MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Street parties, live σε όλη την Αθήνα, μουσικοθεραπεία με βιβλία: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα;

Δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, εργαστήρια, δράσεις με ελεύθερη είσοδο, από την Τετάρτη 8 έως την Κυριακή 12 Μαΐου.

Photo by Actionvance on Unsplash
Monopoli Team

1. This is Athens – City Festival: Chórεs live στη Στοά του Αττάλου

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chórεs, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, έρχεται, στη Στοά του Αττάλου, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, με ένα πολυφωνικό και πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο, στο οποίο περίφημες χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών, από όλα τα σημεία του ελληνισμού, συμπλέκονται με νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών, γραμμένες ειδικά για το μοναδικό αυτό σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες. Χάρη στη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που τους χαρακτηρίζει, οι Chores, σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση, θα φωτίσουν το παραδοσιακό μουσικό υλικό με σύγχρονους, απροσδόκητους τρόπους, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις ξεχωριστές φωνητικές και κινησιολογικές ικανότητες των μελών τους.
Τετάρτη 8 Μαΐου, 18:30
Στοά του Αττάλου, Αδριανού 19, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3ο This is Athens – City Festival: Πάνω από 250 εκδηλώσεις σε 129 γειτονιές στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ της πόλης12.09.2018

2. This is Athens – City Festival: Seeds live στο Μουσείο Κανελλοπούλου

Seeds είναι το σχήμα των αδελφών Μιχάλη και Χρήστου Καλκάνη. Στην επιβλητική ταράτσα του Μουσείου Κανελλοπούλου, τα δυο αδέρφια ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν δυνατό ηχητικό κόσμο στον οποίο συνυπάρχουν τα ακουστικά ηχοχρώματα του κοντραμπάσου, του κλαρινέτου και του πιάνου με ηλεκτρονικούς ήχους, δημιουργώντας εικόνες που άλλοτε παραπέμπουν σε soundtrack και την neoclassical σκηνή και άλλοτε θυμίζουν περισσότερο Ελλάδα και παράδοση.
Τετάρτη 8 Μαΐου, 20:30
Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Αθήνα

3. This is Athens – City Festival: Gyzi Street Party by Reverb

Ο George Apergis επιστρέφει στη γειτονιά του για ένα tribute, στο πλαίσιο του Gyzi Street Party. Η συμμετοχή των Reverb Sessions στο This is Athens – City Festival 2024 θα αναδείξει την αυθεντική εναλλακτική κουλτούρα της Αθήνας, μέσα από τις διαφορετικές μορφές τέχνης, τη διαφορετικότητα των συντελεστών, την ποικιλομορφία και την πολυφυλετικότητα. Στην Πλατεία Γκύζη, από τις 17:00 έως τις 23:00, καταξιωμένοι Djs της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής δίνουν το “παρών”, παρουσιάζοντας τον σύγχρονο ήχο της πόλης: Fo, George Apergis, Mr. M, Nausicaa, VRGN και ο Drosis δίνουν ήχο και χρώμα σε μία από τις κεντρικές πλατείες της πόλης που πολλοί αγνοούν.
Πέμπτη 9 Μαΐου, 17:00 – 23:00
Πλατεία Γκύζη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2024: Τα highlights του Α’ Ημιτελικού και τα φαβορί που επιβεβαιώθηκαν12.09.2018

4. This is Athens – City Festival: Ξενάγηση στην έκθεση “Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα: Οι Πρόσφυγες”

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στο This is Athens – City Festival με τη διεξαγωγή ξεναγήσεων στην περιοδική του έκθεση με τίτλο “Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Β΄): Οι Πρόσφυγες”. Στόχος της έκθεσης είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση του προσφυγικού φαινομένου, μέσα από τα ζητήματα που απασχόλησαν διαχρονικά τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη δεινή θέση να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Μέσα από ανθρώπινες ιστορίες φωτίζονται διάφορες πτυχές του θέματος, όπως η αναγκαστική φυγή, οι δυσκολίες της μετακίνησης, η υποδοχή, η εγκατάσταση, η διαχείριση του τραύματος, η ενσωμάτωση στη νέα πατρίδα, η μνήμη. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφικά τεκμήρια, ιστορικά έγγραφα και αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου και από λοιπούς συνεργαζόμενους φορείς, πλαισιωμένα από μαρτυρίες, αποσπάσματα πηγών και δημοσιεύματα του Τύπου, καθώς και πρωτότυπα video-animation. Κρατήσεις στα τηλέφωνα του μουσείου +30 210 3237617, +30 210 3237315, +30 210 3222266 (εσωτ. 109, κ. Άννα Κάνδια) και ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected].
Πέμπτη 9 Μαΐου, 11:30
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Σταδίου 13, Αθήνα

