παραστάσεις, από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη, σκηνικά Γιώργου Σουγλίδη και κοστούμια της Μαίρης Κατράντζου. Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου. Μέσα από τη μοναδική μουσική του Μίνκους, η χορογραφία περιγράφει μια ιστορία για τα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού που συγκινεί διαχρονικά συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία. O Δον Κιχώτης βασίζεται σε επεισόδια από το διάσημο μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (1547-1616), που εκδόθηκε σε δύο τόμους το 1605 και το 1615 αντίστοιχα. Η υπόθεση του μπαλέτου αντλεί κυρίως από τον δεύτερο τόμο και επικεντρώνεται στον θυελλώδη έρωτα της Κιτέριας –Κίτρι στο μπαλέτο– με τον κουρέα Μπαζίλιο. Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη και του υπηρέτη του Σάντσο Πάντσα μένουν σε δεύτερο επίπεδο. Ερμηνεύουν οι: Μάια Μακατέλι, Μάρτα Ριβέρο ντε Μιράντα, Αλίσια Τάουνσεντ, Ντανιίλ Σίμκιν, Γκουστάβο Καρβάλιο, Γιώργος Χατζόπουλος, Μαρία Κουσουνή, Γιοβάνκα Ζάριτς, Μαργαρίτα Κώστογλου, Ντανίλο Ζέκα, Βαγγέλης Μπίκος, Γιάννης Μητράκης, Ευάγγελος Λαφάρας, Θανάσης Σολομός, Έκτωρ Μπολλάνο, Φλωριάν-Μιχάλης Παππάς, Μάνια Καραβασίλη, Στέλιος Κατωπόδης, ‘Aνχελ Μαρτίνεθ-Σάντσεθ, Έλενα Κέκκου, Μαρίτα Νικολίτσα, Ελευθερία Στάμου, Ίγκορ Σιάτζκο, Αντώνης Κορούτης, Γιάννης Γκάντσιος, Πόπη Σακελλαροπούλου, Aννα Φράγκου, Μάγδα Κούκου-Φέρρα, Γιοβάνκα Ζάριτς, Αριάδνη Φιλιππάκη, Ζωή Σχοινοπλοκάκη.
Σάββατο 26/11, 19:30
10€ – 70€
Εθνική Λυρική Σκηνή, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Λυρική Σκηνή: Μια δράση εμπνευσμένη από τα «Μαγικά Μαξιλάρια» έφερε τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο της όπερας12.09.2018

9. Σαραγήνη, του Τάσου Μπεκιάρη στο Arroyo

Photo Credits: Πάτροκλος Σκαφίδας

Η Load Dance Theatre παρουσιάζει τη «Σαραγήνη», τη νέα χορογραφική δουλειά του χορογράφου Τάσου Μπεκιάρη στη νέα σκηνή του ΑRROYO. Η παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ματιά, μια νέα μέθοδο χορού εστιασμένη στο ανθρώπινο βίωμα και στο «ομιλούν» σώμα που αυτό δημιουργεί. Έξι άνθρωποι συνεπείς στις διαφορετικές χορευτικές τους καταβολές, κουμπώνουν σ’ ένα σουρεαλιστικό θέαμα χοροθεάτρου συνομιλώντας με το κοινό σε κάποιο ομιχλώδες τοπίο. Οι λέξεις κλωβός και χρόνος που στο άκουσμα τους προκαλούν ταραχή, γίνονται το σημείο συνάντησης με την ύπαρξη καθαυτή. Σώματα που ιδιοποιούνται καταχρηστικά, αυτοαναιρούνται εθελοντικά, τζογάρουν σαρκικά, παίζουν εξουσιαστικά, πρωταγωνιστούν σε μια total theatre παράσταση. Τα πρωτόπλαστα προσωπεία τους αναπαράγουν μια ρεπλίκα ζωής που εκείνοι τολμούν να την χαρακτηρίσουν ΕΓΩ. Και το Ε Μ Ε Ι Σ ; Χορεύουν οι: Αναστασία Γεωργακοπούλου, Βασίλης Καραογλάνης, Δημήτρης Κούτης, Θεοδώρα Μανωλάκου, Βασιλεία Προσπαθοπούλου, Κατερίνα Τσαγκάρη, Ιωάννα Καρανδινού.
Κυριακή 27/11, 20:00
12€ – 15€
Arroyo, Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b