MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022.

«Anime»: Έκθεση έργων καθηγητών και φοιτητών της Accademia Albertina di belle Arti του Τορίνο στον καλλιτεχνικό σταθμό της Α.Σ.Κ.Τ. στην Ύδρα
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Proxima Luna: Το Μουσείο Κανελλοπούλου γιορτάζει την Πανσέληνο με μια βραδιά κινηματογράφου και μουσικής

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου γιορτάζει την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, με μια μουσική εκδήλωση στον εξώστη του μουσείου, με φόντο τον βράχο της Ακρόπολης και την πόλη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Προβολή ταινιών για το φεγγάρι με ζωντανή μουσική συνοδεία. Θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες του Georges Méliès «Ταξίδι στη Σελήνη» (1902) και «Το όνειρο του Αστρονόμου» (1898) με ζωντανή μουσική συνοδεία από τον Βασίλη Παπαβασιλείου (κοντραμπάσο και ηλεκτρονικός ήχος). | Τραγούδια της Μπελ Επόκ για τον έρωτα: «Romaνces» – P.I. Tschaikovsky & S. Rachmaninov. Βικτώρια Μαϊφάτοβα (μέτζο σοπράνο), Λητώ Θώμου (πιάνο) και Έλενα Καλαϊτζή (αφήγηση).
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Πλάκα, Αθήνα. Τηλέφωνο: + 30 210 3244447. Email: [email protected].

2. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Full Time» της Laure Calamy. Κοινωνικό σινεμά στη μορφή μιας καταιγιστικής περιπέτειας. Βραβείο Σκηνοθεσίας και Γυναικείου Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο Κοινού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.
Σάββατο 10/9, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

3. Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού: Προβολή της ταινίας «Τα Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε

Το Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού διοργανώνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, προβολή της ταινίας «Τα Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε. Το 1990, ο Μάρτιν Σκορτσέζε σκηνοθετεί το καθηλωτικό γκανγκστερικό έπος «Τα Καλά Παιδιά», το οποίο διηγείται την πραγματική ιστορία του μαφιόζου Χένρυ Χιλ, που ονειρευόταν μεγαλεία, αλλά κατέληξε στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων. Η ταινία κέρδισε έξι Υποψηφιότητες για Όσκαρ και χάρισε στον Τζο Πέσι το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.
Κυριακή 11/9, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0341 2313.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ΕΡΤ επενδύει ξανά στην μυθοπλασία: Ποιες είναι οι νέες σειρές που θα δούμε τη νέα σεζόν12.09.2018

Εκθέσεις

4. illustradays 2022: To φεστιβάλ για την τέχνη της εικονογράφησης «καταλαμβάνει» το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Έργο της καλεσμένης του illustradays, Gerda Dendooven

Έως τις 18 Σεπτεμβρίου το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί το μοναδικό φεστιβάλ της χώρας αφιερωμένο στην τέχνη της εικονογράφησης: το illustradays.Με δέκα καλεσμένους και καλεσμένες από επτά χώρες, δεκαεπτά ομιλίες από καλλιτέχνες και επαγγελματίες, έντεκα εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και πάνω από εκατό καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους, το illustradays αποτελεί το πιο χρωματιστό φεστιβάλ της πόλης, μια γιορτή ταλέντων γεμάτη φως, όπως και η θεματική του για το 2022, «Beam of light». Δείτε το πρόγραμμα εδώ
9-18 Σεπτεμβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 – 20:30 | Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ βρίσκεται στο www.illustradays.gr
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα | https://www.illustradays.gr/

5. «Anime»: Έκθεση έργων καθηγητών και φοιτητών της Accademia Albertina di belle Arti του Τορίνο στον καλλιτεχνικό σταθμό της Α.Σ.Κ.Τ. στην Ύδρα

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και η Ακαδημία Albertina di Belle Arti του Τορίνο – μια από τις ιστορικότερες και σημαντικότερες Ακαδημίες Τεχνών της Ιταλίας παρουσιάζουν από τις 10 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, στον καλλιτεχνικό σταθμό της Α.Σ.Κ.Τ. στην Ύδρα, την εικαστικά έκθεση με τίτλο «Anime». Μια επιλογή έργων καλλιτεχνών από την Albertina Academy, δασκάλων και μαθητών, φιλοξενούμενων της ΑΣΚΤ. Η Ακαδημία Albertina παρουσιάζει εικαστικές προτάσεις των καθηγητών Salvo Bitonti, Roberta Fanti, Stefano W. Pasquini, Alex Pinna, Laura Valle και των μαθητών Giuseppe Gallace, Vahid Rastgou, Arianna Scubla, Andrea Stefanelli και Alice Wunderle, ικανών να εκπροσωπήσουν με το έργο τους την ποικίλη εκπαιδευτική προσφορά της Ακαδημίας πού ενδυναμώνεται με τη μεταμοντέρνα διάσταση της τεχνολογίας και του θεάματος.
Εγκαίνια: 10 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 17.00
Διάρκεια έκθεσης: 10 – 21 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 17.00 έως τις 21:00
Καλλιτεχνικός σταθμός της ΑΣΚΤ στην Ύδρα – Αρχοντικό Τομπάζη, Λιμάνι Ύδρας. Τηλ: Τηλέφωνο: 2298 052291.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγροτική, βιομηχανική, θαλασσινή: Η Ελευσίνα του Κωστή Βελώνη12.09.2018

Φεστιβάλ

6. | 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Ξεκινά στο Ζάππειο η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου

Φωτογραφία: Freddie Marriage/Unsplash

«Άνοιξε τις πόρτες του» στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το ιστορικό αυτό γεγονός ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.
2 Σεπτεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30. Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Περισσότερες πληροφορίες: www.sekb.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b