MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις, τα φεστιβάλ, οι συναυλίες και οι προβολές ταινιών που θα βρεις δωρεάν για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην πόλη.

"Από το Μπαλκόνι", του Άρη Καπλανίδη
Monopoli Team

Χρυσές Νύχτες 2022: Προβολές ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Οι Χρυσές Νύχτες, η δράση που ξεκίνησε η Ακαδημία των César για να προβάλει τις ταινίες μικρού μήκους που βράβευσαν και ξεχώρισαν περισσότερες από 30 Ακαδημίες Κινηματογράφου απ’όλο τον κόσμο, επιστρέφουν τον Οκτώβριο 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Κάθε χρόνο, περισσότερες από 30 Ακαδημίες Κινηματογράφου παγκοσμίως ξεχωρίζουν μία ταινία μικρού μήκους ανάμεσα στις παραγωγές της χώρας τους. Αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα βραβευμένων ταινιών που ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, οι προβολές θα αρχίσουν στις 17.00 με την έναρξη του πρώτου προγράμματος και θα ακολουθήσουν άλλα δυο προγράμματα με ταινίες μικρού μήκους, όπου μεταξύ άλλων, θα γίνει και προβολή της ελληνικής ταινίας “Από το Μπαλκόνι”, του Άρη Καπλανίδη. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
14/10 στις 17.00(Πρόγραμμα 1),στις 19.30 (Πρόγραμμα 2), στις 22.00 (Πρόγραμμα 3)
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα
Προκρατήσεις θέσεων στο ifg.eventbrite.com

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας Art4More στο Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης

Γιώργος Σταυρουλάκης

Στη δίνη της οικολογικής καμπής, που εκφράζεται μέσα από την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη σωματική και ψυχική υγεία, και με θεματική το “EcoMentArt, επανέρχεται το Φεστιβάλ ART4MORE. Το πρόγραμμα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εγκαίνια με ομιλίες από ανθρώπους του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της ψυχικής υγείας και των επιστημών, για το επίκαιρο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, που επιδρά στην ψυχική υγεία. Θα ακολουθήσουν ομιλίες, όπου στην παρούσα ενότητα του φεστιβάλ, ομιλητές από το χώρο του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της ψυχικής υγείας, συνομιλούν και αναπτύσσουν ιδέες και καινοτόμες πρακτικές γύρω από το πλέον επείγον αυτό ζήτημα. Στο πλαίσιο του προγράμματος -πέρα από τις ομιλίες- το κοινό θα απολαύσει το τζαζ ντουέτο με τον Χρήστο Κλαδά (σαξόφωνα) και τον Γιώργο Σταυρουλάκη(κιθάρα).
14/10 στις 09.00 – 22.00
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Α. Τρίτσης, Λεωφόρος Δημοκρατίας, έξοδος 6 Αττ. Οδού

Film Club X Νιόνια films: Προβολή “Dicke Mädchen” και “Nice Coloured Girls” στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Με μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, το Film Club αναπτύσσεται σε ξεχωριστά “επεισόδια” τα οποία επιμελούνται διαφορετικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Goethe-Institut σποραδικά από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο του 2022, θα προβληθούν ταινίες από την πλούσια Ταινιοθήκη του Goethe-Institut μαζί με ταινίες που προτείνονται από τους συνεργάτες του Film Club. To δεύτερο επεισόδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Goethe-Institut Athen, σε επιμέλεια του Νιόνια Φιλμς. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η ταινία Dicke Mädchen [Χοντρά κορίτσια], του Axel Ranisch, που θα προβληθεί στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους και η ταινία Nice Coloured Girls [Όμορφα έγχρωμα κορίτσια] της Tracey Moffatt, που θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
14/10 στις 20.00 
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Platforms Project 2022: Performances, δράσεις, ομιλίες στον Εκθεσιακό Χώρο Νίκος Κεσσανλής

Το Platforms Project γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίασης του και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στην έως τώρα ιστορία του με ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς και πάρτι. To Platforms Project 2022 – Independent Art Fair θα παρουσιαστεί φέτος με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops από τις συμμετέχουσες ομάδες. Ως κατεξοχήν φυτώριο νέων καλλιτεχνών, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί, και φέτος, την ιδανική επιλογή για το Platforms Project. Στο Platforms Project 2022 θα συμμετέχουν 62 πλατφόρμες με περισσότερους από 800 καλλιτέχνες επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία δέκα χρόνια μέσω του Platforms Project. Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το πρόγραμμα μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τις performance “7 πιάτα της αγάπης” της Κλεώνη Μανουσάκη, “Έδαφος” του Dmytro Goncharenko, την ζωντανή performance ζωγραφικής “The Beautiful Formula Collective” και πολλές άλλες δράσεις και ομιλιές. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
14/10 στις 12.00 – 21.00
Α.Σ.Κ.Τ. – Εκθεσιακός Χώρος “Νίκος Κεσσανλής”, Πειραιώς 256

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
14/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b