MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου συγκεντρώσαμε όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη, από παραστάσεις μέχρι και φεστιβάλ μουσικής.

Monopoli Team

Music Escapades: In Orbit v.3 στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή δίνει ραντεβού για τρίτη συνεχή χρονιά στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για το Music Escapades: In Orbit v.3, ένα τριήμερο φεστιβάλ που απαντά στο ερώτημα “τι μουσική βγαίνει αυτήν την στιγμή στην Αθήνα;”. Ελληνικός κι αγγλικός στίχος, κιθάρες, ρίμες και samples, ο ήχος των δυτικών μητροπόλεων και το κλείσιμο του ματιού στην Ανατολή – όλα αυτά σε ένα τριήμερο που χαρτογραφεί τη μουσική της πόλης, ικανοποιεί όλα τα γούστα και καλεί το αθηναϊκό κοινό είτε να επανασυνδεθεί με σχήματα που “έχασε” τη δύσκολη διετία που μας πέρασε είτε να γνωρίσει καινούρια. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η βραδιά είναι αφιερωμένη στο hip hop με Νέγρο του Μοριά, Moose, Ofili και Kareem.
07/10 στις 20.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364

Αγγέλα Παπάζογλου στο Θέατρο Βράχων

Το Θέατρο “Μεταξουργείο” θα παρουσιάσει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, την ιστορική παράσταση “Αγγέλα Παπάζογλου” με την Άννα Βαγενά. Η παράσταση, που βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου “Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης”, σε θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, μετράει 23 χρόνια ζωής από το 1999, που πρωτοανέβηκε και ήταν η πρώτη θεατρική αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωή της, με τις μαγευτικές ομορφιές της. Στη συνέχεια, η Αγγέλα αφηγείται την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα Ελλάδα, τις δυσκολίες που πέρασαν, τον αγώνα που έδωσαν για να προκόψουν και να ριζώσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους το φως της Μικρασίας, τον πολιτισμό της και την ψυχή της.
07/10 στις 20.00
Θέατρο Βράχων, Οδός Ταταούλων 

Hobby Festival 2022 στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Το Hobby Festival, το μοναδικό event για όλες τις ερασιτεχνικές ασχολίες και για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο, επιστρέφει με πολλή δράση και διασκέδαση από 7 έως 9 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το skywalker.gr και φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Το Hobby Festival 2022 περιλαμβάνει έκθεση με ποικιλία από χόμπι, ιδέες, προτάσεις, αλλά και πολλά events, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, καθώς και happenings. Στα περίπτερα των εκθετών (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, σχολές, σύλλογοι που υποστηρίζουν τις ερασιτεχνικές ασχολίες) θα υπάρχουν όλων των ειδών χόμπι, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα καλό ξεκίνημα και για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους επισκέπτες. Απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων που καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας: επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, άτομα κάθε ηλικίας που διαθέτουν περίσσευμα φαντασίας, επινοητικότητας και όρεξης για κάτι διαφορετικό. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλία με τους Enorasis, τον Νίκο Σαπουντζάκη και τον Γιάννη Παυλόπουλο μαζί με τους Ying-Yang.
07/10 στις 11.00 – 22.00
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός

Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία στο Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει από τις 30 Σεπτεμβρίου και για έξι μόνο παραστάσεις το Μυστήριο_13 “Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου. Ένα χρονικό της ιστορίας των Μικρασιατών προσφύγων της Άνω Ελευσίνας με πρωταγωνιστές τους απογόνους τους, κατοίκους του συνοικισμού, σε μια site-specific περιπατητική παράσταση με ελεύθερη είσοδο. Τα μικρά προσφυγόσπιτα και τα αδιέξοδα σοκάκια μαρτυρούν σιωπηλά τις αναμνήσεις του μεγάλου ξεριζωμού. Ψηφίδες διηγήσεων συνθέτουν το μωσαϊκό της παράστασης, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης. Η προσωπική μαρτυρία του ενός γίνεται συνάμα η ιστορία των πολλών. Συμμετέχοντες και κοινό αντικρίζουν την καταγωγή και την κληρονομιά των Μικρασιατών μέσα από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μουσική και βίντεο-ντοκουμέντα, που παραμένουν ασίγαστα εδώ και εκατό χρόνια – μια ζωντανή αναμετάδοση που συνεχίζεται στο διηνεκές και μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές. Πίσω από τους ξεφλουδισμένους τοίχους, τις εγκαταλελειμμένες αυλές και τα νεόκτιστα διώροφα, αποκαλύπτεται μια νέα εκδοχή της ιστορίας που κατατίθεται για πρώτη φορά, μέσα από μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση που αξιοποιεί εκφραστικά μέσα των εικαστικών και παραστατικών τεχνών αλλά και της ψηφιακής τεχνολογίας. Η παράσταση “Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία” παρουσιάζεται στο πλαίσιο του αφιερώματος της 2023 Ελευσίς για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Συνοικισμός 2019.
07/10 στις 19.00
Ελευσίνα, Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
07/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b