MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Η Τρίτη έφτασε κι εμείς συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες δωρεάν εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα.

Monopoli Team

Τα ελληνοτουρκικά και οι Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: Παρουσίαση βιβλίου στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Ισ. Μιχαηλίδη με τίτλο «Τα ελληνοτουρκικά και οι Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1939-1944». Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Στο βιβλίο αυτό, ο γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη συγγραφέας Νίκος Μιχαηλίδης, παρουσιάζει την ιστορική πορεία του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης στη μετα-λωζανική περίοδο. Αποτέλεσμα έρευνας εννέα ετών, το βιβλίο αποτυπώνει την εθελοντική συνεισφορά των 1.000 περίπου Κωνσταντινουπολιτών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, 200 από τους οποίους σκοτώθηκαν πολεμώντας για την ελευθερία. Παρουσιάζονται ακόμη τα γεγονότα όλων των ετών από το 1939 έως το 1944 καθώς και μια σύντομη περιγραφή των ιστορικών γεγονότων που προηγήθηκαν, με έμφαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις της περιόδου, στην παρουσίαση του ελληνοϊταλικού πολέμου στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
04/10 στις 19.30
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Block Party στον Νέο Κόσμο από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, εκεί όπου η ζωή δεν σταματά ποτέ, σ’ ένα απελευθερωτικό street party για τους ανθρώπους της Αθήνας, που θα συζητιέται για καιρό. To φετινό πρόγραμμα του Onassis Stegi Block Party, συνθέτουν διεθνή και εγχώρια ονόματα που υπόσχονται να μας απογειώσουν. Θρακιώτικη ψυχεδέλεια με την Εβρίτικη Ζυγιά, afrobeat dj-set από τον Teranga Beat, ανεξάντλητη ενέργεια από τον Erol Alkan, ένα γαλαξιακό dj-set από την Colleen ‘Cosmo’ Murphy, ο Leon of Athens, οι ηλεκτρονικοί κόσμοι του Planningtorock παρέα με τις χιπ χοπ ρίμες των EXPE, mi55t, Cego Menz, Hatemost, τους φρέσκους ήχους των Black Athena και τους πολυσυλλεκτικούς Entropia Records. Στον χώρο του πάρτι θα υπάρχει παιδικό session, από το Bobos Arts Festival, με παραστάσεις παντομίμας, ζογκλερικά και πολλές ακόμη εκπλήξεις για τα μικρά party animals της βραδιάς. Σημείο συνάντησης η πολύχρωμη γειτονιά της Στέγης: μια παρέα η οποία μεγαλώνει διαρκώς με ανθρώπους και ιδέες που εμπλουτίζουν τον αστικό χαρακτήρα και την ταυτότητα της πόλης.
04/10 στις 18.30 – 00.00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λ. Συγγρού 107-109, (εξωτερικός χώρος γύρω από τη Στέγη), Νέος Κόσμος, Αθήνα

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
04/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b