MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πρωινή βόλτα στο Κουκάκι; 4 νέα στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις

Οι πρωινές μας βόλτες στο Κουκάκι αποκτούν νέο νόημα με μία στάση σε αγαπημένα στέκια, που σερβίρουν πραγματικά καλό καφέ και υπέροχες λιχουδιές, που θα σας φτιάξουν την μέρα.

Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου
Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η μέρα μεγάλωσε, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο ιδανικές για μία πρωινή βόλτα από το αγαπημένο μας Κουκάκι. Που θα πάμε όμως;

Είτε ψάχνεις νέο στέκι για καφέ στο χέρι (και κάτι νόστιμο on the go…) πριν από τη δουλειά, είτε για πολύωρες συζητήσεις με την παρέα σου τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, το Κουκάκι τα έχει όλα.

Είναι όμως μερικά (σχετικά νέα) μαγαζιά που έχουν γίνει μέσα σε λίγο καιρό στέκια (με όλη τη σημασία της λέξης) για τους Κουκακιώτες και όχι μόνο. Πώς θα τα εντοπίσεις; Συνήθως είναι γεμάτα (ίσως υπάρχει και μία μικρή αναμονή τα Σαββατοκύριακα), κόσμος μπαινοβγαίνει κρατώντας στα χέρια του καφέ και σνακ και οι πιθανότητες να τα έχεις δει σε στόρι φίλων και γνωστών στο Instagram είναι πολλές -βάζοντας τα στη λίστα σου για εκείνο το πρωινό που θα έχεις χρόνο να κατέβεις στο Κουκάκι.

Μιας και ο καιρός φτιάχνει και το Σαββατοκύριακο πλησιάζει, εμείς σου προτείνουμε τα 4 μέρη που έχουμε αγαπήσει και προτιμάμε στις πρωινές μας βόλτες.

Hippy Hippo
Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

“Feeling hippy, eating like a hippo” γράφει ο πολυφωτογραφημένος τοίχος του Hippy Hippo, γιατί και θα σου φτιάξει η διάθεση και θα φας καλά. Η πολυσύχναστη πλέον οδός Ζίννη πήρε ζωή από τότε που άνοιξε το Hippy Hippo το περασμένο καλοκαίρι. Με εμπνευσμένη αισθητική (με λίγα λόγια, ναι είναι ιδανικό για τα stories σου) και ακόμη πιο εμπνευσμένο μενού, θα περάσεις καλά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Επειδή, όμως, μιλάμε για τις πρωινές βόλτες μας, εκτός από καφέ (οπωσδήποτε δοκιμάστε τον Cold Brew), σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα διάσημα pancakes του (με highligh τα mini choco pancakes) ή το “The All in One” Plate για ένα γεμάτο, θρεπτικό “αγγλικό” πρωινό.
Αναστάσιου Ζίννη 37
Ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ

This is Loco

Για το This is Loco άκουσα από τη συνάδελφο Μαριαλένα Μάλλιου (τσεκάρετε τον οδηγό της για insta-friendly brunch εδώ) και μπορώ να πω ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Σε ένα στενάκι που δεν θα περίμενες να βρείς ένα τέτοιο διαμαντάκι, το This is Loco θα σε πείσει από την πρώτη… ματιά. Ο χώρος είναι σύγχρονος, συνδυάζει το industrial με τη μίνιμαλ αισθητική, ενώ τα πρωινά το φως του ηλίου φωτίζει φυσικά τον χώρο. Τα διάσημα pancakes τους δεν θα σας απογοητεύσουν, και αξίζει να δοκιμάσετε τον μονοποικιλιακό καφέ του. Έλειπε ένα τέτοιο μέρος από την Αθήνα.
Φαλήρου 47
Δευτέρα-Πέμπτη ανοιχτό 09:00-17:00, Παρασκευή-Κυριακή ανοιχτό 09:00-19:00

Morning Bar
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MB (@morningbar.athens)


Διάσημο για τα Buns κανέλας (αν είστε τυχεροί και προλάβετε το καταπληκτικό Coffee Caramel Cardamom Bun σάς ζηλεύω), το Morning Bar συνδυάζει την σκανδιναβική αισθητική με νόστιμες λιχουδιές και specialty καφέ. Όπως λέει και το όνομά του, είναι ιδανικό για το πρωί, για τις ημέρες που θέλεις να πάρεις κάτι νόστιμο στο χέρι και να γυρίσεις την Αθήνα. Αν είσαι τυχερός, βέβαια, μπορεί να βρεις και να καθίσεις σε κάποιο ξύλινο πάσο και να θαυμάσεις τον λιτό, σύγχρονο, γεμάτο όμορφα φυτά (είπαμε σκανδιναβικής αισθητικής) χώρο του.
Οδυσσέα Ανδρούτσου 36
Καθημερινά 09:00-17:00 και τα ΣΚ 10:00-18:00

Fika
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fika.Athens (@fika.athens)


Η σκανδιναβική παράδοση έχει την τιμητική της στο Κουκάκι. Μετά από το σκανδιναβικής αισθητικής Morning Bar, μεταφερόμαστε σε έναν σκανδιναβικής νοοτροπίας φούρνο. Από νωρίς το πρωί το Fika φουρνίζει ολόφρεσκα κρουασάν. Δεν μιλάμε όμως για απλά κρουασάν, αλλά για χειροποίητα, αφράτα, κρουασάν, που μάλλον δεν έχεις δει ξανά όμοιά τους. Τα κρουασάν έρχονται σε 6-9 διαφορετικές γεύσεις καθημερινά -εμείς ξεχωρίζουμε αυτό με τη λευκή σοκολάτα και τα φρούτα του δάσου.  Στο Fika όμως δεν θα πάς μόνο για κρουασάν, και sandwich, γιατί σερβίρει και υπέροχο specialty καφέ. Εξάλλου “Kafi” στα σουηδικά σημαίνει καφές και “Fika” είναι η σουηδική παράδοση της ανάπαυλας μετά από τη δουλειά για καφέ. Με λίγα λόγια, τα πρωινά πριν και μετά από τη δουλειά δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο νόστιμα.
Βούρβαχη 6
Ανοιχτό καθημερινά, εκτός από Κυριακή, 08:00-16:00

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b