MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

NASA: Η πιο κοντινή λήψη του δορυφόρου Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια

Αυτή ήταν η τρίτη και καλύτερη φορά που ένα διαστημικό σκάφος επιχείρησε να πλησιάσει την παγωμένη Ευρώπη σε απόσταση μικρότερη των 500 χιλιομέτρων.

Wikipedia
Monopoli Team

H NASA πριν λίγες ημέρες χτύπησε αστεροειδή για να τον εκτρέψει από την πορεία του, σημειώνοντας ιστορική πρωτιά για την ανθρωπότητα. Μόλις πριν λίγες ώρες, προχώρησε σε κάτι ακόμη κοσμοϊστορικό αφού το σκάφος της, Juno πέρασε σε απόσταση μόνο 352 χιλιομέτρων από τον δορυφόρο Ευρώπη του Δία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκάφος της NASA έπεσε πάνω σε αστεροειδή12.09.2018

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία μάς έδωσε την πιο κοντινή λήψη που θα μπορούσε, τραβώντας κι άλλο λεπτομερές υλικό από την επιφάνειά της. Για την ακρίβεια, μας χάρισε τις καλύτερες εικόνες που έχουν τραβηχτεί από διαστημοσυσκευή εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ιστορική στιγμή»: Η NASA βρήκε τρόπο να αναπνέουμε στον Άρη12.09.2018

Αυτή ήταν η τρίτη και καλύτερη φορά που ένα διαστημικό σκάφος επιχείρησε να πλησιάσει την παγωμένη Ευρώπη σε απόσταση μικρότερη των 500 χιλιομέτρων και το Juno κινήθηκε με ταχύτητα περίπου 24 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι είχε περίπου δύο ώρες για να συγκεντρώσει δεδομένα και να τραβήξει τις λήψεις από τον δορυφόρο. Η τελευταία φορά ήταν η προσέγγιση του Galileo το 2000.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b