MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και προβολές ταινιών που θα βρείτε στην πόλη με ελεύθερη είσοδο, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Happy Birthday, Marsha!
Monopoli Team

My Gap Feel and Fill Festival: Φεστιβάλ για την προσωπική ανάπτυξη και μάθηση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες στις ενότητες συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών λυκείου, των σπουδαστών και των φοιτητών, το My Gap Feel & Fill Festival αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσδιορισμό με απώτερο στόχο την απόκτηση soft skills, δεξιοτήτων και γνώσεων, καθώς και τη διευκόλυνση της έρευνας για τη διασύνδεση των σπουδών και των εκπαιδευτικών επιλογών με τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Πρόκειται για φεστιβάλ τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με εκπαιδευτικές δράσεις που αφιερώνονται στην προσωπική ανάπτυξη και στη μάθηση. Περιλαμβάνει την παρουσία εκθετών: εκπροσώπων δημοφιλών δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών, τη διενέργεια workshops και την τετ α τετ συμβουλευτική.
20/10 στις 10.00 – 17.00
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Προκρατήσεις θέσεων στο Facebook Event: My Gap Feel & Fill Festival by Skywalker

Petit Plan – Americana II: Προβολές ταινιών μικρού μήκους στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Happy Birthday, Marsha!

Το Petit Plan: Americana, που πρωτοπαρουσίασε το 2021 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, επιστρέφει για 2η χρονιά, στις 19-21 Οκτωβρίου 2022, με προβολές αμερικανικών ταινιών μικρού μήκους. Φέτος, 3 επιτυχημένα Αμερικανικά Φεστιβάλ επιμελούνται το πρόγραμμα και παρουσιάζουν στο θέατρο της οδού Μασσαλίας, ταινίες που έχουν διακριθεί και ξεχώρισαν στο διαγωνιστικό τους τμήμα. Έτσι, στο πλαίσιο του Petit Plan: Americana ΙΙ, θα προβληθούν ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους που απευθύνονται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα προβληθούν ταινίες από ταινίες από το Frameline: San Francisco International LGBTQ+ Film Festival, ένα από τα μεγαλύτερα queer κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως, που παρουσιάζει ένα ένα queer πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους για τη διαφορετικότητα και την ισότητα. Μεταξύ άλλων το κοινό θα παρακολουθήσει τις ταινίες: The Infamous T (Melissa Koch, 30’), Χρόνια πολλά, Μάρσα! / Happy Birthday, Marsha! (Torumaline & Sasha Wortzel, 14’), Ήσουν γκέι στο λύκειο; / Were You Gay in High School? (Niki Ang, 13’).
20/10 στις 19.30 
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPetit Plan – Americana II: 3 ημέρες με 3 καταξιωμένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελληνοαμερικανική Ένωση12.09.2018

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ

Mad Heidi

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει στον Δήμο Καλλιθέας, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου (Anatomy Crime and Horror International Film Festival). Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 7 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ. με διαφορετικές ταινίες. Θα προβληθούν 37 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 19 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές, θρίλερ, τρόμου, μυστηρίου επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ μερικές πραγματοποιούν παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρες. Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ και συμμετοχές σε Sitges, Goya κλπ. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ταινίες:  Don’t Feed (2’, Canada-Kaleb Babcock), Gut Instinct (8’, Australia-Stuart Edgeworth), The Abyss of the Soul (18’, Portugal-Guilherme Daniel), το Mad Heidi (89’, Switzerland-Johannes Hartmann, Sandro Klopfstein) σε πανελλήνια πρεμιέρα.
20/10 στις 19.00-23.00
Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας, «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
18/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b