MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Αν θέλεις να διασκεδάσεις το Σαββατοκύριακο δωρεάν στην πόλη, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, από θεατρικές παραστάσεις μέχρι μουσικά φεστιβάλ.

Monopoli Team

Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις στο Καλλιμάρμαρο

Μια επετειακή εκδήλωση με πανελλήνιο χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο). Με την συμμετοχή 1.922 παιδιών και νέων από 55 χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από τις Ιερές Μητροπόλεις, η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει τον χορό και το τραγούδι γέφυρα μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων. Μαζί τους συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης. Αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης. Θα ερμηνευθούν τραγούδια των Απόστολου Καλδάρα, Χρήστου Παπαδόπουλου, Σταμάτη Σπανουδάκη και Παντελή Θαλασσινού σε πρωτότυπη ενορχήστρωση, ειδικά προσαρμοσμένη στην πολυπληθή νεανική χορωδία και την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, που διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τα ωραιότερα παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, με την σύμπραξη της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος που διευθύνει ο Γιώργος Δεμελής.
08/10 στις 19.30
Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό στάδιο), Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου

Περικλής Κούκος: Ένα πορτρέτο του συνθέτη στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά πορτρέτων επιφανών συνθετών της εποχής μας. Φέτος, ο Περικλής Κούκος παρουσιάζει σε πρώτο πρόσωπο τη ζωή και το έργο του σε συνδυασμό με ένα μουσικό πρόγραμμα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του, που επιλέγει ο ίδιος. Στο α’ μέρος του πορτρέτου ο συνθέτης συνομιλεί για το έργο του με τον Νίκο Τσούχλο σε μια ημερίδα όπου θα ακουστούν μεταξύ άλλων ηχογραφήσεις και θα πραγματοποιηθούν προβολές βίντεο από παρουσιάσεις έργων του Περικλή Κούκου σε όλο τον κόσμο. Στο β’ μέρος του πορτρέτου είναι μια συναυλία με μουσικά και δεξιοτεχνικά έργα του συνθέτη με τίτλο: “Πιανωδίες, Σκηνική Μουσική του Περικλή Κούκου για 1, 2, και 4 πιανίστες”.
08/10 στις 18.30 το α’ μέρος και στις 20.00 το β’ μέρος
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

Music Escapades: In Orbit v.3 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Tο Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή δίνει ραντεβού για τρίτη συνεχή χρονιά στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για το Music Escapades: In Orbit v.3, ένα τριήμερο φεστιβάλ που απαντά στο ερώτημα “τι μουσική βγαίνει αυτήν την στιγμή στην Αθήνα;”. Ελληνικός κι αγγλικός στίχος, κιθάρες, ρίμες και samples, ο ήχος των δυτικών μητροπόλεων και το κλείσιμο του ματιού στην Ανατολή – όλα αυτά σε ένα τριήμερο που χαρτογραφεί τη μουσική της πόλης, ικανοποιεί όλα τα γούστα και καλεί το αθηναϊκό κοινό είτε να επανασυνδεθεί με σχήματα που “έχασε” τη δύσκολη διετία που μας πέρασε είτε να γνωρίσει καινούρια. Συγκεκριμένα τo Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα είναι πολυσυλλεκτικό, με κοινή αφετηρία και βάση την electronica των Sworr., Mononome, Ιota Phi και Vassilina. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο κλείσιμο του τριημέρου, οι κιθάρες συνδέονται με τους ενισχυτές και το αθηναϊκό ροκ ξεδιπλώνεται στις διαφορετικές προτάσεις των The Bonnie Nettles, Godsleep, XOAN και Odysseas Phone Orchestra.
08/10 και 09/10 στις 20.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Hobby Festival 2022 στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Το Hobby Festival, το μοναδικό event για όλες τις ερασιτεχνικές ασχολίες και για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο, επιστρέφει με πολλή δράση και διασκέδαση από 7 έως 9 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το skywalker.gr και φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων που καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας: επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, άτομα κάθε ηλικίας που διαθέτουν περίσσευμα φαντασίας, επινοητικότητας και όρεξης για κάτι διαφορετικό. To Σάββατο 8 Οκτωβρίου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλία με τους Part of Theory, Fantasy Choir, VOX the Acapella Group, ένα ξεχωριστό live με την Πέννυ Σκάρου και παράσταση μπαλέτου από τη σχολή Ilioupoli Dance School – Mioara Popescu και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου τη θεατρική παράσταση από τους Improvibe, stand-up comedy από τον Γιάννη Παυλόπουλο, κωμικά θεατρικά δρώμενα από την ομάδα της “Συναισθηματικής Διαλεκτικής” του Στέλιου Καλαθά. Η βραδιά θα κλείσει με Pole Dance Show από τη “House of Pole” Fire Show από τη “Frantic Freaks” και συναυλία με τους 868 και τον BlooDyP. μαζί με τους Ying-Yang.
08/10 και 09/10 στις 11.00 – 22.00
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός

Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία στο Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο_13 “Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου. Ένα χρονικό της ιστορίας των Μικρασιατών προσφύγων της Άνω Ελευσίνας με πρωταγωνιστές τους απογόνους τους, κατοίκους του συνοικισμού, σε μια site-specific περιπατητική παράσταση με ελεύθερη είσοδο. Τα μικρά προσφυγόσπιτα και τα αδιέξοδα σοκάκια μαρτυρούν σιωπηλά τις αναμνήσεις του μεγάλου ξεριζωμού. Ψηφίδες διηγήσεων συνθέτουν το μωσαϊκό της παράστασης, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης. Η προσωπική μαρτυρία του ενός γίνεται συνάμα η ιστορία των πολλών. Συμμετέχοντες και κοινό αντικρίζουν την καταγωγή και την κληρονομιά των Μικρασιατών μέσα από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μουσική και βίντεο-ντοκουμέντα, που παραμένουν ασίγαστα εδώ και εκατό χρόνια – μια ζωντανή αναμετάδοση που συνεχίζεται στο διηνεκές και μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές. Πίσω από τους ξεφλουδισμένους τοίχους, τις εγκαταλελειμμένες αυλές και τα νεόκτιστα διώροφα, αποκαλύπτεται μια νέα εκδοχή της ιστορίας που κατατίθεται για πρώτη φορά, μέσα από μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση που αξιοποιεί εκφραστικά μέσα των εικαστικών και παραστατικών τεχνών αλλά και της ψηφιακής τεχνολογίας. Η παράσταση “Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία” παρουσιάζεται στο πλαίσιο του αφιερώματος της 2023 Ελευσίς για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
08/10 και 09/10 στις 19.00
Ελευσίνα, Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

Ο ήχος της κραυγής στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η συναυλία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με τίτλο Ο ήχος της κραυγής, σε σύλληψη του δραστήριου μουσικού και ερευνητή Χρήστου Μαρίνου, που συνοδεύει στο πιάνο την εξίσου ανήσυχη μεσόφωνο Ιωάννα Βρακατσέλη, φιλοδοξεί ακριβώς να δώσει ήχο στην κραυγή των ανθρώπων που βίωσαν ή βιώνουν κάποιες από τις οξύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις του 20ού και του 21ου αιώνα, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, το Ολοκαύτωμα και η τρέχουσα προσφυγική κρίση. Κεντρική θέση στο πρόγραμμα κατέχουν δύο αναθέσεις έργων στις Ελληνίδες συνθέτριες Φωτεινή Τρυφεροπούλου και Μαρία Δελή, που αναφέρονται αντίστοιχα στη Μικρασιατική Καταστροφή με τις συνακόλουθες γενοκτονίες και σε μαρτυρίες επιζώντων από πολέμους, εθνοκαθάρσεις και σφαγές. Τα νέα έργα πλαισιώνονται από συνθέσεις, ενίοτε σε πρώτες εκτελέσεις, δημιουργών όπως οι Ίλζε Βέμπερ, Βίκτορ Ούλμαν και Χανς Κράσα (άλλοτε τροφίμων του γκέτο του Τερεζίν, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο στρατόπεδο του Άουσβιτς) καθώς και των σύγχρονων συνθετών Τζουλιάνας Χωλ, Μοχάμεντ Φαιρούζ και Δημήτρη Τερζάκη – όλα τους σπαρακτικά δείγματα της σκληρότητας του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.
09/10 στις 19.30
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λ.Συγγρού και Ευριπίδου

15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ ​Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Στο 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συμμετέχουν οι Δήμοι Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Διονύσου, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής. Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου, (Μ. Ρέππα, Θ. Παπαθανασίου), θα παρουσιάσει το έργο “Ποια Ελένη” και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η ομάδα θεάτρου Δήμου Αγ. Παρασκευής, (Λ. Δημητρακοπούλου), θα παρουσιάσει το έργο “Ιφιγένεια εν γένει”.
08/10 και 09/10 στις 20.15
Πολιτιστικό Κέντρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Κων/πόλεως & Σολωμού, Μοσχάτο

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b