MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

«Το Μενού» στον κινηματογράφο Δαναό | 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»: Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή επιστρέφει
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Κινηματογράφος

1. 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»: Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή επιστρέφει

«Το Μενού» στον κινηματογράφο Δαναό

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, επιστρέφει για την 28η έκδοσή του, πιο αισιόδοξο και πλούσιο σε δράσεις από ποτέ. Ο διεθνής θεσμός προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων και διοργανώνει αφιερώματα, ειδικές προβολές, masterclass και παράλληλες εκδηλώσεις.
28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2022
Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Προπώληση εισιτηρίων viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνα ντε Άρμας: Πώς το κορίτσι από τις φτωχογειτονιές της Αβάνας έγινε η πιο περιζήτητη σταρ του Χόλυγουντ12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22»: Έκθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Ψυχικό

Άποψη της Δραπετσώνας, Μουσείο Μπενάκη – Φωτογραφικό Αρχείο, Αρχείο Κώστα Μεγαλοκονόμου

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22» στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Ψυχικό, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου 2022, σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Νέου Ψυχικού “Άγιος Γεώργιος” και την Ενορία Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού. Μέσα από χαρακτηριστικές αλλά και σπάνιες φωτογραφικές αποτυπώσεις, παρουσιάζονται στην έκθεση οι βασικοί άξονες που συνθέτουν το δύσκολο έργο της εγκατάστασης των προσφύγων στην Αττική τη δεκαετία 1922-32. Στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο ιστορικός Νίκος Ανδριώτης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα την άφιξη και το πρώτο διάστημα της εγκατάστασης των προσφύγων του 1922 στην Αθήνα.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: 08:00-22:00
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου. Χρυσοστόμου Σμύρνης 22, Νέο Ψυχικό.

3. «Πειραιάς Artport ΙΙ»: Ολοκληρώνεται το εικαστικό πρόγραμμα για το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

«Love Is The Message, The Message Is Death»

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το φεστιβάλ «Πειραιάς Artport ΙΙ». Ένα διακαλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό, κινηματογράφο, εκθέσεις και δράσεις. Στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022, η έκθεση «Love Is The Message, The Message Is Death» του βραβευμένου με το Χρυσό Λιοντάρι στη Μπιενάλε της Βενετίας 2019, Arthur Jafa. Ο βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης, κινηματογραφιστής και θεωρητικός Αφροαμερικανός στο έργο του εξετάζει την ιστορία και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών. Στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, έως τις 2 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται, επίσης, η ατομική έκθεση της Αμερικανίδας εικαστικού Barbara Kruger, με τίτλο «#visualartport»,  με τη δουλειά της προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή σε αδικίες, προκαταλήψεις και πολιτισμικά στερεότυπα που η κοινωνία έχει εξυψώσει σε κανόνες και αρχέτυπα. Ενώ την ίδια περίοδο, στην Περιμετρική Περίφραξη ΟΛΠ, φιλοξενείται υπαίθρια εικαστική έκθεση σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια εικαστική εγκατάσταση στο ίδιο λιμάνι που πριν 100 χρόνια υποδέχθηκε τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Οι φοιτητές του ΙΓ’ Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, εμπνευσμένοι από εκείνες τις πρώτες αφίξεις στον Πειραιά, συνθέτουν έργα μέσα από τη δική τους νεότερη, καλλιτεχνική ματιά.
Διάρκεια εκθέσεων: 9 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: 13:00 – 20:00
Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, Λιμάνι Πειραιά, Πύλη E2 | https://www.dithepi.gr/

4. Five Elements: Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Artevisione

Η Αίθουσα Τέχνης Artevisione παρουσιάζει έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου την ομαδική έκθεση «Five Elements», με την συμμετοχή πέντε εικαστικών που συνομιλούν επάνω στα επίκαιρα ζητήματα της φυσικής καταστροφής, της απώλειας αλλά και της θραυσματικής διάσωσης του ασφαλούς περιβαλλοντικού μας ιστού μέσω της τέχνης. Οι Εβίτα Κανέλλου, Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Πολυζωίδη – Μαυρολέων, Μαρία Χαλκιά και Νίκος Χιωτίνης, εκπροσωπώντας διαφορετικές γραφές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις και χρησιμοποιώντας ως κυρίαρχο κοινό μέσο έκφρασης τη ζωγραφική αφαίρεση, καταγράφουν με τον δικό τους προσωπικό τρόπο τα παγκόσμια και τα εγχώρια τρέχοντα φυσικά, πολιτικά, υγειονομικά και κοινωνικά φαινόμενα.
Διάρκεια: έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 12:00-16:00. Τρίτη & Πέμπτη 16:00-20:30. Παρασκευή 16:00-20:00
Αίθουσα Τέχνης Artevisione, Πηλίου 5, Αθήνα, Τηλέφωνο: 211 1113363.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Εκδηλώσεις

5. Vinyl Market: Η μεγάλη γιορτή του Βινυλίου επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Vinyl Market το μεγάλο event της πόλης επιστρέφει με τη νέα σεζόν στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού, σε μια γιορτή για το βινύλιο στις 30 Σεπτέμβρη, 1 και 2 Οκτώβρη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica, και πολλά άλλα. Όπως πάντα, ευχάριστες μουσικές θα σας συναρπάσουν σε όλη την διάρκεια του event. Στα decks του θα βρίσκονται γνωστοί DJ’s, αλλά και πολλοί άλλοι από την ομάδα του Vinyl Market.
Παρασκευή 30/9 από τις 17.00 μέχρι τις 22.00 το βράδυ και Σαββατοκύριακο 1-2/10 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα
Εικαστικά
10 Χρόνια Ιόνιο: Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Κωνσταντίνου Λιόπετα γίνεται έκθεση στην Ιθάκη
Εικαστικά
Μάρπησσες: Θηλυκές ιστορίες που εμπνέουν σε μια εικαστική έκθεση στην Πάρο
Εικαστικά
Video Art Μηδέν: Η διεθνής σκηνή βιντεοτέχνης δίνει ραντεβού στη Φλώρινα για ένα διήμερο προβολών
Εκδηλώσεις
The Beginning: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο των παραστατικών τεχνών με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Under30
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ Δελφών: Γιώτα Νέγκα και Σταύρος Σιόλας ρίχνουν την αυλαία με δωρεάν συναυλίες
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα 10-14/08
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για το ΣΚ 8-9 Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Μουσική Τεχνόπολη 2026: Η συναυλιακή σεζόν κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο
Εκδηλώσεις
Από τη χοροθεατρική επανερμηνεία της «Αντιγόνης» έως τον Γιάννη Κότσιρα: 10+1 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΠΣΚ
Εικαστικά
«Κλεμμένος Πειρατής» – «Beauty and Blue»: Το διπλό εκθεσιακό ταξίδι του Απόστολου Χαντζαρά στην Πάτμο