5. This is Athens – City Festival: Aθέατο μουσείο: Η στήλη των διδύμων βρεφών

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Μετά από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται “τη στήλη των διδύμων βρεφών”. Πρόκειται για ένα θραύσμα επιτύμβιας στήλης που συνέλεξε από ρέμα του Μενιδίου και παρέδωσε στο Μουσείο το Νοέμβριο του 2008, ένας ρακοσυλλέκτης. Το θραύσμα που χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ. διατηρεί σε ανάγλυφο σπαργανωμένα δίδυμα βρέφη στην αγκαλιά γυναικείας μορφής και αποτελεί πιθανότατα τμήμα επιτύμβιας στήλης, ανιδρυμένης στον τάφο μιας γυναίκας που πέθανε στον τοκετό. Πρόκειται για το μοναδικό επιτύμβιο ανάγλυφο του αρχαίου ελληνικού κόσμου με δίδυμα βρέφη στην ίδια αγκαλιά, στοιχείο που δηλώνει την κοινή τους μοίρα ως ορφανών.

Ο αρχαιολόγος Κώστας Πασχαλίδης θα υποδεχτεί τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και θα συνομιλήσει μαζί τους για την περίεργη ιστορία παράδοσης του πολύτιμου θραύσματος, για τους αρχαιοελληνικούς μύθους των διδύμων θεών, για τη ζωή των παιδιών και την παιδική θνησιμότητα στην αρχαία Ελλάδα.
Πέμπτη 9 Μαΐου, 13:00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα

6. This is Athens – City Festival: Street Art Graffiti – Κυνήγι θησαυρού συντροφιά με τον Λουκάνικο

Η ομάδα Narratologies παρουσιάζει ένα υβριδικό παιχνίδι με θέμα την τέχνη του δρόμου. Ακολουθήστε τα βήματα του Λουκάνικου, του αγαπημένου σκύλου της Αθήνας, σε ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού με θέμα τη street art και το graffiti. Ο Λουκάνικος έχει λάβει μυθικές διαστάσεις μέσα από τις πολυάριθμες απεικονίσεις του στους τοίχους της πόλης και έτσι είναι ο πιο κατάλληλος ξεναγός για να σας μυήσει στην πολύπλευρη τέχνη του δρόμου της Αθήνας.

Και μην ξεχνάτε πως αυτό το κυνήγι θησαυρού δεν είναι μια συνηθισμένη ξενάγηση. Είναι μια διαδραστική εμπειρία, όπου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Narratologies θα διαβάσετε συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσετε γρίφους και θα λάβετε οδηγίες για να ανακαλύψετε το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα συναντήσετε και τους συντονιστές μας, που παρέχοντάς σας επιπλέον στοιχεία θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό gems, τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε σε τοπικά καταστήματα και πωλητήρια μουσείων. Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μοναστηρακίου
Παρασκευή 10 Μαΐου, 17:50 – 20:00
Πλατεία Μοναστηρακίου

7. This is Athens – City Festival: Οι Yucatan στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Photo by Actionvance on Unsplash

Η ομάδα Yucatan έχει συνδέσει το όνομά της με ορισμένα από τα πιο ζωντανά πάρτυ στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια. Οι συντελεστές της έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, επιμελούνται λεπτομερώς όλα τα concept συνδυάζοντας μουσική, τέχνη και μόδα, μετατρέπουν το δικό τους lifestyle σε τάση και γίνονται “must” στις επιλογές των fan της ηλεκτρονικής μουσικής και όχι μόνο. Η ομάδα του Yucatan ανεβαίνει στο “άρμα” του This is Athens – City Festival, μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία και μεταμορφώνει την Πλατεία Κλαυθμώνος σε ένα υπαίθριο city stage.
Παρασκευή 10 Μαΐου, 16:00 – 22:00
Πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Fall Guy: Μια ταινία για… κασκαντέρ φτιαγμένη από κασκαντέρ υπόσχεται επικές στιγμές δράσης και αγωνίας12.09.2018

