MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Η φθινοπωρινή βροχή των διαττόντων Λεοντιδών θα κορυφωθεί απόψε και στην Ελλάδα

Οι Λεοντίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, η οποία όμως κατά καιρούς φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Monopoli Team

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι θα κορυφωθεί απόψε (17/11) και δεν είναι άλλο από την φθινοπωρινή «βροχή» των διαττόντων αστέρων Λεοντιδών. Το φαινόμενο θα διαρκέσει έως τα χαράματα της Παρασκευής στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα κάτι που σημαίνει ότι εφόσον μας κάνουν την… χάρη τα σύννεφα κι ο ουρανός είναι ξάστερος, θα την απολαύσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNASA: Η πιο κοντινή λήψη του δορυφόρου Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια12.09.2018

Οι Λεοντίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, η οποία όμως κατά καιρούς φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Συνήθως φέρνει στον ουρανό της Γης έως 15 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αλλά κάθε περίπου 33 χρόνια εμφανίζει ένα περιοδικό αποκορύφωμα με εκατοντάδες ή και δεκάδες χιλιάδες μετέωρα την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαστημικό «σκουπίδι» όσο ένα 10όροφο κτίριο θα πέσει στη Γη12.09.2018

Η πιο πρόσφατη θεαματική χρονιά ήταν το 2001. Όπως αναφέρουν τα επιστημονικά συγγράμματα, η εν λόγω βροχή διαττόντων διαρκεί από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου και φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Λέοντα, από όπου πήρε και το όνομά της. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα σωματίδια της σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η ουρά του κομήτη 55Ρ/Τέμπλ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1865 και κάθε Νοέμβριο τα απομεινάρια του διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης θα πλησιάσει ξανά τη Γη το 2031.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b