MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Όρνιθες: Μια νέα διαδραστική εφαρμογή-βιβλίο φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τoν Αριστοφάνη
Monopoli Team

Θέατρο

1. Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Φωτογραφία: Tasos Vrettos

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος γιορτάζει 10 χρόνια πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων παρουσιάζοντας τη νέα της επετειακή παράσταση «Αισωπομαχίες: 5 μύθοι του Αισώπου». Mε κέντρο της παράστασης την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, μία παρέα -οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί- μιλάνε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση… «Το Τζιτζίκι και το Μυρμήγκι», «Oι δύο Τράγοι», «Ο Βοριάς και ο Ήλιος», «Ο Κάβουρας και το Φίδι», «Ο Λαγός και η Χελώνα» συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση, σε κείμενα και σκηνοθεσία της ομάδας και του Πέτρου Δαμουλή.
Σάββατο 24/9, 18:00
Εισιτήρια: 10 € προπώληση και 12 € στο ταμείο την ημέρα της παράστασης. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Υμηττού πίσω από τη Μονή Καισαριανής

2. «Η κιβωτός του Νώε», του Θοδωρή Κατσαρού στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού

Η διαδραστική θεματική παιδική παράσταση «Η κιβωτός του Νώε», σε κείμενο-σκηνοθεσία Θοδωρή Κατσαρού, θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι, από τις 25 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 13:00. Μία βιβλική καταστροφή θα οδηγήσει τον Νώε να βοηθήσει τα ζωάκια όλου του κόσμου να σωθούν και για να τα προστατέψει φτιάχνει γι’ αυτά μία κιβωτό. Το μαγικό εισιτήριο για την κιβωτό θα το κερδίσουν όλα τα υπέροχα ζωάκια της γης μαζί με τη βοήθεια των παιδιών. Παιχνίδια, τραγούδι και χορός θα ενώσουν όλα τα ζώα με τη δύναμη της φιλίας.
Κυριακή 25/9, 13:00
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού, Χαλκιδικής 83 και Ιερά Οδός 59. Τηλ. 211-0121686.

Κινηματογράφος

3. SNFCC Green Weekend – «Η Κλιματική Αλλαγή και Εγώ»: Κινηματογραφικές προβολές στο πλαίσιο της διήμερης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, στο πλαίσιο του διημέρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης SNFCC Green Weekend – «Η Κλιματική Αλλαγή και Εγώ», κινηματογραφικές προβολές για παιδιά στο Ξέφωτο, με ελεύθερη είσοδο. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 20:30, παρακολουθήστε την ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Ταινία μιας Μέλισσας» (2007): Ο Μπάρι είναι μια φιλόδοξη νεαρή μέλισσα που μόλις έχει αποφοιτήσει από το κολλέγιο και βγαίνει στον κόσμο αναζητώντας νέκταρ και… περιπέτεια. Όταν παραβιάζει έναν από τους βασικούς κανόνες των μελισσών και μιλάει σε ανθρώπους, μπλέκει σε μία σειρά από γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ακόμη και μία μικρή μέλισσα μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Σάββατο 24/9, 20:30
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: 29 προγράμματα δημιουργικής μάθησης για παιδιά και ενήλικες σε 12 σημεία της πόλης12.09.2018

Εκθέσεις

4. Θεοί του Ολύμπου: Η τεχνολογία συναντά τον μύθο σε μια νέα έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε ποτέ, με τίτλο «Θεοί του Ολύμπου», έρχεται και στην Αθήνα. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο Όλυμπος «μετακομίζει» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, «ανοίγει» τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο. Σε έναν τεράστιο διαμορφωμένο χώρο στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος  Μείζονος Ελληνισμού 1.800τμ, η τεχνολογία συναντά τον μύθο: Επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως 30 Μαρτίου 2023
Είσοδος: Γενική Είσοδος: 10€. Μαθητικό: 8€. Οικογενειακό 4 ατόμων: 35€. Οικογενειακό 3 ατόμων: 26€. ΑΜΕΑ 5€, με συνοδό: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής. Τηλέφωνο: 21 2254 0300 

Φεστιβάλ

5. Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^: Μια διήμερη γιορτή για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα στην Ελευσίνα

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τον θεσμό «Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^». Μια διήμερη γιορτή που αντλεί τη θεματική της από το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα και περιλαμβάνει εργαστήρια με τη συμμετοχή επιστημόνων, ερευνητών για την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις, όπως περιπάτους στους συνοικισμούς της πόλης, εργαστήρια για παιδιά, πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της περιοχής, ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και γαστρονομικές συναντήσεις. Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ: 2023eleusis.eu.
Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, και περισσότερες πληροφορίες για τους χώρους: 2023eleusis.eu.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌρνιθες: Μια νέα διαδραστική εφαρμογή-βιβλίο φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τoν Αριστοφάνη12.09.2018

