MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Το Παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Δρόμος

«Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ συνεχίζει το ταξίδι του τη νέα θεατρική περίοδο στο Θέατρο Δρόμος, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Θοδωρή Γκόγκου.

Monopoli Team

Το Politheatro | performing arts παρουσιάζει από τις 7 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Δρόμος, την παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θοδωρή Γκόγκου.

Μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του συγγραφέα που θεωρείται πατέρας του χρυσού αιώνα του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού.

«Το Παλτό»: Λίγα λόγια για το έργο

Στο κορυφαίο διήγημα του Γκόγκολ, «Το Παλτό», που δημοσιεύτηκε το 1842 ο ήρωας είναι ένας υπαλληλάκος καταδικασμένος στην ασημαντότητα από την οποία προσπαθεί να ξεφύγει.  Το όνειρο του να αποκτήσει  το δικό του πανωφόρι για να προστατευθεί από τον παγερό χειμώνα ταυτίζεται με την επιθυμία του να βελτιώσει τη θέση του, να αυξήσει το κύρος του, να γίνει καλύτερος και κυρίως πιο σημαντικός άνθρωπος.

Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του πιστεύοντας ότι μαζί με την απόκτηση του θα κερδίσει και την καταξίωση στην κοινωνία. Όμως αυτό, το ίδιο παλτό είναι που θα στοιχειώσει το όνειρο του και θα γίνει εφιάλτης του.

Νικολάι Γκόγκολ: Ο πατέρας του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού

Ο Γκόγκολ είναι ένας ποιητής της πραγματικής ζωής, πατέρας της ρωσικής πεζογραφίας που πρώτος αυτός αντίκρισε με τόλμη και ειλικρίνεια τη ρώσικη πραγματικότητα.  Τα διηγήματα του διακρίνονται από την απλότητα του μύθου, το εθνικό τους χρώμα, την πρωτοτυπία τους και το κωμικό τους στοιχείο. Αυτό το τελευταίο είναι που πάντα νικάει το βαθύ αίσθημα της λύπης και απελπισίας. Στο «Παλτό» του θα συναντήσουμε τον Ακάκι Ακακίεβιτς έναν από τους πιο συγκινητικούς ήρωες της ρώσικης λογοτεχνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αρρώστια του Θανάτου, της Μαργκερίτ Ντυράς στο θέατρο Δρόμος12.09.2018

Στην παράσταση ο σκηνοθέτης/ερμηνευτής έχει ενοποιήσει τους ρόλους του υπαλλήλου και του αφηγητή, διαμορφώνοντας έναν χαρακτήρα που εντυπωσιάζει με μεστό καθαρό λόγο.

«Όλοι μας ξεπροβάλαμε κάτω από το παλτό του Γκόγκολ»
Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Σκηνικά: Θοδωρής Γκόγκος
Μουσική: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Παίζουν: Θοδωρής Γκόγκος

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: €10 Μειωμένο: (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+) €8 Γενική Είσοδος - Ομαδικό(10+): 8€ Γενική Είσοδος - Ατέλεια: 5€
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο Viva.gr, Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων €8 (στο τηλέφωνο 210 88 18 906) και στο Viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος
Βοηθός Σκηνοθετη: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-palto/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα. Τηλ. 210 8818906. email: [email protected] | https://dromostheatre.gr/
Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας -Γιώργος Σταύρος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b