MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου μάς αποκαλύπτει 3+1 αλήθειες για να φτιάξουμε τη δυστυχία μας

«Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» ονομάζεται ηθεατρική παράσταση της Γεωργίας Ανδρέου, που μας καλεί να καταρρίψουμε την προκατάληψη της ευτυχίας και παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 22-25 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις τον περασμένο Ιούνιο, η παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» επανέρχεται για ένα νέο κύκλο παραστάσεων, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος), από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου (21:30).

Η σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου συνεχίζει τις ευφάνταστες και ευρηματικές της δουλειές, εμπνεόμενη αυτή τη φορά από το ομώνυμο βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ, ένα χιουμοριστικό και σοβαρότατο εγχειρίδιο της «δυστυχίας» που έγινε γρήγορα μπεστ σέλερ σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Με αφορμή αυτή την κωμωδία μοιράζεται μαζί μας 4 από τα “μυστικά” συστατικά της δυστυχίας…

1. Πάνω απ’ όλα να είσαι αληθινός στον εαυτό σου

Μόνον εσείς γνωρίζετε τον εαυτό σας. Γραπωθείτε γερά από μια ρήση, ένα αξίωμα, ένα απόφθεγμα λαϊκής σοφίας, κάτι που σας είπαν κάποτε και μη δεχτείτε πώς είστε σε διαρκή εξέλιξη, μετασχηματισμό, διαμόρφωση. Να μια σημαντική πηγή δυστυχίας: να πιστεύετε πως είστε μόνο ένα πράγμα και τέλος! Ο άνθρωπος που παραμένει συνεπής και αληθινός στον εαυτό του δεν κάνει χυδαίους συμβιβασμούς. Έχοντας να επιλέξει ανάμεσα στο πώς είναι ο κόσμος και στο πώς γνωρίζει ότι θα έπρεπε να είναι, αναμφισβήτητα θα επιλέξει το δεύτερο, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας το πρώτο.

2. Παίξε με το παρελθόν

Μείνετε γερά καρφωμένοι στο παρελθόν, γιατί πάντα τα πράγματα ήταν καλύτερα τότε και αρνηθείτε πεισματικά την επαφή με το παρόν. Η χαμένη νιότη είναι μια υπέροχη πηγή δυστυχίας.Και τι να πει κανείς για το τέλος μιας ερωτικής σχέσης. Αν μάλιστα καταφέρετε να αντισταθείτε σε κάτι καινούργιο, εμμένοντας σε μια προηγούμενη κατάσταση, τότε θα κατορθώσετε να χάσετε και τα δύο, παραμένοντας δυστυχείς.

3. Να είσαι αυθόρμητος

Πρέπει «να είσαι αυθόρμητος». Ό,τι ισχυρότερο διαθέτει το οπλοστάσιο ενός έμπειρου δυστυχισμένου. Ανέκαθεν, ο αυθορμητισμός και ο καταναγκασμός είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες. Για δοκιμάστε όμως τη μαγική λεξούλα «πρέπει». Θα δείτε πόσο απλά είναι όλα. Αυτή και μόνο η λεξούλα είναι ικανή να μετατρέψει και την πιο ευχάριστη σκέψη σε ένα ανυπόφορο καθήκον. Ο ψυχαναγκασμός για μια αυθόρμητη συμπεριφορά, για μια επιβεβλημένη ευτυχία, για μια τέλεια εικόνα του εαυτού μας, είναι το κλειδί για μια ανυπέρβλητη δυστυχία. Την επόμενη φορά, λοιπόν, σκεφτείτε: είναι το καθήκον μου και πρέπει να με ευχαριστεί!

4. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και ο πρώτος του κανόνας είναι «Προσοχή αυτό δεν είναι παιχνίδι. Σοβαρευτείτε». Ο δεύτερος είναι ότι η επιτυχία σας πρέπει να είναι η αποτυχία κάποιου άλλου. Αν εσύ κερδίσεις κάποιος άλλος πρέπει να χάσει κάτι την ίδια στιγμή. Η ζωή είναι μια ανταγωνιστική αρένα. Τι εξαίσιος τρόπος να βουλιάζεις στην δυστυχία σου! Την επομένη φόρα γράψτε σε ένα χαρτάκι «Αν με αγαπάς…» και συμπληρώστε όλα όσα θέλετε πρόθυμα να εγκαταλείψει ο άλλος για εσάς.

Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: «Ο άνθρωπος είναι δυστυχής, γιατί δεν ξέρει ότι είναι ευτυχής. Αυτό είναι όλο».

Η παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» είναι ένα πολυμορφικό fusion θέαμα με κύρια συστατικά το χιούμορ, τον κυνισμό, τον ρομαντισμό, το κέφι, τη νεανική ορμή των ηθοποιών και την εμπειρία όλων των συντελεστών που τους πλαισιώνουν, ένα προβοκατόρικο κείμενο που συνδυάζει τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και πρωτίστως τη δίψα μας για μια ευτυχισμένη, αισιόδοξη, ισότιμη και ελεύθερη ζωή. Η αστική ερείπωση του Μπαγκείου ξενοδοχείου μάς έδωσε το κατάλληλο σκηνικό για τη δυστυχία μας.

Αυτά ήταν μόλις 4 από τα 13 μαθήματα που θα δείτε στην παράστασή μας. Τα υπόλοιπα 9 παραδίδονται στο Μπάγκειον μετά χορού, τραγουδιού, εξομολογήσεων, ενδοσκοπήσεων, συνομιλιών, χαρτομαντείας, ταρώ, αστρολογίας και λοιπών παιγνίων της ειμαρμένης. Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά για μια υπέροχα δυστυχισμένη ζωή ξεμπροστιάζοντας όλους τους μηχανισμούς της ευτυχίας. Και αν θέλετε μας πιστεύετε.

Αν σας έχουμε πείσει με τα παραπάνω, σας περιμένουμε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ (Εκδ. Αλήστου Μνήμης)

Μετάφραση: Αντώνης Γκίκας. Διασκευή – σκηνοθεσία: Γεωργία Ανδρέου. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κώστας Δημουλέας. Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος. Κίνηση: Ζέφη Μπαρτζώκα. Μουσική Διδασκαλία: Πάνος Κορογιαννάκης. Φωτισμοί – installations: The Krank. Φωτογραφίες: Ερρίκος Ανδρέου. Video trailer: Ακριβή Κόλλια. Παραγωγή: Abirato. Συμπαραγωγή: Blue Rosebud Productions, Σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου

Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Ζώη, Μάνος Ζούρας, Πάνος Κορογιαννάκης, Θωμάς Σιέκας, Αντώνης Φλώρος.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), ΤΚ 17778, Ταύρος
Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Εισιτήρια: Προπώληση www.mcf.gr, ticketservices.gr, 14 € (κανονικό), 10 € (μειωμένο*), 8 € (ειδική τιμή**)

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b