MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη: Πληθώρα εργαστηρίων για τη νέα σεζόν – Εγγραφές για τη θεατρική ομάδα του Κοραή Δαμάτη

Μια πληθώρα εργαστηρίων για όσους θέλουν να επιμορφωθούν, να εξειδικευτούν ή να δημιουργήσουν μέσω της Τέχνης, καθώς και μια θεατρική ομάδα από τον σκηνοθέτη Κοραή Δαμάτη, προσφέρει η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη.

Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη
Monopoli Team

Η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, εκτός από επαγγελματικό θέατρο και Ανώτερη Δραματική Σχολή, προσφέρει και μια πληθώρα εργαστηρίων. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όσους θέλουν να επιμορφωθούν, να προετοιμαστούν, να εξειδικευτούν ή να δημιουργήσουν μέσω της Τέχνης.

Στα εργαστήρια, μπορεί να βρει κανείς από θεατρικές ομάδες, ιδιαίτερα μαθήματα, επιμορφωτικούς κύκλους, εξειδικευμένους κύκλους και σεμινάρια, προγράμματα προετοιμασίας για εισαγωγικές εξετάσεις, προγράμματα για επαγγελματίες ηθοποιούς για ακροάσεις, μέχρι και προγράμματα για επαγγελματίες που θέλουν να διορθώσουν την εκφορά του λόγου τους, την εξωστρέφεια, την παρουσία τους σε επαγγέλματα προβολής. Στα παραπάνω εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα που θέλουν να ανακαλύψουν νέες εκφραστικές και δημιουργικές πτυχές του εαυτού τους.

Η Θεατρική Ομάδα του Κοραή Δαμάτη

Μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες είναι η ομάδα του σκηνοθέτη Κοραή Δαμάτη.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τη θεατρική διαδικασία και σε όσους ενώ έχουν προηγούμενη εμπειρία από εργαστήρια και ομάδες, θέλουν να δημιουργήσουν πιο μεθοδικά και οργανωμένα στο πρότυπο του επαγγελματικού θεάτρου.

Κοραής Δαμάτης

Εγγυητές, η πολυετής πείρα του Κοραή Δαμάτη σε επαγγελματικές παραστάσεις και φεστιβάλ καθώς και της Αθηναϊκής Σκηνής, που οργανώνει επί 20 χρόνια επαγγελματικά προγράμματα Ανώτερης βαθμίδας εκπαίδευσης αλλά και πληθώρα παραγωγών με επαγγελματικούς θιάσους.

Η ομάδα του Κοραή Δαμάτη θα είναι ολιγομελής, με εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή. Ο κύκλος εργασιών της ομάδας θα διαρκέσει πέντε μήνες. Τελικός στόχος, μέσα από αναλύσεις, πρακτικές φωνής και κίνησης και συνεχείς πρόβες, η ολοκλήρωση και το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης. Η παράσταση θα παιχτεί στο θέατρο της Αθηναϊκής σκηνής έξω από το Μετρό της Ακρόπολης.

Λίγα λόγια για τον Κοραή Δαμάτη

Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης σπούδασε θέατρο. Χόρεψε με την ομάδα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη και στο «Ελληνικό Χορόδραμα» της Ραλλού Μάνου. Δημιούργησε την θεατρική ομάδα «Έβδομο Θέατρο». Έχει σκηνοθετήσει έργα για το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το ελεύθερο θέατρο, και για το ραδιόφωνο. Διδάσκει 42 χρόνια σε σχολές θεάτρου. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη.

Το 2016 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του Το Σπίτι Μόνο (εκδόσεις Γαβριηλίδης), το 2021 τη συλλογή ιστοριών του Αφορμές (εκδόσεις Βακχικόν) και το 2022 το θεατρικό μονόλογό του Χαρίκλεια Καβάφη (εκδόσεις Βακχικόν).

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα, καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με την Αθηναϊκή Σκηνή στο τηλέφωνο 2109222300 (ώρες 15.00-17.00), άμεσα, λόγω άμεσης σύστασης της ομάδας.

[relart 1]

Οι συμμετέχοντες σε κάποιο εργαστήριο, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και άλλα προγράμματα εργαστηρίων της Αθηναϊκής Σκηνής, δημιουργώντας το δικό τους πρόγραμμα και να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που τους παρέχονται από αναγνωρισμένους από το κράτος καθηγητές, σε αδειοδοτημένους χώρους, υπό την επίβλεψη της Ανώτερης επαγγελματικής Δραματικής Σχολής της Αθηναϊκής Σκηνής και τη φιλοξενία στο επαγγελματικό θέατρό της στην Ακρόπολη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανώτερη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη», Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13, Ακρόπολη, 117 42 Αθήνα. (έξω από τον σταθμό Μετρό: «Ακρόπολη»)
Τηλέφωνο: 2109222300
E-mail: [email protected]
Site: www.athstage.gr
Facebook:  Αθηναϊκή Σκηνή

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b