MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα βρείτε στην πόλη δωρεάν παραστάσεις, φεστιβάλ χορού και εκδηλώσεις μουσικής.

Andreas Hannes, Warping Soul στο 15ο Arc for Dance Festival, photo credits: Salih Kilic
Andreas Hannes, Warping Soul στο 15ο Arc for Dance Festival, photo credits: Salih Kilic
Monopoli Team

Το 15ο Arc for Dance Festival στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc for Dance Festival γιορτάζει τα δεκαπέντε χρόνια δράσης του επιβεβαιώνοντας την πίστη του στην ανοιχτή δυναμική του χορού όπως αυτή εκφράζεται στη διαρκή αλληλεπίδρασή του με άλλες τέχνες και εκφράσεις. Με κεντρικό σύνθημα “Fall-into-place”, το ARCFEST15 συνδέεται με την πραγματικότητα που ορίζουν οι κάθε λογής κρίσιμες μετατοπίσεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, περιβαλλοντικές αλλαγές, πολεμικές καταστροφές και μεταναστευτικές ροές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα θα παρουσιαστεί το έργο Extra Vaganzzza, με χορογράφους τον Ιωάννη Μανταφούνη και τον Γιάννη Αντωνίου και το Warping Soul του Andrea Hannes, όπου οι χορευτές αναδύονται μέσα σε έναν χώρο που βρίσκεται σε μία διαρκή μετάβαση.
30/09 στις 20.30 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Μυστήριο 13 – Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία, της Γιολάντας Μαρκοπούλου στο Συνοικισμό Άνω Ελευσίνας

Tο Μυστήριο 13 – «Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία» αποτελεί μια περιπατητική παράσταση, ένα χρονικό της ιστορίας των Μικρασιατών προσφύγων της Άνω Ελευσίνας με πρωταγωνιστές τους απογόνους τους, κατοίκους του συνοικισμού, σε μια site-specific περιπατητική παράσταση με ελεύθερη είσοδο. Τα μικρά προσφυγόσπιτα και τα αδιέξοδα σοκάκια μαρτυρούν σιωπηλά τις αναμνήσεις του μεγάλου ξεριζωμού. Ψηφίδες διηγήσεων συνθέτουν το μωσαϊκό της παράστασης, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης. Η προσωπική μαρτυρία του ενός γίνεται συνάμα η ιστορία των πολλών. Συμμετέχοντες και κοινό αντικρίζουν την καταγωγή και την κληρονομιά των Μικρασιατών μέσα από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μουσική και βίντεο-ντοκουμέντα, που παραμένουν ασίγαστα εδώ και εκατό χρόνια – μια ζωντανή αναμετάδοση που συνεχίζεται στο διηνεκές και μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές.
30/09 στις 19.00
Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας, Λαμψάκου 13, Ελευσίνα

5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Compartments Dance Project στο Θέατρο Τρένο στο Ρουφ

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επανέρχεται, με 14 χορευτικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού και συνομιλούν με τους θεατές μέσα από πρωτότυπες χορευτικές performances σύντομης διάρκειας (10-20 λεπτά). Σκηνικό χώρο του Φεστιβάλ έως τώρα αποτελούσαν το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο.
30/09 στις 19.30 – 23.30
Αμαξοστοιχία – Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ», Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ

Ημέρα Θετικής Ενέργειας: Άννα Βίσση, Τάμτα, Μέλισσες και πολλοί άλλοι στο ΟΑΚΑ

Η Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2022 έρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, στις 17:00. Με παρουσιαστές τους Dat Lilly, Fipster και Venetia Kamara. και special guest star οι Μέλισσες! Στη σκηνή θα βρεθούν live η Τάμτα και οι FY, Hawk, Marseaux, Mente Fuerte, Playmen & Klavdia, Saske, Sidarta, Solmeister, Αναστασία, Στέφανος Πιτσίνιαγκας, κ.α.
30/09 στις 16.00
Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Σπύρος Λούης, Κηφισίας 37, Μαρούσι 

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Παλάβι Μαχιντάρα

To Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα παρουσιάζουν τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Τo Curtis on Tour, The Nina von Maltzahn Global Touring Initiative of the Curtis Institute of Music, επιστρέφει στην Αθήνα -αυτή τη φορά με ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από αποφοίτους του Curtis συστήνει ένα πρόγραμμα συνδυασμού σοπράνο και εγχόρδων. Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Mozart-Adagio, Olivier Messiaen, Johannes Brahms.
30/09 στις 20.30
Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b