MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Global Live Med: Η Μεσόγειος «ενώνει» τις φωνές της σε μια εκδήλωση για τη μουσική και τον διάλογο στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας

Την ειρήνη, τη συνεργασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη ανάμεσα στις διάφορες περιοχές της Μεσογείου επιχειρεί να αναδείξει η πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου του Global Live Med και του Flux Laboratory Athens, μια ημέρα με δωρεάν συζητήσεις, πάνελ και μουσικές παραστάσεις, στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας.

Σωκράτης Σινόπουλος
Monopoli Team

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, από τις 11 π.μ. 

Το Global Live Med ως πειραματική πρωτοβουλία έχει στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον διάλογο στη Μεσόγειο και να ενώσει όλες τις γωνιές της περιοχής μέσα από συζητήσεις σε πάνελ και μουσικές παραστάσεις.

Ο σχεδιασμός ξενικά ήδη από το 2019, και κύριο μέλημα ήταν και είναι η Ελλάδα να λειτουργήσει ως επίσημος κόμβος, να φιλοξενήσει εκπροσώπους των γύρω περιοχών, και να ξεκινήσει τη συζήτηση γύρω από τα πιεστικά πλέον ζητήματα του κλίματος, της ειρήνης και της συνεργασίας. Το όραμα πίσω από αυτά τα κεντρικά ζητήματα είναι αυτό της διαμεσογειακής συμμαχίας, στην οποία η χώρα μας μπορεί να γίνει κρίσιμος παράγοντας στην επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων και κινητήρια δύναμη για μία glocal ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας (Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5), στο χώρο που σύντομα η Πρεσβεία της Ελβετίας, το Flux Laboratory και η Αρχαιολογικής Σχολής της Ελβετίας θα «καλωσορίσουν την κίνηση και το χορό, την τεχνολογία, τις κοινότητες, τη γνώση, και τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα».

Majnoon

Μια μέρα για διάλογο

Το Global Live Med, ως μια μη κερδοσκοπική εκδήλωση προσεκτικά δομημένη, ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη, την πολιτιστική ανταλλαγή και τον εποικοδομητικό διάλογο. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου 2022, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει τρεις συζητήσεις / πάνελς γύρω από τα θέματα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) 13, 16 και 17, και συγκεκριμένα τη Δράση για το κλίμα, την Ειρήνη, Δικαιοσύνη & τους Ισχυρούς Θεσμούς, και τις Συνεργασίες για τους Στόχους.

Οι ομιλητές θα εξετάσουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες τις θεματικές προερχόμενοι από διαφορετικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, όπως η καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αναστασία Ζαμπανιώτου, Leader of Bioenergy, Circular Economy & Sustainability Research Group, η κα Rita Iraqi Husseini, πρώην εκπρόσωπος του OCP Group για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Project Manager για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.

Επιπλέον, και προκειμένου να βιώσει το κοινό μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία, τις συζητήσεις θα ακολουθήσουν μία σειρά από μουσικές παραστάσεις από καλλιτέχνες της περιοχής της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων τον Ισραηλινό βιρτουόζο του kamancheh Mark Eliyahu, το κουαρτέτο του Έλληνα βιρτουόζου της λύρας Σωκράτη Σινόπουλο, τα καθηλωτικά DJ sets των Majnoon & Khaikhan από την Τουρκία, καθώς και τoν κιθαρίστα Pau Figueres και τον dj Y.LOH από την Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ολύμπια»: Πλούσια και πολυσυλλεκτική η νέα σεζόν στο μουσικό θέατρο της Αθήνας12.09.2018

*Το Global Live Med έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, της Πρεσβείας της Ελβετίας, του Fluxum Foundation της Γενεύης, και του World Human Forum.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Eίσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης στο: https://www.eventbrite.com/e/global-live-med-tickets-416523752757

Πληροφορίες: http://globallivemed.org

Επικοινωνήστε με το Global Live Med στο: [email protected]

Instagram: @globallivemed

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b