MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένας πρωτότυπος… Teefonas δίνει νέα πνοή στην οδό Σαρρή

Τι συμβαίνει όταν ένας illustrator και ένας μουσικός ενώνουν τις δυνάμεις τους; Γεννιέται ο Teefonas, ένας πολυχώρος που δίνει νέο νόημα στα στέκια του κέντρου.

Φωτογραφία: Facebook/Teefonas
Φωτογραφία: Facebook/Teefonas
author-image Ελένη Πάικου

Teefonas είναι το όνομα του ολοκαίνουριου cafe-bar που “γεννήθηκε” μέσα στο καλοκαίρι σε ένα άλλοτε ήσυχο στενό, μία ανάσα από τoυς πολυσύχναστους δρόμους του Ψυρρή.

Βρίσκεται στην αρχή της οδού Σαρρή (συγκεκριμένα στον αριθμό 6-8) και ήρθε για να φέρει μια νέα, εναλλακτική διάσταση σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως cafe-bar, αφού το όραμα του μαγαζιού είναι να λειτουργεί, μεταξύ άλλων, και ως co-working space, αλλά και πολυχώρος που θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων σεμινάρια.

Πίσω από το Teefonas είναι δύο φίλοι, ο illustrator Άγγελος Περγαντής και ο DJ/μουσικός Παντελής Δεμουρτζίδης, οι οποίοι έχοντας χρόνια εμπειρίας σε μαγαζιά της Αθήνας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, στο οποίο θα έβαζαν δικές τους πινελιές για ένα διαφορετικό και φρέσκο αποτέλεσμα -και έτσι έγινε.

Φωτογραφία: Ελένη Πάικου

Ο Teefonas, λοιπόν, δεν είναι ένα απλό cafe-bar. Μπορείς να πας και να απολαύσεις τον καφέ σου με φίλους, αλλά και να αράξεις μόνος σου, να διαβάσεις το βιβλίο σου ή -γιατί όχι- και να δουλέψεις. Ο Teefonas έχει γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο άνετα τραπέζια με πρόσβαση σε πρίζα, ώστε να συνδέσεις εύκολα το laptop σου, ενώ τα vibes του μαγαζιού θα σε βάλουν αμέσως στο κλίμα για δουλειά.

Ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του μαγαζιού, ο Άγγελος (ή αλλιώς Bewild Brother), έχει μάλιστα μεταφέρει και o ίδιος  το δημιουργικό του γραφείο στο επάνω μέρος του μαγαζιού, όπου και εργάζεται τις πρωινές ώρες ως graphic designer.

Φωτογραφία: Ελένη Πάικου

Μιας και μιλάμε για τον Bewild Brother, νομίζω αξίζει να σημειωθεί ότι ο -πολύ ιδιαίτερος- εσωτερικός χώρος του μαγαζιού είναι διακοσμημένος με δικά του σχέδια, δίνοντας στον Teefona τη δική του, ξεχωριστή ταυτότητα – και αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που μας τράβηξε την προσοχή.

Ένας ακόμη στόχος του μαγαζιού, για τις ώρες που δεν λειτουργεί ως μπαρ, είναι να γίνεται σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να “ψαχτούν” λίγο παραπάνω μέσα από ενδιαφέροντα workshops. Συγκεκριμένα, ο Teefonas θα προτείνει δημιουργικά σεμινάρια, αφιερωμένα στην τέχνη, τη μεταξοτυπία, την κεραμική -και όχι μόνο!

Φωτογραφία: Ελένη Πάικου

Τι γίνεται όμως τις βραδινές ώρες στον Teefona; Aν ψάχνεις ένα ατμοσφαιρικό μπαράκι, με φιλόξενο σέρβις, παρεΐστικο κλίμα, σύγχρονη αισθητική και κυρίως ψαγμένη μουσική, τότε ο Teefonas είναι τα καλά νέα που περίμενες. Στην οδό Σαρρή 6-8 θα βρεις όλα τα παραπάνω, αλλά και μία γκάμα από ιδιαίτερες μπύρες (εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την πολύ ελαφριά ιαπωνική μπύρα), αλλά και όλα τα κλασικά κοκτέιλ, με ένα μικρό twist.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρία new entries στον γαστρονομικό χάρτη του κέντρου που αξίζει να ανακαλύψετε12.09.2018

Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν και τα εγκαίνια του μαγαζιού, όπου και επίσημα πια ο Teefonas μάς καλωσόρισε στο νέο του ξεκίνημα, με μουσική, ποτό, φίλους, ωραία ατμόσφαιρα και μια δόση από live μεταξοτυπία. Στα πλαίσια των εγκαινίων -όπου παραβρέθηκαν και οι Noctua με δυο από τις ετικέτες μπύρας τους- προσκεκλημένοι ήταν και οι Silk Bastards (if you know, you know) που είναι μεταξοτύπες και κατά τη διάρκεια του event τύπωσαν 100 πάνινες τσάντες με ένα limited σχέδιο του Bewild Brother.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια, Φωτογραφία: Ελένη Πάικου

Το άλλοτε άδειο στενό της Σαρρή -στο συγκεκριμένο δρόμο δεν υπάρχουν άλλα cafe/bar- γέμισε κόσμο και ο Teefonas πέτυχε τον στόχο του: να δώσει μια νέα πνοή σε ένα ολόκληρο τετράγωνο.

Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, ίσως μια βόλτα από την οδό Σαρρή να είναι αρκετή για να σε πείσει. Εμείς, ίσως και να βρήκαμε το νέο αγαπημένο μας spot.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωινή βόλτα στο Κουκάκι; 4 νέα στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Teefonas βρίσκεται στην οδό Σαρρή 6-8, στην περιοχή του Ψυρρή.

Instagram

Facebook

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b