MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια; – Οι 23 τρόποι που προτείνει η κυβέρνηση για μείωση σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Μία σειρά από 23 προτάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας παρουσίασε το υπουργείο Ενέργειας – Πώς επηρεάζουν την κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου οι συσκευές που βρίσκονται μέσα στο σπίτι και πώς μπορεί να μειωθεί.

Monopoli Team

Ένα πακέτο 23 προτάσεων που στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μέσα στα σπίτια, παρουσίασε το υπουργείο Ενέργειας. Πρόκειται για κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν την κατανάλωση από συσκευές που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό. Σημειώνεται πως με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού, Κώστα Σκρέκα, όλοι οι λογαριασμού πάνω από 501 κιλοβατώρες, θα λαμβάνουν μπόνους 50 €/MWh αν μειώσουν την ημερήσια κατανάλωσή τους 15% σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας12.09.2018

Αναλυτικά οι προτάσεις του ΥΠΕΝ:

Απομόνωση χώρων που δεν χρησιμοποιούνται

Κλείνουμε τα σώματα θέρμανσης και τις εσωτερικές πόρτες (εάν υπάρχουν) που οδηγούν σε διαδρόμους ή κοντά σε σκάλες. Έτσι, κλείνουμε τις φυσικές διόδους αέρα, εμποδίζοντας το ζεστό αέρα να διαφύγει μέσα από το σπίτι.

Ελεύθερα θερμαντικά σώματα

Τα θερμαντικά σώματα δεν πρέπει να είναι σκεπασμένα, π.χ. με καλύμματα, ή να εμποδίζεται η απόδοσή τους από έπιπλα.

Στεγανοποιούμε πόρτες και παράθυρα

Τοποθετούμε μονωτικές ταινίες ή κουρτίνες. Σύμφωνα με μελέτες (DOE), όταν τραβηχτούν, οι κουρτίνες μπορούν να μειώσουν την απώλεια θερμότητας από ένα ζεστό δωμάτιο έως και 10%. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε μεμβράνες σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες ή μόνο σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούμε.

Έλεγχος στο μονωτικό λάστιχο στις πόρτες ψυγείων, καταψυκτών και φούρνων

Ελέγχουμε το μονωτικό λάστιχο στις πόρτες ψυγείων, καταψυκτών και φούρνων, ώστε να κάνει καλή επαφή και να μην υπάρχει απώλεια ενέργειας (απώλεια ψύξης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες θα πρέπει να κατασκευάζουμε το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο…κάθε μέρα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b