MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Διαστημικό «σκουπίδι» όσο ένα 10όροφο κτίριο θα πέσει στη Γη

Οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από το τεράστιο διαστημικό κινέζικο «σκουπίδι» 23 τόνων, είναι μόλις έξι στα 10 τρισεκατομμύρια.

Credits: SpaceX/Unsplash
Monopoli Team

Για μια ακόμη φορά – τέταρτη μέσα σε δύο χρόνια – ένα μεγάλο διαστημικό κινεζικό «σκουπίδι» βάρους 23 τόνων και ύψους 10όροφου κτιρίου, ένα τμήμα πυραύλου Long March 5B, γυρνάει σαν ρωσική ρουλέτα γύρω από τη Γη όπου θα πέσει με μη ελεγχόμενο τρόπο πιθανώς σήμερα ή το Σάββατο και κανένας ακόμη δεν ξέρει πού ακριβώς αυτό θα συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ NASA τραβά φωτογραφία τον Ήλιο και εκείνος «γελά»12.09.2018

Ο πύραυλος είναι αυτός που έθεσε σε τροχιά το τρίτο και τελευταίο τμήμα του νέου κινεζικού διαστημικού σταθμού «Τιανγκόνγκ» στις 31 Οκτωβρίου. Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAmazon: Γιατί όλο και περισσότεροι χρήστες αναζητούν μία συγκεκριμένη ολόσωμη πράσινη στολή;12.09.2018

Μολονότι ένα μεγάλο μέρος του πυραύλου θα καεί από την ατμόσφαιρα εωσότου φτάσει στη Γη, ένα μέρος του τελικά – το 20% έως 40% – αναμένεται να πέσει σε αυτήν, πιθανώς στη θάλασσα που καλύπτει το 70% του πλανήτη μας.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b