MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^: Μια διήμερη γιορτή για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα στην Ελευσίνα

Σημαντικές συζητήσεις, γαστρονομικές συναντήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, περιπατητικές δράσεις, πικ νικ με μουσική από DJs και τοπικές μπάντες, και πολλές παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^: Μια διήμερη γιορτή για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα στην Ελευσίνα
Monopoli Team

Έναν πρότυπο θεσμό και μία από τις βασικές δράσεις παρακαταθήκης του προγράμματός της εγκαινιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ΟΑΣΗ, το πρώην κάμπινγκ της Ελευσίνας. Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^, το πρώτο που διοργανώνεται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, είναι μια διήμερη γιορτή που αντλεί τη θεματική της από το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα και περιλαμβάνει εργαστήρια με τη συμμετοχή επιστημόνων, ερευνητών για την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις, όπως περιπάτους στους συνοικισμούς της πόλης, εργαστήρια για παιδιά, πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της περιοχής, ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και γαστρονομικές συναντήσεις.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσεων.

Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^

Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^: Το πρόγραμμα του φεστιβάλ με μια ματιά

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρώτης πειραματικής έκδοσης του Ecoculture Festival^, θα πραγματοποιηθεί το Ecoculture Dialogues, ποικίλες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη βιώσιμη καινοτομία και την αγροδιατροφή, ενώ για παιδιά 8 έως 14 ετών θα διοργανωθεί το Μυστήριο_46   Αρθρωτοί Κήποι, ένα ευφάνταστο εργαστήριο κηποτεχνίας, που συνδυάζει την καλλιέργεια με τις νέες τεχνολογίες.

Ποικίλες παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπως το 2023 Eleusis Open Farm Days με περισσότερες από 15 φάρμες της περιοχής να υποδέχονται το ευρύ κοινό παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους, ποδηλατικές διαδρομές μέσα την πόλη αλλά και στις γραμμές του τρένου (railbiking), προβολή ταινιών και  ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον, καθώς και ένα πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής.

Επιπλέον, στις 24 Σεπτεμβρίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Γεωργίας Μαυραγάνη, θα πραγματοποιηθεί το Μυστήριο_38  Μουσική των σπιτιών, επιτόπιες διαδρομές στον συνοικισμό των Ποντίων της Ελευσίνας με επιλεγμένες μουσικές να διαχέονται στον δημόσιο χώρο μέσα από τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το Μυστήριο_49    Συμπόσιο #2 – Εύξεινος Πόντος, ένα βιωματικό ταξίδι στις γεύσεις και τα έθιμα του Πόντου με βασικό άξονα την πολιτισμική ανταλλαγή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNFCC Green Weekend – «Η Κλιματική Αλλαγή και Εγώ»: Διήμερο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ: 2023eleusis.eu

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χρήσιμες διευθύνσεις

ΟΑΣΗ πρώην κάμπινγκ: Φιλικής Εταιρείας και Κρήτης.
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός: Αγαθού 42
Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Ευκλείδη και Φιλικής Εταιρείας
Παλαιό Δημαρχείο: Νικολαΐδου & Βασ. Λάσκου

Δωρεάν μετακίνηση για το κοινό | Κρατήσεις θέσεων από 19/09 εδώ
Σημείο συνάντησης: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. (Ερμού & Πειραιώς)

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Website: 2023eleusis.eu
Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram: instagram.com/2023eleusis
YouTube: youtube.com/c/2023Eleusis
E-mail: [email protected]

Πρόσβαση στην Ελευσίνα

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)

Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863).

Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b