8. This is Athens – City Festival: Περιήγηση στο Ριζόκαστρο και τα Αναφιώτικα

Ο αρχαιολόγος Μιχάλης Γιοχάλας πραγματοποιεί μια περιήγηση στα Αναφιώτικα και την ιστορία τους. Το Ριζόκαστρο – η περιοχή κάτω από την ρίζα του Βράχου – και τα Αναφιώτικα είναι δύο εκ των πλέον ιστορικών περιοχών των Αθηνών. Με οδηγούς τα μέχρι σήμερα σωζόμενα μνημεία και κτίρια, τα σπαράγματα αυτών που δεν υπάρχουν πλέον, μα και τα ονόματα των δρόμων, θα επιχειρήσουμε να ανασυνθέσουμε την μνήμη και την εικόνα μίας πόλεως διαφορετικής, αλλά όχι ολότελα χαμένης, αφουγκραζόμενοι τις απηχήσεις των δοξασιών, των μύθων και των θρύλων των αρχαίων αυτών χωμάτων που επιβιώνουν ακόμα. Σημείο συνάντησης: Μετρό Ακρόπολη, επί της Μακρυγιάννη.
Παρασκευή 10 Μαΐου, 17:50 – 20:00
Σταθμός Μετρό Ακρόπολη, Μακρυγιάννη 9, Αθήνα

9. Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ: Από το δισδιάστατο στο τρισδιάστατο

Αντλώντας έμπνευση από τα γλυπτικά έργα της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει ένα εργαστήριο γύπτικής, όπου χρησιμοποιείται το μέσο της κοπής του χαρτιού ως μια δημιουργική και διαρκή διαδικασία. Οι δισδιάστατες επιφάνειες μετατρέπονται από χαρτί σε τρισδιάστατες φόρμες που πλέκονται μεταξύ τους. Στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες/-ούσες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια σειρά από φόρμες από χαρτί, κόβοντας ανοίγματα και λωρίδες, διπλώνοντας, περιστρέφοντας και πλέκοντάς τες. Θα πειραματιστούμε με τους τρόπους με τους οποίους οι χάρτινες αυτές επιφάνειες μπορούν να γίνουν τρισδιάστατα αντικείμενα και να συνδεθούν κατασκευάζοντας ευφάνταστες γλυπτικές αλυσίδες. Ενώνοντας τις δημιουργίες του καθενός με αυτές άλλων συμμετεχόντων, θα δημιουργήσουμε ένα συλλογικό γλυπτό που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει, μια μεγάλη συνεργατική αλυσίδα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 6 ετών και άνω. Για τη συμμετοχή παιδιών 6-8 ετών, είναι απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εργαστήριο ανοιχτής ροής (εκτιμώμενος χρόνος συμμετοχής: 20-30’).
Σάββατο 11 Μαΐου, 18:00
Εσπλανάδα, ΚΠΙΣΝ

10. This is Athens – City Festival: Capoeira & Samba Public Sessions

Το Capoeira Public Sessions είναι ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι Capoeira και Samba για όλη την οικογένεια, που έχει στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στον βραζιλιάνικο πολιτισμό. Ξεκινώντας με τις οδηγίες του Contra Mestre Dudu, οι συμμετέχοντες βιώνουν μια ολιστική εμπειρία Capoeira με όλα της τα στοιχεία: ρυθμό, μουσική, κίνηση και παιχνίδια. Στη συνέχεια, η Gislene Ausech Antonucci καθοδηγεί το κοινό σε μία πρώτη επαφή με το χορό της Samba, μέσα από τη δυναμική του σώματος.
Σάββατο 11 Μαΐου, 11:00 – 13:00
Πάρκο Ερμού και Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #113: Το Ziria Festival κατέβηκε από το βουνό, η Μαρίνα Σάττι τα «έσπασε» στις πρόβες και όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα12.09.2018

