MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ζαχλωρού Αχαΐας: Ένα υπέροχο χωριό μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού

Κρυμμένη μέσα στο καταπράσινο φαράγγι του Βουραϊκού, σε απόσταση αναπνοής από τα Καλάβρυτα, η Ζαχλωρού είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας. Η πλούσια βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και ο σταθμός του θρυλικού οδοντωτού δημιουργούν ένα κινηματογραφικό σκηνικό.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Ιδανική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου, η απόδραση στα Καλάβρυτα συνδυάζει ηρεμία, εξορμήσεις σε τοπία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και άφθονες δραστηριότητες στη φύση. Μία από τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε αν βρεθείτε στην περιοχή είναι η βόλτα στη Ζαχλωρού, ένα χωριό – κόσμημα μέσα στη μαγευτική φύση της ορεινής Αχαΐας.

Στο μέσο της διαδρομής του θρυλικού Οδοντωτού, η Ζαχλωρού είναι ένα μικρό χωριό χωμένο μέσα στο καταπράσινο φαράγγι του Βουραϊκού, με τα κόκκινα κεραμίδια των σπιτιών του να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε πλατάνια και καρυδιές. Δίπλα στις ράγες υπάρχουν ξενώνες και ταβερνάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑιτωλικό: Η «πλωτή» πόλη της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου12.09.2018

Ζαχλωρού: Κρυμμένη στη μαγευτική φύση της ορεινής Αχαΐας

Η ορεινή Αχαΐα μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες διακοπών μια ανάσα από την Αθήνα. Από τα διάσημα Καλάβρυτα και τις διαδρομές με τον θρυλικό οδοντωτό, τις βόλτες σε γραφικά χωριά και ιστορικά μοναστήρια μέχρι τις εκδρομές στη φύση, σε σπήλαια, φαράγγια και δάση, αυτή η γοητευτική πλευρά της Πελοποννήσου κρύβει ομορφιές και αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν. Ένα από τα μέρη που κερδίζουν τον επισκέπτη με τη φυσική ομορφιά τους είναι η Ζαχλωρού, ένα μικρό χωριό μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού (από το όνομα του ποταμού που το διασχίζει). Το χωριό απέχει μόλις 5 χλμ. από τα Καλάβρυτα, ενώ αποτελεί μία από τις στάσεις του θρυλικού Οδοντωτού, καθώς βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής Διακοπτού- Καλαβρύτων.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b