MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα πιο περίεργα πασχαλινά έθιμα του κόσμου

Από την αναπαράσταση της σταύρωσης και την αναβίωση του θείου δράματος, μέχρι τον χορό του θανάτου και το μπουγέλωμα.

Monopoli Team

Στην Ελλάδα το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με σούβλισμα, χωριό, γλέντι, βεγγαλικά. Για μερικούς, πρόκειται για ένα αρκετά βάρβαρο έθιμο, ωστόσο, δεν είναι και ότι πιο περίεργο υπάρχει στον κόσμο. Από τη Βρετανία μέχρι τις Βερμούδες και από το Μεξικό μέχρι τις Φιλιπίννες, συγκεντρώσαμε τα πιο ιδιαίτερα, ξεχωριστά και περίεργα έθιμα του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τα αυγά μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα12.09.2018

Μεξικό

Στην Ισταπαλάπα του Μεξικού, η Μεγάλη Παρασκευή γιορτάζεται με την ακριβή αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού, η οποία γίνεται με μαστίγωμα και ψεύτικο αίμα. Ο άνθρωπος που υποδύεται το Χριστό, εξασκείται σωματικά και ψυχολογικά για το συγκεκριμένο έθιμο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Φιλιππίνες

Ένα από τα πιο βάναυσα έθιμα του κόσμου, λαμβάνει χώρα στις Φιλιππίνες. Εκεί, ορισμένοι κάτοικοι προσπαθούν να βιώσουν το θείο δράμα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πιστοί οι οποίοι δηλώνουν διαθεσιμότητα για να σταυρωθούν και να βιώσουν οι ίδιοι ένα από τα βάσανα του Ιησού. Μάλιστα, μένουν σταυρωμένοι για κάποια λεπτά προκειμένου να ζητήσουν άφεση αμαρτιών και στη συνέχεια τους κατεβάζουν για να επουλωθούν οι πληγές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια είναι το μυστικά για το τέλειο πασχαλινό αρνί;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Περίεργα