11. This is Athens – City Festival: Κυψέλη Beat στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η πολιτιστική πλατφόρμα &Beyond παρουσιάζει τις εκδηλώσεις του “Kypseli Beat” στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Συγκεντρώνοντας φορείς από τον κόσμο της street κουλτούρας, οι εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία σε όλους να ανακαλύψουν την πόλη με έναν πρωτότυπο τρόπο. Στο “Kypseli Beat” όλοι τρώνε, πίνουν, χορεύουν και ανακαλύπτουν μοναδικά προϊόντα σε pop-up αγορές, σε μια ασταμάτητη περατζάδα που τοποθετεί το “Kypseli Beat” στο επίκεντρο της προσοχής, εξελίσσοντας τo σε έναν προορισμό που δεν ενδιαφέρει μόνο τους ειδήμονες αλλά και κάθε γείτονα και περαστικό. Από νωρίς το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο παιδικές δραστηριότητες, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, γεύσεις της πόλης, happenings, dj sets από κορυφαίους selectors της πόλης και όχι μόνο, δημιουργούν ένα comfort περιβάλλον, μία urban γιορτή.
Σάββατο 11 Μαΐου, 17:30 – 23:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα

12. Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΠΙΣΝ: Ό,τι τύπος κι αν είσαι, είσαι ο τύπος που χρειαζόμαστε

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι κάθε άνθρωπος σε κάποια στιγμή της ζωής του μπορεί να χρειαστεί αίμα. Η ανάγκη αυτή είναι διαρκής και είμαστε όλοι και όλες-εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα- εν δυνάμει λήπτες και λήπτριες αίματος. Απαντώντας στις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας δίνουμε ξανά ραντεβού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το διήμερο Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Μαΐου, για τη δεύτερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας: μία εκδήλωση προσφοράς με μορφή γιορτής. Η μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια του διημέρου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας (ΕΒΕ) και θα ενεργοποιηθεί σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων (ΣΚΑΕΜ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Παράλληλα, στο info point στην Αγορά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία αλλά και τον αντίκτυπο της εθελοντικής αιμοδοσίας, για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας -άμεσα συνυφασμένη με το όραμα του ΚΠΙΣΝ- στοχεύει στην ενεργοποίηση του δημόσιου χώρου με στόχο την πρακτική συμβολή στην απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος υγείας αλλά και την ενίσχυση της κουλτούρας εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Κυριακή 12 Μαΐου, 12:00-20:00
Πύργος Βιβλίων EBE, ΚΠΙΣΝ

13. Γέφυρες: Μια βιβλιακή μουσικοθεραπεία στον κεντρικό αστικό ιστό

Στο πλαίσιο του This is Athens-City Festival, το μινιμαλιστικό Book Space του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τις “Γέφυρες” σε μια μουσικά αναγνωστική προσέγγιση. Καλεσμένοι στο ειδικά διαμορφωμένο για την μέρα εκείνη πάρκο Ελευθερίας όλοι οι λάτρεις του βιβλίου και της μουσικής. Οι καλλιτέχνες Calliope, Marios Visvikis και Mister Enarto σε ρόλο μουσικών ταξιδευτών από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις 22:00 , θα παρουσιάσουν ζωντανά στο κοινό τα νέα τους project. To Athens Book Space θα παραμείνει ανοιχτό την ημέρα εκείνη μέχρι αργά συμμετέχοντας ενεργά στην όλη δράση. Μια διαδραστική αποκλειστική παρουσίαση βιβλίου τριών σκοτεινών ιστοριών έρωτα, αγάπης και εκδίκησης, υπό τον γενικό τίτλο “Η πολλή αγάπη σκοτώνει”, από τους συγγραφείς Στέλλα Καραμπακάκη και Γιώργο Γιώτσα, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως, ζωντανά στο κοινό. Στόχος της δράσης είναι η επίτευξη μιας ζεύξης μεταξύ δυο παράλληλων κόσμων: Το Book Space από την μια μεριά, να μεγαλουργεί στην γαλήνια σκιά του πάρκου Eλευθερίας ως ένας δυναμικός παράγοντας πολιτισμού με βασικό άξονα την δύναμη του βιβλίου. Η μουσική και το βινύλιο με τα ακουστικά τους φάσματα απο την άλλη πλευρά να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτό.
Κυριακή 12 Μαΐου, 17:30 – 21:30
Athens Book Space, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα

