MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Ψωμί ολικής άλεσης χωρίς ζύμωμα από το blog Elpida’s little Corner

Σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης χωρίς ζύμωμα! Εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και πάνω απ’ όλα απίστευτα νόστιμο.

Monopoli Team

Υλικά:
  • 500 γρ. αλεύρι ολικής  
  • 3 γρ. ξερή μαγιά
  • 10 γρ. αλάτι 
  • 350 γρ. χλιαρό νερό 
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας σιγά – σιγά το νερό και τέλος το ελαιόλαδο. 
  • Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι το πρωί, την επόμενη μέρα αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και της δίνουμε σχήμα. 
  • Βάζουμε το ψωμί σε φόρμα με λαδόκολλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να γίνει διπλάσιο, για 1 ώρα περίπου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, σκεπασμένο για 30 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε αλλά 10 λεπτά, περίπου, να πάρει χρώμα. 

Tips: Μπορείτε να το ψήσετε σε γάστρα ή σε μαντεμένιο τηγάνι με ένα ταψί για καπάκι. Να βάλετε διάφορους σπόρους (ηλιόσπορο, παπαρουνόσπορο, λιναρόσπορο, σουσάι μαύρο κ.α.) μέσα και επάνω στο ψωμί, αφού το περάσετε με το πινέλο με νερό για να κολλήσουν οι σπόροι.

Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b