Online

6. Όρνιθες: Μια νέα διαδραστική εφαρμογή-βιβλίο φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τoν Αριστοφάνη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφαρμογή μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.Στη σειρά «Αρχαίο Δράμα» -όπου όλη η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από διαδραστικές σελίδες στις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τον εκάστοτε μύθο ανακαλύπτοντας τις δράσεις, το λόγο, τα κείμενα και τους ήχους- η αρχή γίνεται με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που ένωσαν τις δυνάμεις τους γι’ αυτό το εγχείρημα είναι οι: Διαμαντής Καραναστάσης (Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Αφήγηση), Φίλιππος Φωτιάδης (σχεδιασμός εικόνων) και Σταύρος Γασπαράτος (Μουσική Σύνθεση – Ηχητικός Σχεδιασμός).
Περισσότερα στο www.birigogo.gr
Ή απευθείας από τα stores
Για iOS: www.apple.co/3BXnfE1
Για Android: www.bit.ly/3S3J4Yd

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

7. Μουσείο Ακρόπολης: Γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής κληρονομιάς με μια διήμερη δράση για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με το οικογενειακό πρόγραμμα «Στα σπίτια των αρχαίων … χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ …», στο πλαίσιο του κοινού ευρωπαϊκού θέματος «Βιώσιμη Κληρονομιά». Ένας περίπατος στην αρχαία γειτονιά, κάτω από το Μουσείο, θα καταλήξει σε ένα υπαίθριο διαγενεακό εργαστήρι στους κήπους του, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους συνοδούς τους να ανακαλύψουν ομοιότητες και διαφορές με τις σημερινές γειτονιές, να αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων, να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους για τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι και αν ήταν περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον απ’ ότι τα δικά μας. Τέλος, μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν τα δικά τους οικιστικά περιβάλλοντα εμπνευσμένα από την ζωή των κατοίκων της αρχαίας γειτονιάς.
Ημέρες: Σάββατο 24/9 και Κυριακή 25/9 | Ώρες: 12 π.μ. και 12:15 μ.μ.
Ηλικίες: Παιδιά 7 έως 12 ετών και οι συνοδοί τους
Συμμετοχή: Έως 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (10 ευρώ).
Τις ίδιες ημέρες η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

8. Υπουργείο Πολιτισμού: Γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους

Φωτογραφία: Constantinos Kollias/unsplash

Στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 26η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με την πλειοψηφία των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων να είναι με φυσική παρουσία του κοινού ενώ υπάρχουν και κάποιες ψηφιακές δράσεις που μπορεί να προβάλλονται σε πραγματικό αλλά και μη χρόνο. Ενώ παράλληλα, το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.
23-25 Σεπτεμβρίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ψηφιακών και με φυσική παρουσία εδώ.

9. «Storytelling»: Αφηγήσεις ιστοριών για την κλιματική αλλαγή και τον ακτιβισμό στο Park Kiosk του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει στο πλαίσιο του διημέρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης SNFCC Green Weekend – «Η Κλιματική Αλλαγή και Εγώ», εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 14:30, η συντονίστρια της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ, Άρτεμις Μάνου, υποδέχεται παιδιά 6 έως 10 ετών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και διαβάζει συναρπαστικές ιστορίες γύρω από την κλιματική αλλαγή και τον ακτιβισμό. Σάββατο 24/9, 14.30-15.10: Ζοέλ Ζολιβέ, «365 πιγκουίνοι». 15.30-16.10: Ελένη Ανδρεάδη, Αποσπάσματα από το βιβλίο, «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» | Κυριακή 25/9, 14.30-15.10: Ροζάλμπα Τροϊάνο, Ματέο Μπενεντέτι, Αποσπάσματα από το βιβλίο «20 Σπουδαίοι πράσινοι ήρωες σώζουν τον πλανήτη». 14.30-15.10: Τζορτζίνα Στίβενς, Ίζι Μπάρτον, «Η Στέλλα και ο  γλάρος».
Σάββατο 14/9, Κυριακή 15/9, από τις 14:30 | Για παιδιά 6-10 ετών.
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/
*Δείτε περισσότερες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο του SNFCC Green Weekend – «Η Κλιματική Αλλαγή και Εγώ» εδώ.

10. Κυριακάτικα Εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι επιστημονικές Κυριακές επιστρέφουν στο Μουσείο Πειραμάτων και το σχολικό έτος 2022-2023 με συναρπαστικά εργαστήρια που θα λαμβάνουν χώρα μια φορά σε όλη τη χρονιά. Τα πειράματα φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς (7-10 ετών), αλλά και τους πολύ μικρούς μας φίλους (4-6 ετών – Junior Science τμήματα), που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, στις 11.00-12.00 και 12.30-13.30 για παιδιά 4-6 ετών και το συνοδό τους και στις 12.15-13.30 για παιδιά 7-10 ετών, το εργαστήριο φυσικής «Ήρθε Πάλι Κυριακή, Παίζω με τη Φυσική»: Πειράματα με ηλεκτρικά κυκλώματα και μαγνήτες, πειράματα οπτικής, ηλεκτροστατικοί κεραυνοί και πολλά ακόμη παιχνίδια επιστήμης μας κάνουν να αγαπήσουμε τη Φυσική ακόμα πιο πολύ.
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11.00-12.00 & 12.30-13.30 | Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες.
Ώρες διεξαγωγής 7 – 10 ετών: 12.15-13.30 | Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο και 8€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους.
Μουσείο Πειραμάτων Αγ. Δημητρίου, Θάλειας 3 Άγιος Δημήτριος. Τηλ: 2109761030. Ε: [email protected] | https://www.mouseiopeiramaton.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Πολιτισμού: Όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b