MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

The Artaud Trilogy: Δύο τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης με καλεσμένους διακεκριμένους διεθνείς ομιλητές

Δύο διακεκριμένοι ομιλητές, ο Βρετανός Καθηγητής Joe Kelleher και η Αμερικανίδα καθηγήτρια και σκηνοθέτις Laura Tesman έρχονται στην Ελλάδα με αφορμή τις δύο τελευταίες παραστάσεις του πρότζεκτ «The Artaud Trilogy» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Ο Βρετανός Καθηγητής Joe Kelleher και η Αμερικανίδα καθηγήτρια και σκηνοθέτις Laura Tesman
Monopoli Team

Το πρότζεκτ «The Artaud Trilogy» [Αρτώ/Βαν Γκογκ, Οικογένεια Τσέντσι, Κόκκαλο] σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, αποσπώντας τη θερμή υποδοχή του κοινού της Αθήνας, ολοκληρώνει με επιτυχία τις παραστάσεις του την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Για τις δύο τελευταίες παραστάσεις, 21 και 22 Νοεμβρίου 2022, έχουν προσκληθεί δύο διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου από την Μεγάλη Βρετανία και τη Νέα Υόρκη με σκοπό να παρακολουθήσουν τα έργα και στο τέλος των παραστάσεων να συζητήσουν με τους δημιουργούς, τους συντελεστές και το κοινό πάνω στη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ και πάνω στην πρωτότυπη αυτή τριλογία θεατρικών έργων που γράφτηκαν από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη με αφορμή τον σπουδαιότερο και επιδραστικότερο διανοητή και καλλιτέχνη του θεάτρου στον 20ο αιώνα.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης έρχεται ο διάσημος Βρετανός Καθηγητής Θεάτρου και Performance του University of Roehampton Joe Kelleher και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου η Αμερικανίδα Καθηγήτρια Θεάτρου του Brooklyn College CUNY και Σκηνοθέτις Laura Tesman.

«Αρτώ/Βαν Γκογκ»

The Artaud Trilogy

Οι συγγραφείς Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση «Κόκκαλο» στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης την περασμένη άνοιξη, παρουσιάζουν στον ίδιο χώρο και σε ενιαία ροή και τα τρία θεατρικά έργα που έχουν γράψει με αφορμή τη ζωή και το έργο του σπουδαιότερου και επιδραστικότερου διανοητή και καλλιτέχνη του θεάτρου στον 20ο αιώνα Αντονέν Αρτώ, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

Η κάθε βραδιά ξεκινάει με το έργο «Αρτώ/Βαν Γκογκ», γραμμένο και ανεβασμένο για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015, συνεχίζεται με την «Οικογένεια Τσέντσι», γραμμένη και ανεβασμένη για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015, και ολοκληρώνεται με το «Κόκκαλο».

«Οικογένεια Τσέντσι»

Ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει την κάθε παράσταση ξεχωριστά, είτε να βιώσει μια ενιαία δραματουργική εμπειρία θέασης παρακολουθώντας και τις τρεις παραστάσεις το ίδιο βράδυ.

Στο «Κόκκαλο» επί σκηνής παρακολουθούμε τον σπουδαίο ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά και τον ιδιοφυή μουσικό περφόρμερ Γιώργο Παλαμιώτη να ξανασυναντιούνται σε έναν βαθιά ανθρώπινο, αισθαντικό και τελετουργικό διάλογο που κέρδισε κοινό και κριτικούς. Στην «Οικογένεια Τσέντσι» ο Μιλτιάδης Φιορέντζης ως Κόμης Τσέντσι και η Ελεάνα Καυκαλά ως Μπαλαντέρ επιστρέφουν μετά από 7 χρόνια στις πολυσυζητημένες ερμηνείες τους μέσα στο σκοτεινό κόσμο της Ρώμης του 1599, ενώ νέα εμφάνιση ως η μυθική ηρωίδα Βεατρίκη Τσέντσι κάνει η Ιφιγένεια Καραμήτρου.

«Κόκκαλο»

Τέλος, αποκλειστικά για να ερμηνεύσει τον μονόλογο «Αρτώ/Βαν Γκόγκ»  ήρθε στην Αθήνα από την Νέα Υόρκη ο εξαιρετικός ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ Gene Gillette, γνωστός από τη συμμετοχή του στην παράσταση του Aaron Sorkin «To Kill A Mockingbird» που ανέβηκε μεταξύ άλλων και στο Madison Square Garden και θεωρείται «το πιο επιτυχημένο αμερικανικό έργο στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ» σύμφωνα με το «60 Minutes», τις παγκοσμίως γνωστές παραστάσεις The Curious Incident of the Dog in the Night-Time (Broadway, National Theatre) και War Horse (Broadway), αλλά και από τις εμφανίσεις του στις δημοφιλείς σειρές Law & Order, The Blacklist, Punisher, Madam Secretary, Instinct κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArtaud Trilogy: Κόκκαλο, Οικογένεια Τσέντσι, Αρτώ/Βαν Γκογκ στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

21/11 – Joe Kelleher: Βρετανός Καθηγητής Θεάτρου και Performance στο University of Roehampton

22/11 – Laura Tesman: Αμερικανίδα Καθηγήτρια Θεάτρου στο Brooklyn College CUNY και Σκηνοθέτις

Δευτέρα & Τρίτη | 21 & 22 Νοεμβρίου

  • 19.00 – Αρτώ/Βαν Γκογκ (διάρκεια παράστασης 50 λεπτά)
  • 20.00 – Οικογένεια Τσέντσι (διάρκεια παράστασης 70 λεπτά)
  • 21.30 – Κόκκαλο (διάρκεια παράστασης 80 λεπτά)

Τιμές εισιτηρίων: Για κάθε παράσταση: 16 € γενική είσοδος και 12 € μειωμένο-φοιτητικό. Για την παρακολούθηση και των 3 παραστάσεων το ίδιο βράδυ είσοδος 30 €

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/artaud-trilogy/

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b