MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το αεροδρόμιο «φάντασμα» έχει ακόμα και σήμερα τρία εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα

Σε νησί της Ρωσίας, που διεκδικήθηκε από τους Ιάπωνες και έγινε γνωστό από την κατάρριψη της πτήσης της Korean Airlines από σοβιετικά πολεμικά αεροσκάφη.

Monopoli Team

Όποιος- ενδεχομένως κατά τύχη- βρεθεί στο νησί Σαχαλίνη, το οποίο ανήκει στη Ρωσία, αν τολμήσει να το εξερευνήσει, σίγουρα θα πέσει πάνω στο… «αεροδρόμιο φάντασμα».

Έναν διάδρομο 2,5 χλμ., είκοσι περίπου αεροπορικές εγκαταστάσεις από τον πάλαι ποτέ «Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Στρατό», αλλά και δύο παρατημένα αεροσκάφη. Το όλο σκηνικό μοιάζει κάπως με θρίλερ, με ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά έχει μακρά ιστορία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτές είναι οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του 202212.09.2018

Όπως διαβάζουμε στη Μηχανή του Χρόνου, η Σαχαλίνη, που βρίσκεται στο Βόρειο Ειρηνικό ωκεανό, είναι το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας και μία από τις πλουσιότερες περιφέρειές της. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αλλά και 20ου αιώνα δεν διεκδικήθηκε μόνο από τους Ρώσους αλλά και από τους Ιάπωνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGlobal Wealth Report 2022: Είναι η Αυστραλία η χώρα με τους πλουσιότερους κατοίκους;12.09.2018

Αρχικά, κατοικήθηκε από Ιάπωνες αλιείς και το 1853, μετοίκησαν οι πρώτοι Ρώσοι στο βόρειο τμήμα της. Αποτέλεσμα; το 1855 το νησί μοιράστηκε μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας. Το 1875 η Ρωσία αντάλλαξε το νησί, για να περάσει όλο στην κυριότητά της, δίνοντας τις Κουρίλες νήσους. Μετά το Ρωσοϊαπωνικό πόλεμο και τη συνθήκη Πόρτσμουθ το 1905, η Ιαπωνία έλαβε το νότιο τμήμα της Σαχαλίνη το οποίο και ονόμασε Καραφούτο.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b