MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

15 χρόνια Animasyros – Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων (video)

Από τo 2008, κάθε Σεπτέμβριο, η διεθνής κοινότητα του animation συναντιέται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το φεστιβάλ που έβαλε τη Σύρο στο χάρτη των διεθών φεστιβαλικών προορισμών της χώρας συμπλήρωσε φέτος 15 χρόνια.

Μια διοργάνωση που ξεκίνησε εξ αρχής δυναμικά και φιλόδοξα από τον Βασίλη Καραμητσάνη -πρόεδρο του φεστιβάλ- και τη Μαρία Ανεστοπούλου -που έχει αναλάβει τη διεύθυνση- και εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ για το animation στον κόσμο.

Το 15ο Animasyros, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στην Ερμούπολη, επιβεβαίωσε τη διεθνή δυναμική που έχει πλέον αποκτήσει το φεστιβάλ. Το φετινό πλούσιο πρόγραμμα είχε 200 ταινίες animation από 43 χώρες, 8 διαγωνιστικά τμήματα, το διεθνές πανόραμα, τρία αφιερώματα και ταινίες ειδικά επιλεγμένες για παιδιά.

Στις παράλληλες δράσεις του διοργανώθηκαν έξι πρωτότυπα εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, ενώ στην καθιερωμένη Αγορά, συναντήθηκαν περισσότεροι από 100 επαγγελματίες από 15 διαφορετικές χώρες.

 

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων προβάλλονται στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης...
...και σε υπαίθριες προβολές στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης και σε άλλα σημεία του νησιού
Βασικό πυλώνα του Φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, νέους επαγγελματίες, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Η Αγορά του Animasyros, αποτελεί πλέον, κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς φέρνει σε επαφή τους διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου με την ελληνική κοινότητα του animation.

Φέτος, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης γαλλική NEF Animation πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, στρογγυλά τραπέζια, εργαστήρια, masterclasses και συναντήσεις δικτύωσης.

Η Αγορά, ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια του Animasyros
Τα πάρτυ του Animasyros αποτελούν ευκαιρία για δικτύωση των καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, με στρατηγικό υποστηρικτή τον ΕΚΟΜΕ και με την ενέργεια της ΔΕΗ και φυσικά μεγάλο αριθμό θεσμικών και ιδιωτικών υποστηρικτών ξένων διπλωματικών αποστολών και χορηγών και από τη Σύρο.

Στα 15 χρόνια της πορείας του, το Animasyros, έχει προσελκύσει περισσότερους από 110.00 θεατές (physical & digital) απ΄όλο τον κόσμο και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει τη δυναμική του παρουσία στο χώρο του animation!

 

Περισσότερα από Longreads
VIMA_WEB3b