MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Πόθεν Έσχες, από την ομάδα 4Frontal στο Θέατρο Βεάκη

«Πόθεν Έσχες», η νέα παράσταση της ομάδας 4Frontal, σε κείμενο Νεφέλης Μαϊστράλη και σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη – Κώστα Φιλίππογλου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βεάκη.

Monopoli Team

Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι γεμάτη αντιφάσεις, η νέα παράσταση της ομάδας 4Frontal, σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη – Κώστα Φιλίππογλου και πρωτότυπο κείμενο της Νεφέλης Μαϊστράλη, αφηγείται την κωμικοτραγική ιστορία ενός απατεώνα που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας κι έγινε το σύμβολο μια ολόκληρης εποχής, η οποία συναντιέται με το σήμερα. Η παράσταση «Πόθεν Έσχες» ανεβαίνει στο θέατρο Βεάκη από 11 Μαΐου έως 9 Ιουνίου.

Πόθεν Έσχες: Λίγα λόγια για το έργο

Η δεκαετία του 1980 βρίσκει τον νεαρό Φώντα Κουτελάνο, απ’ το χωριό Ξινό Νερό στη Φλώρινα, να ανεβοκατεβαίνει στην πρωτεύουσα με τη νταλίκα του και να εφοδιάζει με παράνομη βότκα, το νυχτερινό κέντρο της παραλιακής, «Προσκύνημα». Εκεί θα συνδεθεί με τον μικρο-κομπιναδόρο Σάκη Μπούκουρα και το νεαρό λογιστή Φίλιππο Γενναδίου, ενώ θα ερωτευθεί παράφορα την λουλουδού Κατρίνα, απ’ το Τσερνομπίλ του Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεφέλη Μαϊστράλη: Yπάρχουν θεατρικά αριστουργήματα που έχουν μείνει κλειδωμένα σε συρτάρια, γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να ανέβουν12.09.2018

Κόντρα στις πολιτικές πεποιθήσεις του πατέρα του και στις παραινέσεις της μάνας του να βολευτεί μ’ αυτά που τους έχει δώσει ο Αντρέας, ο Φώντας είναι γεμάτος όνειρα για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό, ενώ τα οικονομικά σκάνδαλα εκείνης της περιόδου, τον εμπνέουν και γιγαντώνουν τις προσδοκίες του. Βάζει στόχο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την νέα «πράσινη» εποχή που ανατέλλει και σύντομα, καταφέρνει να αναρριχηθεί, πρωταγωνιστώντας σε μερικά από μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα, των τελευταίων τριάντα ετών. Αγοράζει πλοία, νυχτερινά κέντρα, κανάλια, εφημερίδες, εταιρείες παντός είδους, ποδοσφαιρική ομάδα και γίνεται μεγιστάνας· Ο Φώντας Κουτελάνος είναι πια ο Σερ Φώντας, μέχρι που δίνεται εντολή άνωθεν για την σύλληψή του και ξεκινάει μια πολύκροτη δίκη, γεμάτη αναδρομές σε ένα παρελθόν που φλερτάρει επικίνδυνα με το παρόν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νεφέλη Μαϊστράλη
Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη - Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Σταύρος Γιαννουλάδης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Παίζουν: Αλέξης Βιδαλάκης, Τάσος Δημητρόπουλος, Θανάσης Ζερίτης, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα- Άννα Πίττα, Πάνος Τοψίδης

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 20€. Μειωμένο 16€ (φοιτητικό, ανέργων, 65+). Early bird 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Aπό 11 Μαΐου έως 9 Ιουνίου
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com και στο ταμείο του θεάτρου
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή: 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αιμιλία Κεφαλά
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/pothen-esxes/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0522 3522.
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Βεάκη
Απο 11/05/2024 εως 09/06/2024
Στουρνάρη 32, Αθήνα
Τετάρτη/Κυριακή: 19:00
Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b