14. Πολυφωνικά ξέφωτα στην καρδιά της Αθήνας: στο Άνδηρο του Πικιώνη στου Φιλοπάππου

Η “καρδιά” της πόλης, τον Μάιο αντηχεί πολυφωνικά τραγούδια. Από εκείνα που, όπως γράφει ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, “ή τ΄ ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ΄ αντέξεις”. Από εκείνα που, όπως λέει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, “ταξιδεύουν τις λέξεις σαν άγρια άλογα στον αέρα”. Τρία απογεύματα γεμάτα πολυφωνία, με μερικούς από τους καλύτερους εκπροσώπους του είδους. Με κάλεσμα του παγκoσμίως αναγνωρισμένου Πολυφωνικού Καραβανιού, το This is Athens – City Festival 2024 πλημμυρίζει πολύφωνες φωνές. Μια γενναιόδωρη κι υποσχετική αίσθηση της “άνοιξης της πολυφωνίας”, τις μέρες που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού. Κάθε μέρα, από τις 19:00 ως τη δύση του ήλιου.

Την Κυριακή 12 Μαίου, στο άνδηρο του Πικιώνη στο λόφο των Μουσών. Θα ερμηνεύσουν τα πολυφωνικά σχήματα: “Δελβινιώτικα”, Κοσσοβίτσα, Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών “Χάονες” και φωνητικό σύνολο “Ιώ” (πολυφωνίες από Βώλακα, Κέρκυρα, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία). Τρία γνωστά σχήματα αποδήμων από την “απέκει” Ήπειρο και ένα γυναικείο σύνολο που ερμηνεύει άλλες ελλαδικές κι ελληνόφωνες πολυφωνίες.
Κυριακή 12 Μαΐου, 19:00
Λόφος Μουσών, Εξέδρα Θέας Φιλοπάππου, Αθήνα

15. Εργαστήριο “Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση” στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, που παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά, με τίτλο «Ο καλλιτέχνης εκφράζει τον εαυτό του και αυτό φαίνεται στο έργο του», στο οποίο καλούνται να δημιουργήσουν τρισδιάστατες συνθέσεις εμπνευσμένες από δύο στοιχεία του έργου της: την κατασκευή ενός έργου που λειτουργεί σαν προέκταση του σώματός τους και ταυτόχρονα μίας μακέτας ενός γλυπτού που θα μπορούσε να σταθεί σε τεράστια κλίμακα. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα δουλέψουν σε ζευγάρια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον για να φτιάξει ο καθένας και η καθεμία το δικό του έργο.

Το έργο αυτό θα έχει ταυτόχρονα δύο χρήσεις/ προεκτάσεις: μια σύνθεση που θα καλύψει μέρος του σώματός τους όπως η κατασκευή μίας μάσκας ή μέρος ενός κουστουμιού. Παράλληλα, τοποθετώντας τη σύνθεση στον χώρο με πιθανές μικρές προσαρμογές θα συζητήσουμε πώς αυτή μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα τρισδιάστατο γλυπτό μεγάλης κλίμακας για τον δημόσιο χώρο. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 9 έως 12 ετών, έως 20 συμμετοχές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κυριακή 12 Μαΐου, 12:00
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

16. This is Athens – City Festival: Street Outdoors @ Κουμουνδούρου

Μία από τις ομορφότερες και πιο αδικημένες από το κοινό πλατείες της Αθήνας, η πλατεία Κουμουνδούρου, μετατρέπεται σε ένα μοναδικό, υπαίθριο club από την κορυφαία ομάδα των Street Outdoors. Με μια ιστορία 10 ετών στη διοργάνωση events, μουσική από το μέλλον κι ένα δημιουργικό και δραστήριο κοινό, οι Street Outdoors συνθέτουν το απόλυτο party σε μια γειτονιά της πόλης που σιγά σιγά ξαναζωντανεύει.
Κυριακή 12 Μαΐου, 17:00 – 23:00
Πλατεία Κουμουνδούρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBaby Reindeer: Η εύθραυστη αρρενωπότητα και η αδιαφορία για τους άνδρες – θύματα κακοποίησης12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις