MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 7 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2022.

Σήμερα όμως είναι αλλιώς: Έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπαζήση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»: Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης φτάνει στο τέλος της

«Close»

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με την τελετή λήξης και την απονομή βραβείων να πραγματοποιείται στον κινηματογράφο Ιντεάλ, το Σάββατο 8/10, στις 20:30. Θα ακολουθήσει, στις 21:30, η προβολή της ταινίας του Λούκας Ντοντ με τίτλο «Close». Οι κινηματογραφικές προβολές ολοκληρώνονται την Κυριακή 9/10. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου εδώ.
28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2022
Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Προπώληση εισιτηρίων viva.gr

2. CineDoc: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα» σε επιλεγμένους κινηματογράφους στην Αθήνα

Από τις 6 Οκτωβρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους το ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα», η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κινηματογραφική παραγωγή με θέμα τη ζωή στη Μεσόγειο και τις απειλές που αντιμετωπίζει από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εντυπωσιακή κινηματογράφηση, με σκηνοθέτη τον πολυβραβευμένο Fred Fougea, μας παρουσιάζει για πρώτη φορά την Μεσόγειο μέσα από τα μάτια των ζώων που την κατοικούν και μεταφέρει το επείγον μήνυμα της ανάγκης να προστατεύσουμε το φυσικό πλούτο που κληρονομήσαμε. Σάββατο και Κυριακή 08, 09 Οκτωβρίου, 16:00, Κινηματογράφος Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109, Αθήνα (πλησίον Μετρό Πανόρμου). *Θα ακολουθήσει  συζήτηση με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 16:00
Αγοράστε εισιτήρια εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

3. Σήμερα όμως είναι αλλιώς: Έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπαζήση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση «Σήμερα όμως είναι αλλιώς», η οποία περιλαμβάνει την τελευταία ζωγραφική δουλειά της Κατερίνας Παπαζήση. Την έκθεση διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου. Η καλλιτέχνις επιχειρεί να επαναφέρει την απόλαυση ως εγγενές χαρακτηριστικό της ζωγραφικής και το καταφέρνει αυτό εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, τα αφηγηματικά σώματα στους πίνακες του Rubens και του Delacroix. Δημιουργεί «τοπία σάρκας», τα οποία αναφέρονται σε μια ρευστή υλικότητα όπου το μέσα και το έξω, ο χώρος και η μορφή, οι μορφές μεταξύ τους, χάνουν τα όριά τους και γίνονται ένα. Η Παπαζήση χρησιμοποιεί εικόνες από τη μαζική κουλτούρα, από πορνογραφικά περιοδικά και την επικαιρότητα.
Έναρξη έκθεσης: Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 18:00 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 8 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00, Δευτέρα κλειστά.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο, Αθήνα. Πληροφορίες: 210 3452150, στάση Μετρό: Κεραμεικός |www.opanda.gr.

4. NOTEM: Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Γερακίτη στο or. artspace

Στο καλλιτεχνικό εργαστήριο or.artspace εγκαινιάζεται, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Γερακίτη με τίτλο «NOTEM». Την έκθεση επιμελείται η Ελένη Μουζακίτη, η οποία σημειώνει: «O Δημήτρης Γερακίτης στη σειρά «ΝΟΤΕΜ» (ΝΟΤΤΕ+ΤΟΤΕΜ) επανεξετάζει τη ρομαντική εκδοχή του νυχτερινού τοπίου. Υμνεί το σκοτάδι, την απουσία. Στα ‘τοτέμ’ του τις νύχτες αναζητά την ενέργεια και το μυστήριο. Απομονώνει τα ‘αντικείμενα’ του και τα υποφωτίζει με τρόπο που πολλά από αυτά εμφανίζονται ανησυχητικά και απόκοσμα. (…)».
Εγκαίνια, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 12:00-22:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 8 έως 23 Οκτωβρίου 2022
Είσοδος: Ελεύθερη Είσοδος
Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη/Παρασκευή/Κυριακή: 18:00 – 22:00. Σάββατο: 12:00 – 22:00
or.artspace, Δημητρακοπούλου 89, Κουκάκι | https://orartspace.com/

5. «Safe Mode: Amplified Realities»: Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξετάζουν τις ιδιαίτερες διαδικασίες της σύγχρονης ζωής ‘

Η έκθεση «Safe Mode: Amplified Realities», σε επιμέλεια Φωτεινής Βεργίδου μαζί με την ομάδα του TILT Platform, πραγματοποιείται από το Σάββατο 08 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 05 Νοεμβρίου σε τρεις διαφορετικούς χώρους στην Αθήνα, την Project Gallery, το MISC Athens και το νεοσύστατο BHD Hub. Καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θέτουν ερωτήματα και εξετάζουν τις ιδιαίτερες διαδικασίες της σύγχρονης ζωής, μέσα από εγκαταστάσεις, βίντεο προβολές, φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτικά και ηχητικά έργα. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην Project Gallery. Στις 11 Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του 2ου και 3ου μέρους της έκθεσης στο MISC Athens και το BHD Hub αντίστοιχα.
Εγκαίνια Α’ Μέρους: Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 18:00 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης: 08 Οκτωβρίου – 05 Νοεμβρίου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 12:00 – 20:00
The Project Gallery, Νορμανού 3, Αθήνα. Τηλ: (+30) 213 0436954. Ε: [email protected]

6. People on trees: Βιντεο-εγκατάσταση και performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Τελευταίες Ημέρες

Η παρουσίαση της βιντεο-εγκατάστασης του Φίλιππου Τσιτσόπουλο «People on trees» ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα εικαστικό έργο σε βίντεο, όπου τα δέντρα είναι οι πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια ενός βραδινού περιπάτου. O Φίλιππος Τσιτσόπουλος αναλύοντας το σκεπτικό για τη βίντεο-εγκατάσταση επισημαίνει: «Τα προβαλλόμενα πρόσωπα, κεφάλια και σώματα θα αναδύονται για να μας πουν μια ιστορία. Ο σύγχρονος πολιτισμός είναι ένας πολιτισμός κήπων. Αυτοπροσδιορίζεται ως μια τέλεια ρύθμιση για τις ανθρώπινες συνθήκες. Κατασκευάζει τη δική του ταυτότητα μέσα από τη δυσπιστία προς τη φύση. Στην πραγματικότητα ορίζει τον εαυτό του και τη φύση, μέσα από την ενδημική δυσπιστία του προς τον αυθορμητισμό και τη λαχτάρα  για μια καλύτερη και αναγκαστικά τεχνητή, τάξη».
Διάρκεια Έκθεσης: 6-9 Οκτωβρίου 2022
Πέμπτη έως Κυριακή: 19;00 – 21:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Βασιλίσσης Σοφίας (Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) | Τηλ. (+30) 2107232604, 210 7224028

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑν-Ισορροπίες: 15 καλλιτέχνες «στολίζουν» με έργα τους τη βιτρίνα του ιστορικού ATTILIO Οικεία Τέχνη στην Ηλιούπολη12.09.2018

Εκδηλώσεις

7. Μυστήριο_62  Νύχτες Βραδύτητας: Μια σύνθετη δράση τέχνης «καταλαμβάνει» τον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας Μυστήριο_62  Νύχτες Βραδύτητας: Μια σύνθετη δράση τέχνης «καταλαμβάνει» τον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας

Το Μυστήριο_62  Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο επιστρέφει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο επιβλητικό προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, πάντα υπό το φως της πανσελήνου. Μια δράση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που έρχεται να μυήσει το κοινό στην τέχνη της βραδύτητας, μειώνοντας τους ξέφρενους ρυθμούς ενός κόσμου που κινείται πολύ γρήγορα. Η τέταρτη έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων, υπό τη καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Λεοντάρη: Τη συναυλία του διεθνούς μουσικοσυνθέτη Mihaly Vig. Την προβολή του ντοκιμαντέρ «Orders of Time and Motion: The Shots of Satantango» του Kevin B. Lee. Μία εφήμερη θεματική γλυπτική εγκατάσταση από φοιτητές/τριες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας. Την ηχητική περφόρμανς «Η Φωνή του Σαλιγκαριού». Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη συζήτηση «Ο ανέκφραστος Χρόνος / H Μουσική του Σύμπαντος».
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
Για το πρόγραμμα της βραδιάς και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης εδώ
Χώρος: Προαύλιο Αγίου Νικολάου, Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας | Website: 2023eleusis.eu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15 χρόνια Animasyros – Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων (video)12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b