MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Backpack
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Backpack, του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου στο Θέατρο 104

Μετά την παρισινή επιτυχία, το “Backpack” του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου επιστρέφει στο Θέατρο 104. Στην Αθήνα του σήμερα, η παράδοση ενός Backpack προκαλεί έκπληξη, αναστάτωση, απορίες και ανατροπές. Το χαμένο σακίδιο, που έχει αφεθεί επιμελώς και εσκεμμένα, κάπου στο πολύβουο μετρό, περιλαμβάνει όχι μόνο πολύτιμο περιεχόμενο αλλά και απαντήσεις σε κρίσιμα και στοιχειωμένα ερωτήματα. Η γυναίκα (Φαίη Ξυλά) η παραλήπτρια και ο άνδρας (Χρήστος Σπανός) ο κομιστής, τελείως άγνωστοι μεταξύ τους, ταυτίζονται με όσα έρχονται στο φως, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Όλα τίθενται εν αμφιβόλω, την ώρα που ένα τρίτο πρόσωπο, καθορίζει τις αποφάσεις και τις πράξεις τους. Ηθοποιοί: Σοφία: Φαίη Ξυλά, Μάριος: Χρήστος Σπανός.
Δευτέρα 26/09, 21:15
5€ – 15€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

2. Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Cezaris Grauzinis στο Ηρώδειο

Credits: Thomas Daskalakis

Μετά το διπλό ιστορικό sold out στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, κάνει στάση στο Ηρώδειο απόψε. Υπόθεση: Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. “Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη, μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας. Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων),Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού),Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη).
Δευτέρα 26/09, 21:00
15€ – 75€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου

3. Guilty Choices, του Jorge Cooner στον Πολυχώρο Vault

Το έργο «Guilty Choice», του Jorge Cooner, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, παρουσιάζεται για δεύτερη σεζόν στον πολυχώρο Vault. Στην υπόθεση βλέπουμε τον Τόνι και την Μπέλα, ένα ερωτευμένο ζευγάρι σε μια μακροχρόνια σχέση και υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στα όνειρα και τις επιλογές του. Αυτό όμως είναι η πρώτη εικόνα της όμορφης ζωής τους. Τα όνειρα τους ορίζονται από την φιλοδοξία τους και την ανάγκη τους να εξελιχθούν και να πετύχουν ο καθένας στον επαγγελματικό του χώρο. Όταν οι δρόμοι τους προσωρινά χωρίζουν, η γοητεία τους, ο τρόπος που παραπλανούν ή και αποπλανούν γίνονται όπλα για να πετύχουν τους στόχους τους. Οι ένοχες επιλογές που κάνουν ραγίζουν τη βιτρίνα της τελείας σχέσης τους και ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με το αποτέλεσμα των πράξεων του. Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Βουτετάκης, Σταυρός Λιλικάκης, Τάσος Χρυσόπουλος και η Ειρήνη Στεριανού.
Δευτέρα 26/09, 21:00
8€ – 14€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι 

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Κότσιρας στο Θέατρο Βράχων

Συναντήθηκαν έναν δύσκολο χειμώνα επί σκηνής. Καλεσμένος του Γιώργου Νταλάρα ο Γιάννης Κότσιρας, σε ένα πρόγραμμα με τα πιο ωραία τραγούδια τους, που ο κόσμος υποδέχτηκε θερμά, με συγκίνηση και αγάπη. Μοιράστηκαν επί σκηνής τραγούδια που τους ενώνουν και ένα κομμάτι από τα πιο “ακριβά” τραγούδια του ρεπερτορίου τους. Έτσι, ετοιμάζονται για μια ακόμη συνύπαρξη απόψε, με αγαπημένα κλασικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Διασκευές, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, απρόβλεπτα, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.
Ο Γιώργος Νταλάρας με τη μαγευτική δύναμη μιας αξεπέραστης μουσικής διαδρομής και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδευτής του κόσμου, που προσεγγίζει τις ρίζες µε βαθύ σεβασμό, αλλά και µε ματιά «προσωπική» που τον κάνει να ξεχωρίζει. Μαζί τους η Ασπασία Στρατηγού.
Δευτέρα 26/09, 21:00
15€ –  20€  
Θέατρο Βράχων, Οδός Ταταούλων, Βύρωνας 

5. Οι Πυξ Λαξ στο Κηποθέατρο Παπάγου

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στo Κηποθέατρο Παπάγου για να ξυπνήσουν συναισθήματα, νοσταλγία και να περάσουν το μήνυμα ότι το μέλλον χτίζεται στην μνήμη του παρελθόντος. Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μάς θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Της πιο ανθρώπινης. Αυτής που συνδέει ήχο και λόγο.
Δευτέρα 26/09, 21:00
13€ – 20€
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς, Χολαργός – Παπάγου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b