MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Yayoi Kusama και Kiki Smith ετοιμάζουν ένα επιβλητικό μωσαϊκό για το Grand Central Madison του Μανχάταν

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μανχάταν θα εμπλουτιστεί με μία site-specific εικαστική εγκατάσταση της Yayoi Kusama και της Kiki Smith.

Monopoli Team

Η διάσημη Γιαπωνέζα καλλιτέχνις Yayoi Kusama και η γεννημένη στη Δυτική Γερμανία, Νεοϋορκέζα Kiki Smith ετοιμάζουν μία επιβλητική site-specific εικαστική εγκατάσταση για το Grand Central Madison του Μανχάταν, που θα ανοίξει για το κοινό τον Δεκέμβριο.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών της Νέας Υόρκης (MTA) έκανε γνωστό ότι το έργο των Yayoi Kusama και Kiki Smith θα τοποθετηθεί στο συνεχώς αναπτυσσόμενο Grand Central Madison και συγκεκριμένα σε μια αίθουσα σιδηροδρομικού σταθμού 65.000 τετραγωνικών μέτρων που κατασκευάζεται κάτω από τον ιστορικό τερματικό σταθμό του Grand Central.

Το έργο τέχνης θα αποτελείται από ένα μωσαϊκό μεγάλης κλίμακας για το οποίο οι Kusama και Smith επιλέχθηκαν ειδικά να δημιουργήσουν, έχοντας πρώτα περάσει από μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου. 

«Η δημόσια τέχνη είναι βασικό στοιχείο αυτής της πόλης και είμαστε ενθουσιασμένοι που τη φέρνουμε στο Long Island Rail Road (LIRR) για να την απολαμβάνουν όλοι οι Νεοϋορκέζοι κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τους», δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul.

Αν και το κόστος του έργου τέχνης δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, η προμήθεια αυτού προέρχεται από την πρωτοβουλία των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που ήταν παλαιότερα γνωστή ως “East Side Access”.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, το Grand Central Madison θα τρέχει παράλληλα με τη Madison Avenue από την 43rd Street έως την 48th Street — με οκτώ γραμμές, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν έως και 24 τρένα την ώρα και τέσσερις αποβάθρες σε δύο νέα επίπεδα κάτω από το υπάρχον χαμηλότερο επίπεδο του Grand Central Terminal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSeeing the Invisible: Γνωρίζουμε ξανά τον Εθνικό Κήπο μέσα από μια εικαστική έκθεση επαυξημένης πραγματικότητας12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b