MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Άγιος Λαυρέντιος: Το γαλήνιο χωριό του Πηλίου που αξίζει να ανακαλύψετε

Το γραφικό χωριό του Αγίου Λαυρεντίου είναι από τα ομορφότερα του Πηλίου καθώς διατηρεί ανέπαφο το αγνό πηλιορείτικο χρώμα του.

Φωτογραφία: shutterstock
Monopoli Team

Αν ονειρεύεστε να ξεφύγετε για λίγο από την καθημερινότητα και να βρεθείτε σε ένα γραφικό χωριό του Πηλίου που μοιάζει ανέγγιχτο από τον χρόνο, να περπατήσετε στα ατμοσφαιρικά καλντερίμια του, να χαλαρώσετε σε μια πανέμορφη πλατεία που μοιάζει με θεατρικό σκηνικό και να απολαύσετε ζεστή φιλοξενία σε προσεγμένους ξενώνες με θέα στον Παγασητικό κόλπο, τότε αξίζει να ανακαλύψετε τον Άγιο Λαυρέντιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖαχλωρού Αχαΐας: Ένα υπέροχο χωριό μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού12.09.2018

Μόλις 20 χλμ. μακριά από τον Βόλο, ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά του Πηλίου. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά του βουνού των Κενταύρων, σε υψόμετρο 600 μ., αυτό το μικρό και γοητευτικό χωριό διατηρεί ανέπαφο το αγνό πηλιορείτικο χρώμα του με αναπαλαιωμένα αρχοντικά, πολλές εκκλησίες, βρύσες και γραφικά καλντερίμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜακρινίτσα: Το μπαλκόνι του Πηλίου από ψηλά12.09.2018

Το χωριό οφείλει την ονομασία του στη Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που χτίστηκε από ρωμαιοκαθολικούς βενεδικτίνους μοναχούς (τους Αμαλφινούς) κατά την περίοδο των Σταυροφοριών (11ος αιώνας). Μετά την εγκατάλειψη του μοναστηριού, τον 14ο αιώνα χτίστηκε στη θέση του ορθόδοξη μονή από τον Όσιο Λαυρέντιο, μοναχό από τη Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους. Σήμερα η μονή, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, αποτελεί γυναικείο κοινόβιο και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Η θέα, από υψόμετρο 600 μέτρων, είναι από μόνη της ένας καλός λόγος για να την επισκεφθείτε.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b