MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Τζον Γουότερς: Επιστρέφει στη σκηνοθεσία μετά από 18 χρόνια αποχής

Μετά από αποχή σχεδόν 20 χρόνων, ο Τζον Γουότερς επιστρέφει για να σκηνοθετήσει τη κινηματογραφική μεταφορά του νέου του βιβλίου, Liarmouth.

Monopoli Team

Ο θρυλικός Τζον Γουότερς επιστρέφει δυναμικά στην θέση του σκηνοθέτη για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, για την κινηματογραφική εκδοχή του “Liarmouth: A Feel Bad-Romance”. O Γουότερς -ως πρωτοπόρος και ανεξάρτητος δημιουργός ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο camp σινεμά με τις ταινίες “Pink Flamingos” του 1972 και το “Polyester” του 1981- θα γράψει και θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του.

Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία του Γουότερς μετά από το “A Dirty Shame” του 2004.

Ο 76χρονος σκηνοθέτης ανέφερε σχετικά με την πολυαναμενόμενη επιστροφή του: “Το Liarmouth είναι το πιο τρελό βιβλίο που έχω γράψει εδώ και καιρό, οπότε μάλλον ταιριάζει να αρχίσω πάλι την σκηνοθεσία με κάτι το οποίο είναι αρκετά σοκαριστικό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην κινηματογραφική βιομηχανία και ελπίζω να καταφέρω να προκαλέσω μεγάλη χαρά σε όλους τους θεατές που κυνηγούν την περιπέτεια”.

Photo Credits: Studio John Waters

Το βιβλίο περιγράφει την ζωή τριών γυναικών μέσα σε μία οικογένεια, οι οποίες ανήκουν σε διαφορετική γενιά η κάθε μία: Η Ανδόρα δουλεύει ως κτηνίατρος στην Ανατολική Μεριά του Μανχάταν και εξειδικεύεται στις πλαστικές επεμβάσεις ζώων, η κόρη της Ανδόρα, είναι μια παθολογική κλέφτρα και μισάνθρωπος (εξου και ο τίτλος Liarmouth) και τέλος η Πόππυ δουλεύει σ’ένα λούνα παρκ στα περίχωρα της Βαλτιμόρης. Εν τέλει, συνωμοτούν για να σκοτώσουν η μία την άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζον Γουότερς: Ο μετρ του καλτ σινεμά μέσα από τις καλύτερες ταινίες του12.09.2018

Το Liarmouth, είναι κατά κάποιο τρόπο το πρώτο βιβλίο του Γουότερς. Στην δεκαετία του 80′ και του 90′ έκανε μία στροφή από το “χαρούμενο καλτ σινεμά” σε ένα είδος κοινότυπης απεικόνισης κάποιων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στο περιθώριο, ειδικά μετά το 1988 όπου η ταινία του “Hairspray” μετατράπηκε σε επιτυχημένο μιούζικαλ το 2022 και έπειτα το 2007 έγινε ταινία.

Μετά το “A Dirty Shame”, ο Γουότερς απομακρύνθηκε από την βιομηχανία του κινηματογράφου, εκδίδοντας μία σειρά βιβλίων που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ενώ εμφανιζόταν ως guest σε  ταινίες και σειρές.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b