MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Άνω Χώρα Ναυπακτίας: Απόδραση σε έναν ορεινό παράδεισο

Στην Άνω Χώρα, το πιο αναπτυγμένο τουριστικά χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας, θα βρείτε το ιδανικό σκηνικό για επαφή με φύση, χαλάρωση και ηρεμία

Η Άνω Χώρα Ναυπακτίας ξεχωρίζει για το υπέροχο φυσικό τοπίο της (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Λίγο βορειότερα από την πόλη της Ναυπάκτου, η Ορεινή Ναυπακτία με την υπέροχη φύση και τα γραφικά χωριά της, είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας για φθινοπωρινές και χειμερινές αποδράσεις. Το σκηνικό περιλαμβάνει αλπικά τοπία, διαδρομές μέσα σε έλατα και καστανιές, βόλτες σε ποτάμια, πετρόχτιστους ξενώνες και ταβερνάκια που σερβίρουν τοπικές γεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦιδάκια: Ένα από τα ομορφότερα και πιο ήσυχα χωριά της Ευρυτανίας12.09.2018

Με αφετηρία την ιστορική καστροπολιτεία της Αιτωλοακαρνανίας, οι φιδίσιοι, ανηφορικοί δρόμοι αποκαλύπτουν τα κρυμμένα διαμάντια της περιοχής. Η Άνω Χώρα είναι το πιο γνωστό και αναπτυγμένο τουριστικά χωριό της περιοχής. Βρίσκεται στη μέση ενός καταπληκτικού δάσους με έλατα και καστανιές που εισχωρούν μέχρι το χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Βόρειας Ελλάδας12.09.2018

Άνω Χώρα Ναυπακτίας: Εκεί όπου η φύση πρωταγωνιστεί

Μετά από περίπου 60 χλμ. από την πόλη της Ναυπάκτου, στα 1.050 μ. υψόμετρο, θα συναντήσετε την Άνω Χώρα μέσα στην υπέροχη φύση της περιοχής. Είναι χτισμένη στις δυτικές απολήξεις των Βαρδουσίων, στις πλαγιές του υψώματος που ονομάζεται Κερασοβούνι, και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. Το χωριό είναι αμφιθεατρικό με φροντισμένα πέτρινα σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, καλντερίμια και παραδοσιακούς ξενώνες με θέα όλο το βουνό. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αγηπημένους προορισμούς στην Ορεινή Ναυπακτία, έναν παράδεισο για όσους αγαπούν τη φύση και τον καθαρό αέρα του βουνού.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b