MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

«Ποδηλάτης»: Ένα γλυπτό εμπνευσμένο από τον Αλέκο Φασιανό «στολίζει» το The Ellinikon Experience Park
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Ο Γατόπαρδος: Προβολή της ταινίας του Λουκίνο Βισκόντι στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Ο θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μεγάλες Ταινίες, Μεγάλες Δευτέρες», πραγματοποιεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, προβολή της ταινίας του Λουκίνο Βισκόντι «Ο Γατόπαρδος». Υπόθεση: Το 1860 ένας Σικελός αριστοκράτης βιώνει το τέλος της παντοδυναμίας του, σε αντίθεση με το δυναμικό ανιψιό του που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη νέα τάξη πραγμάτων. Ηθοποιοί: Burt Lancaster, Claudia Cardinale, Alain Delon, Paolo Stoppa, Rina Morelli.
Δευτέρα 26/9, 20:30
Εισιτήριο: Από 7€. Προπώληση: viva.gr
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

2. New Generation Film Festival

Το New Generation Film Festival επιστρέφει, για 2η χρονιά, από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» και στο χώρο τέχνης και πολιτισμού «Εύπολις Art» , στην Αθήνα. 26 πρόσφατες δημιουργίες μικρού μήκους, από μια υποσχόμενη νέα γενιά σκηνοθετών θα διαγωνιστούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή. 6 δημιουργοί που συμμετείχαν στην περυσινή πρώτη διοργάνωση, θα έχουν τη δυνατότητα προβολής των νέων τους ταινιών, στο καινούριο τμήμα «Πρώτη Φορά και για Πάντα», με το κοινό να ψηφίζει και να απονείμει το βραβείο καλύτερης ταινίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα προβληθεί μία τρίλεπτη ταινία αφιερωμένη στην Ολυμπία Μυτιληναίου, ενώ θα προβληθούν σχεδόν όλες οι μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες της Ελισάβετ Χρονοπούλου και υπό την καθοδήγησή της, θα πραγματοποιηθεί masterclass, με προσκεκλημένους τους συμμετέχοντες δημιουργούς, το κινηματογραφικό τους συνεργείο και τους θεατές.
26-28 Σεπτεμβρίου 2022 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Μικρόκοσμος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, Αθήνα. Τηλ: 21 0923 0081. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Ποδηλάτης»: Ένα γλυπτό εμπνευσμένο από τον Αλέκο Φασιανό «στολίζει» το The Ellinikon Experience Park

Την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά το επιβλητικό γλυπτό «Ποδηλάτης», βασισμένο στον πίνακα του Αλέκου Φασιανού «Ποδηλάτης σε Μπαλκόνι», θα έχει το κοινό που θα επισκεφτεί το The Ellinikon Experience Park.Το εντυπωσιακό γλυπτό κοσμεί τον καταπράσινο λόφο απέναντι από το Experience Centre, αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό χαρακτήρα του The Ellinikon Experience Park και είναι εμπνευσμένο από το περίφημο έργο του 1985, «Ποδηλάτης στο μπαλκόνι», του Αλέκου Φασιανού. Ο δημιουργός, μεγαλώνοντας στη μεταπολεμική Αθήνα απολάμβανε τις μέρες του παρατηρώντας τους ποδηλάτες να περνούν βιαστικά από μπροστά του στις παραλιακές γειτονιές της Αττικής. Αυτή η φευγαλέα εικόνα αποτέλεσε έμπνευση για την απεικόνιση της κίνησης, μέσω μιας φιγούρας προφίλ που τα μαλλιά ανέμιζαν ζωηρά, κρατώντας αέρινα φουλάρια. Στο έργο του, οι μυθικοί ήρωες της αρχαιότητας γίνονται σύγχρονοι και συνάμα αιώνιοι. Ο  «Ποδηλάτης» του Ελληνικού, ως ένας σύγχρονος ήρωας, «ανοίγει» το δρόμο της Τέχνης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού και αποτελεί την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας με Έλληνες καλλιτέχνες.
The Ellinikon Experience Park, πρώην Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικό | https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

4. «Φύση και Περιβάλλον»: Έκθεση Φωτογράφων του πρακτορείου Reuters στην Περίμετρο του ΚΠΙΣΝ

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας του Athens Photo World «Φύση και Περιβάλλον», η οποία πραγματοποιείται στην Περίμετρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με έργα του αείμνηστου Γιάννη Μπεχράκη και τριάντα τριών ακόμη φωτογράφων του πρακτορείου Reuters. Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ομορφιάς του πλανήτη αλλά και ο προβληματισμός σχετικά με την επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας πάνω σε αυτόν.
Διάρκεια έκθεσης: 01 Σεπτεμβρίου – 30 Σεπτεμβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

5. GENER8ION: Το νέο πρότζεκτ των Romain Gavras και Surkin παρουσιάζεται από το Ίδρυμα Ωνάση σε παγκόσμια πρώτη

Έως τις 23 Οκτωβρίου, τρεις σκηνές του ιδρύματος Ωνάση ενεργοποιούνται για να υποδεχτούν τα τρία μέρη της συνδημιουργίας του σπουδαίου Ελληνογάλλου σκηνοθέτη Romain Gavras και του μουσικού Surkin, με τίτλο «GENER8ION», σε παγκόσμια πρώτη. Σέρφερ, αντάρτες, αλλά και η Charlize Theron συναντιούνται στις τρεις ποπ πολυμεσικές εγκαταστάσεις για ένα μέλλον που θυμίζει το παρόν και διατρέχει την πόλη, από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στη Συγγρού με το «Neo Surf» και το «Agartha» έως τη Μάντρα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με το «Emotions». Και οι τρεις επιμέρους εγκαταστάσεις του νέου έργου τοποθετούνται σε ένα κοντινό μέλλον, και συγκεκριμένα στο έτος 2034.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 22 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2022
GENER8ION: Neo Surf: Εκθεσιακός χώρος -1, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107). Τετάρτη – Κυριακή 19:00-23:00 | GENER8ION: Agartha: Μικρή Σκηνή, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107). Τετάρτη – Κυριακή 19:00-23:00 | GENER8ION: Emotions: Η Μάντρα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 2, Αθήνα). Δευτέρα – Κυριακή 17:00-22:00
Είσοδος στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: Ενιαίο εισιτήριο για τις εγκαταστάσεις στη Στέγη: Κανονικό: € 4. Μειωμένο, Φίλος: € 3 Ανεργίας, ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ: € 2 | Είσοδος στη Μάντρα: Δωρεάν δελτία εισόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b