MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τέλος εποχής στο Broadway: Ρίχνει αυλαία το Φάντασμα της Όπερας μετά από 35 χρόνια

Το Φάντασμα της Όπερας, η μακροβιότερη παράσταση στο Broadway, πρόκειται να ρίξει αυλαία το Φεβρουάριο του 2023, ένα μήνα πριν από την 35η επέτειό της. 

Monopoli Team

Το Φάντασμα της Όπερας, η μακροβιότερη παράσταση στο Broadway, πρόκειται να ρίξει αυλαία στις 18 Φεβρουαρίου του 2023, λιγότερο από ένα μήνα πριν από την 35η επέτειό της.

“Ως παραγωγός ονειρεύεσαι ότι η παράστασή σου θα παίζει για πάντα. Πράγματι, το “Cats” του Andrew Lloyd Webber σε δική μου παραγωγή δήλωνε περήφανα επί δεκαετίες “Τώρα και για πάντα”. Κι όμως το Φάντασμα ξεπέρασε την καταπληκτική θητεία του στο Broadway. Αλλά όλες οι παραγωγές πρέπει κάποτε να κλείσουν” είπε ο παραγωγός Cameron Mackintosh.

Με πάνω από 13.925 παραστάσεις τα τελευταία χρόνια, το μιούζικαλ αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του Broadway, αψηφώντας κάθε κρίση -από οικονομικές μέχρι καλλιτεχνικές.

Μετά την πανδημία, το box office της παράστασης είχε δει μεγάλες διακυμάνσεις -από 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι 850 χιλιάδες δολάρια ανά εβδομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Guardian, έφτασε τα 867 χιλιάδες δολάρια.

Είναι γεγονός ότι η πανδημία επηρέασε σημαντικά το Broadway, αφού τα θέατρα παρέμειναν κλειστά για πάνω από 18 μήνες. Δημοφιλείς παραστάσεις, όπως το Hamilton και ο Βασιλιάς των Λιονταριών, επανήλθαν δυναμικά, ενώ κάποιες άλλες δυσκολεύτηκαν περισσότερο να επανέλθουν στα παλιά τους έσοδα.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Gaston Leroux, το Φάντασμα της όπερας αφηγείται την ιστορία ενός παραμορφωμένου συνθέτη που στοιχειώνει την όπερα του Παρισίου και ερωτεύεται παράφορα μία νεαρή σοπράνο, την Κριστίν. Οι υπέροχες συνθέσεις του Andrew Lloyd Webber, από το Masquerade και το Angel of Music, μέχρι το All I Ask of You και το The Music of the Night, άφησαν εποχή.

Η πρώτη παράσταση άνοιξε στο Λονδίνο το 1986 και από τότε πάνω από 19 εκατομμύρια θεατές έχουν δει το μιούζικαλ, που έχει πραγματοποιήσει πάνω από 13.500 παραστάσεις, μόνο στο Broadway.

Με το τέλος του Φαντάσματος της Όπερας, η μακροβιότερη παράσταση θα είναι το Chicago, που ξεκίνησε το 1996, ενώ ακολουθεί το Lion King που ξεκίνησε τις παραστάσεις του το 1997.

Με πληροφορίες από την Guardian

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b