MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο έφτασε κι εμείς συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, προβολές ταινιών και συναυλίες που θα βρεις στην πόλη με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Παρε (ν) θεσή: Site specific performance από την ομάδα Kinitiras Youth στα Εξάρχεια

Παρε (ν) θεσή

Μία site specific performance από την ομάδα Kinitiras Youth στο πρόγραμμα Erasmus+Here ansd There (H.A.T.), performing ecologies. Τους τελευταίους μήνες, το πρόγραμμα Here and There (H.A.T.), performing ecologies “τρέχει” σε Ελλάδα και Ιρλανδία, με τη συμμετοχή 22 συνολικά νέων 18 -30 ετών από τις δύο χώρες. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο συμπεριληπτικό πρόγραμμα Erasmus+, που σχεδίασε και υλοποιεί ο Κινητήρας, με θέμα την οικολογία, την κλιματική αλλαγή και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσω των παραστατικών τεχνών. Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση του ρόλου της οικολογίας στη ζωή μας και η ενδυνάμωση των νέων μέσω του χορού και του θεάτρου ώστε να αναλάβουν δράση απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Η site specific παράσταση στους δρόμους των δύο πόλεων (Αθήνας και Δουβλίνου) θεωρήθηκε εξ αρχής ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσουν οι ομάδες το ευρύτερο κοινό για να μεταδώσουν το μήνυμά τους και να αναδειχθεί ο ρόλος των παραστατικών τεχνών στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των θεατών. Έτσι, η ομάδα Kinitiras Youth στις 22 Οκτωβρίου προσκαλεί τον κόσμο στον πεζόδρομο Τοσίτσα και Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας, για να μας παρουσιάσουν την “Παρε (ν) Θεσή”, την παράσταση που δημιούργησαν με τις δικές τους δυνάμεις και ιδέες.
22/10 στις 17.30
Πεζόδρομος οδού Τοσίτσα, Εξάρχεια – Νεάπολη

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου-Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου: Προβολές ταινιών στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ

Moloch (2022)

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει στον Δήμο Καλλιθέας, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου (Anatomy Crime and Horror International Film Festival). Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 7 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ. με διαφορετικές ταινίες. Θα προβληθούν 37 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 19 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές, θρίλερ, τρόμου, μυστηρίου επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ μερικές πραγματοποιούν παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρες. Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ και συμμετοχές σε Sitges, Goya κλπ. Συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ταινίες Visionado ( 4’, Spain-Manuel Román), Cicerone (10’, Canada-Ty Giffin), Slash (5’, Australia-Kenny Foo), Old Time Radio (6’, United States-Joel B Harlow), ενώ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν, θα είναι οι Kteinas (13’, Greece-Yiannis Diassakis),Hansel (16’, Greece-Vivian Papageorgiou), Wendy & Vee (20’, Australia-Jean-Baptiste Canac), καθώς και η ταινία του Ολλανδού Nico van den Brink, Moloch, σε πανελλήνια πρεμιέρα.
22/10 και 23/10 στις 19.00 – 23.00
Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας, «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς

Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ: Ο Δημήτρης Βασιλάκης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, αφιερωμένο στον “βασιλιά των οργάνων”, ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά εκτός του ΚΠΙΣΝ, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός τον Οκτώβριο, πάντοτε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. Πέντε αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες με διεθνή σταδιοδρομία ερμηνεύουν κάποια από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού και του 21ου αιώνα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Στις 23 Οκτωβρίου θα απολαύσουμε τον Δημήτρης Βασιλάκης, που θα παίξει έργα των Αλβένιθ, Γκουασταβίνο, Γκρανάδος, Μέτνερ, Μπέριο, Ντεμπυσσύ, Πουλένκ, Ραβέλ, Σαρρίνο, Φωρέ.
23/10 στις 18.30-20.30
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
Δελτία εισόδου αποκλειστικά μέσω της ticket services

Το πέρα Αιγαίο: Έργα και τραγούδια με σμυρναίικη θεματολογία στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η κοσμοπολίτικη και πολυσυλλεκτική μουσική παράδοση της Σμύρνης επηρέασε ουσιαστικά τη λόγια μουσική παραγωγή του νεότευκτου ελληνικού κράτους, μεταφυτεύοντας επιπλέον στο έδαφός του μια σειρά από κορυφαίους Μικρασιάτες συνθέτες που αναδείχθηκαν σε προδρομικές φιγούρες της νεότερης ελληνικής μουσικής, όπως οι Μανώλης Καλομοίρης, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Τιμόθεος Ξανθόπουλος και Γεώργιος Πονηρίδης. Έργα των πρωτοπόρων εκείνων δημιουργών καθώς και τραγούδια με σμυρναίικη θεματολογία θρυλικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως οι Λεωνίδας Ζώρας, Διονύσιος Λαυράγκας, Μωρίς Ραβέλ, Αιμίλιος Ριάδης, Θεόφραστος Σακελλαρίδης, αλλά και των νεότερων Τάσου Ρωσόπουλου, Φίλιππου Τσαλαχούρη κ.ά. ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι μονωδοί της ΕΛΣ Τζούλια Σουγλάκου και Γιάννης Χριστόπουλος, συνοδευόμενοι στο πιάνο από τη Σοφία Ταμβακοπούλου: ένα πρόγραμμα που καλύπτει την απόσταση ανάμεσα στη λόγια και την ελαφρά ελληνική μουσική του χθες και του σήμερα, αποτελώντας παράλληλα έναν συγκινητικό φόρο τιμής στη μικρασιατική μουσική παράδοση.
23/10 στις 19.30
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λ.Συγγρού και Ευριπίδου
Δελτία εισόδου αποκλειστικά μέσω της ticket services

Λέσχες Ανάγνωσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Φέτος τον Οκτώβριο το σταθερό μηνιαίο ραντεβού των Λεσχών Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για ενήλικες, εφήβους και παιδιά συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και συνεχίζει με νέους συντονιστές, καινούργια βιβλία και την προσθήκη μιας επιπλέον παιδικής λέσχης. Οι Λέσχες Ανάγνωσης χωρίζονται ως εξής: Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (7-9 ετών) – Ο αόρατος Τονίνο,  Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (10-12 ετών) – Θαύμα, Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο – Πρόσφυγες, Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων – Τα βουνά της τρέλα.
23/10 στις 17.00 – 18.15
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Ο Κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοιχτός τις Κυριακές

www.presidency.gr

Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγει και πάλι για το κοινό, από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’, αρ. 2. Τυχόν αλλαγές στην επισκεψιμότητα του κήπου θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας www.presidency.gr.
23/10 στις 10.00 – 16.00
Προεδρικό Μέγαρο, Ηρώδου Αττικού 21

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
22/10 και 23/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b