MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Από συναυλίες μέχρι παραστάσεις χορού και θεάτρου, αυτές είναι οι δωρεάν εκδηλώσεις που προτείνουμε για σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.

Monopoli Team

Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2022: Αφιέρωμα στην αρχαιόθεμη δραματουργία του Καμπανέλλη στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, ο θεσμός – ορόσημο για τη γραφή, τη λογοτεχνία, το θέατρο και τις τέχνες επιστρέφει για 19η συνεχή χρονιά. Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθούν περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από 20 χώρες, συγγραφείς από όλο τον κόσμο, δημιουργοί, μεταφραστές, θεωρητικοί, κριτικοί, ηθοποιοί και σκηνοθέτες, καθώς και  9 σχολές θεάτρου με 28 καλλιτεχνικά σχήματα. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, θα γίνει αφιέρωμα στην αρχαιόθεμη δραματουργία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τα εξής έργα: το «Γράμμα στον Ορέστη» σε σκηνοθεσία Enrico Palumbo (στις 19:00), το «Γραφείο Λογοκρισίας», σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη (στις 20:00) και το «Αυτοκτονία», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου (στις 21:00). Οι δύο τελευταίες παραστάσεις μάλιστα, είναι πρώτης διεθνούς παρουσίασης.
26/09 στις 19:00, 20:00 και 21:00
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
Προκράτηση θέσεων στο: analogiofestival.org

5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού, Compartments Dance Project στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο, Το Τρένο στο Ρουφ

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” επανέρχεται, με 14 χορευτικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού και συνομιλούν με τους θεατές μέσα από πρωτότυπες χορευτικές performances σύντομης διάρκειας (10-20 λεπτά). Σκηνικό χώρο του Φεστιβάλ έως τώρα αποτελούσαν το New Wagon με τα 12 μικρά “διαμερισματάκια” του (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο.
26/09 στις 19.30 – 23.30
Αμαξοστοιχία – Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ», Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ

1o Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και Άρτεμις Ματαφιά στο Αττικό Άλσος

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με μουσική και θέατρο υπόσχεται το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Θέατρο “Κατίνα Παξινού” στο Αττικό Άλσος. Οι πολίτες της Αττικής, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό, θα μπορούν να απολαύσουν 30 μέρες μουσικής τον Σεπτέμβριο σε ένα πλούσιο, ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλούς γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την Αρτέμιδα Ματαφιά.
26/09 στις 21.00
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη – Μνήμες Μικράς Ασίας» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συνεχίζονται. Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή συναυλία στη λίμνη του αγαπημένου άλσους,  με τον Μίλτο Πασχαλίδη, με αποσκευές τα τραγούδια 27 χρόνων δισκογραφίας αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για έναν Σεπτέμβρη αυθόρμητο και ελεύθερο.
26/09 στις 20.30
Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Sheltered Gardens: Υβριδική έκθεση στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Το Sheltered Gardens είναι ένα πρωτότυπο, υβριδικό εικαστικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 35 διεθνείς καλλιτέχνες, συγγραφείς και performers. Έχοντας ως αφετηρία το ομώνυμο ποίημα της Η.D. Sheltered Garden (1916) και με κεντρικό άξονα τον Βοτανικό Κήπο I. & Α. Ν. Διομήδους, έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Βοτανικούς Κήπους της Μεσογείου, το πολυμεσικό πρόγραμμα του PCAI συμπεριλαμβάνει μια σειρά από νέες αναθέσεις και performances. Ξεκινώντας στις 22 Σεπτεμβρίου, το Sheltered Gardens ξεδιπλώνεται μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή έκθεση, διαθέσιμη μέσω του pcai.gr, μια συλλεκτική δίγλωσση έκδοση και μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στην Αθήνα.
26/09 στις 16.00 – 19.00
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 401
Προκράτηση θέσεων στο: diomedes-bg.gr

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b