MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

63ο ΦΚΘ: Η γυναίκα ως υπερηρωίδα της πραγματικής ζωής στο φετινό πόστερ από τον Δημήτρη Τριμίτζιο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η γυναικεία φιγούρα ως υπερηρωίδα της πραγματικής ζωής βρίσκεται στο επίκεντρο του φετινού πόστερ του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που υπογράφει ο εικαστικός Δημήτρης Τριμίτζιος.

63ο ΦΚΘ: Η γυναίκα ως υπερηρωίδα της πραγματικής ζωής στο φετινό πόστερ από τον Δημήτρη Τριμίτζιο
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

63ο ΦΚΘ: Η γυναίκα ως υπερηρωίδα της πραγματικής ζωής στο φετινό πόστερ από τον Δημήτρη ΤριμίτζιοTo φετινό πόστερ του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υπογράφει ο αγαπημένος εικαστικός και visual artist Δημήτρης Τριμίτζιος (Taxis).

Το σκεπτικό για το πόστερ του 63ου ΦΚΘ:

Μία γυναικεία φιγούρα αιωρείται πάνω από την πόλη. Πηγή της ζωής και πυρήνας του κόσμου μας, μαγνητίζει και έλκει όσα μας περιβάλλουν και μας ορίζουν. Το πόστερ του 63ου ΦΚΘ επαναδιαπραγματεύεται την αναπαράσταση της γυναίκας. Είναι η υπερηρωίδα της πραγματικής ζωής , που ξεπερνά και υπερβαίνει τους αμέτρητους ρόλους που της έχουν ανατεθεί. Που απαιτεί από τον καθένα μας και όλους μαζί να τη δούμε επιτέλους μέσα από ένα καινούργιο βλέμμα.

Το πρωτότυπο έργο ζωγράφισε ο εικαστικός σε πίνακα, ακρυλικό σε χαρτί και θα εκτεθεί στο 63ο Φεστιβάλ, στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών. Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης θα παραχωρήσει το έργο του στο Φεστιβάλ, προκειμένου να βγει σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με το ημι-αυτοβιογραφικό «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ12.09.2018

Βιογραφικό του καλλιτέχνη:

O Δημήτρης Τριμίτζιος (Taxis) γεννήθηκε στην Πολωνία το 1983, σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνα. Η ενασχόλησή του με το γκράφιτι ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ από το 2005 δημιουργεί ως street artist. Το 2002, διακρίθηκε στο διαγωνισμό κόμιξ νέων ταλέντων του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας, ενώ από το 2005 άρχισε να δημοσιεύει κόμιξ στο διάσημο περιοδικό Βαβέλ. Ο Δημήτρης Τριμίτζιος έχει εικονογραφήσει για τη LIFO, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, το Don’t Panic, κ.α. Επίσης, είχε αναλάβει τη διεύθυνση φωτογραφίας στη μεγάλου μήκους ταινία Μια ροζ παραμάνα του Νίκου Πομώνη που είχε αποσπάσει ειδική μνεία στο τμήμα Digital Wave του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ συνεργάστηκε και στα σκηνικά της ταινίας Ροζ του Αλέξανδρου Βούλγαρη. Από το 2005 μέχρι το 2009 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ κόμιξ της Βαβέλ, καθώς και σε μια σειρά από εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (1η Biennale Νέων Καλλιτεχνών, 7PLY Project, Remap, κ.α.). Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με την καλλιτεχνική ομάδα του GPO Crew, έχοντας παράλληλα ασχοληθεί και με την τέχνη του τατουάζ, στην ομάδα του NICO Tattoo Crew.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Animation 2026
Cine News
Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Cine News
Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου – Αρχή με το “Ναμπούκκο” του Βέρντι
Cine News
Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ
Cine News
«170 τετραγωνικά»: Στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας
Cine News
Η «Αμελί» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 25 χρόνια μετά
Cine News
Δράκοι, μεγάλες επιστροφές και δυνατές πρεμιέρες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Οι Άγριες Μέρες Μας ή Ρωμαίος και Ιουλιέτα; Όσα αξίζει να δεις στην TV αυτό το Σαββατοκύριακο
Cine News
ERTFLIX: Γιορτάζει την Ημέρα του Πατέρα με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα
Cine News
Το ντοκιμαντέρ του Uli M Schueppel για τους Einsturzende Neubauten στο σινεμά
Cine News
Furious: Η νέα δραματική σειρά κάνει πρεμιέρα στο Disney+
Cine News
The Shards: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ που θα συζητηθεί έρχεται στο Disney+