MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο στην πόλη, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ: Ο Χρίστος Παπαγεωργίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, αφιερωμένο στον “βασιλιά των οργάνων”, ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά εκτός του ΚΠΙΣΝ, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός τον Οκτώβριο, πάντοτε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. Πέντε αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες με διεθνή σταδιοδρομία ερμηνεύουν κάποια από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού και του 21ου αιώνα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, το κοινό θα μπορέσει να αφεθεί στις στιλιστικές παραλλαγές του πάντα ανήσυχου και πολυσχιδούς συνθέτη και πιανίστα Χρίστου Παπαγεωργίου, το απέριττο θέμα από το γνωστό τραγούδι «Στο περιγιάλι το κρυφό» του Μίκη Θεοδωράκη μεταμορφώνεται με πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους στιλ, από αυτό του Κουπρέν και του Χαίντελ ως αυτό του Κραμπ, του Κηθ Τζάρρετ ή του ροκ εντ ρολ, γενόμενο έτσι ένα εισιτήριο σε ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Ένα τολμηρό καλλιτεχνικό εγχείρημα, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία δεδομένου ότι ερμηνευτής του έργου είναι ο ίδιος του ο συνθέτης.
27/10 στις 20:30
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
Δελτία εισόδου αποκλειστικά μέσω της ticket services

Εβδομάδα Προφορικής Ιστορίας: Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς και συναυλία στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Από το Σάββατο 22 έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε συνεργασία με το Συντονιστικό των Ομάδων Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ) φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Εβδομάδα Προφορικής Ιστορίας. Στις 27 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, θα διεξαχθεί Ημερίδα Διαλόγου για την Προφορική Ιστορία, σε συνδιοργάνωση ΕΒΕ-ΟΠΙ. Τους συνομιλητές θα απασχολήσουν θέματα διαχείρισης των οπτικοακουστικών αρχείων, η μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας και η διάχυσή της στην κοινωνία. Στόχος της Ημερίδας είναι να ενισχύσει την περαιτέρω ανάπτυξη της Προφορικής Ιστορίας και να αποτελέσει συνάμα την εναρκτήρια δράση μιας νέας πρωτοβουλίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για την προαγωγή της Προφορικής και Τοπικής Ιστορίας και τη διαφύλαξη των αρχείων τους. Η Ημερίδα θα κλείσει εορταστικά με συναυλία του Αργύρη Μπακιρτζή και των Χειμερινών Κολυμβητών.
27/10 στις 11.00
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Λ.Συγγρού και Ευριπίδου

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
27/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b