MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Invisible Worlds: Ο βραβευμένος φωτογράφος Daniel Franc έρχεται στην Blank Wall Gallery
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις: Προβολή της ταινίας του Ken Russell στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Ο θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, προβάλλει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 23:15, στο πλαίσιο της σειράς προβολών «Midnight Express», την ταινία του Ken Russell, με τίτλο «Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις». Στο υπόγειο μιας κλινικής, ο δρ. Έντι Τζέσαπ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εφαρμόζει το πιο τρομακτικό πείραμα στην ιστορία της ιατρικής. Το πρωτοφανές πείραμα βρίσκεται εκτός ελέγχου και το αντικείμενο του πειράματος είναι ο ίδιος.
Παρασκευή 9/9, 23:15 
Τιμή Εισιτηρίου: 6.00 ευρώ. | Προπώληση: viva.gr
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

2. Σπιρτόκουτο: Η εμβληματική ταινία του Γιάννη Οικονομίδη σε επετειακή επανέκδοση στον Τριανόν Σπιρτόκουτο: Η εμβληματική ταινία του Γιάννη Οικονομίδη σε επετειακή επανέκδοση στον Τριανόν

Η Filmcenter TRIANON παρουσιάζει 20 χρόνια μετά από την 1η επίσημη προβολή της στο 43ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2002  την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, το «Σπιρτόκουτο». Η ταινία που επαναπροσδιόρισε τον ελληνικό κινηματογράφο θα προβάλλεται αποκλειστικά στο ΤΡΙΑΝΟΝ από τις 8 Σεπτεμβρίου. Μια επετειακή επανέκδοση όπου όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από την κλασσική μηχανή προβολής του ΤΡΙΑΝΟΝ από την αυθεντική κόπια της ταινίας σε φιλμ 35mm. Σύνοψη: Μια μέρα, εν μέσω καύσωνα, το σπίτι του Δημήτρη, ενός μικρομεσαίου 50άρη οικογενειάρχη, κάπου στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης! Όλα τα μέλη της οικογένειας ξεσπούν ο ένας στον άλλον με απίστευτη λεκτική βία και αποκαλύψεις για πάθη, ζήλειες και επαγγελματικές διαφωνίες. Μέχρι που μια απρόοπτη εξομολόγηση τινάζει τα πάντα στον αέρα.
Από 8 Σεπτεμβρίου 2022 | 20:30 και 22:30
Εισιτήριο: 7€ | Προπώληση: viva.gr
Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια). Tηλ.: +30 210 8215469. Email: [email protected].

3. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία της Manele Labidi «Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία». Μετά από χρόνια σπουδών στο Παρίσι, η ψυχαναλύτρια Selma επιστρέφει στην πατρίδα της, αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της ιατρείο. Από μια πολύχρωμη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ταράτσα στην Τυνησία του 21ου αιώνα, ξεκινά μια ιστορία αντιθέσεων, αντιφάσεων και πολιτισμικών συγκρούσεων.
Παρασκευή 9/9, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ΕΡΤ επενδύει ξανά στην μυθοπλασία: Ποιες είναι οι νέες σειρές που θα δούμε τη νέα σεζόν12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Πειραιάς Artport ΙΙ»: Έναρξη εικαστικού προγράμματος για το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

«Love Is The Message, The Message Is Death»

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το φεστιβάλ «Πειραιάς Artport ΙΙ». Ένα διακαλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό, κινηματογράφο, εκθέσεις και δράσεις. Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν, στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, τα εγκαίνια της έκθεσης «Love Is The Message, The Message Is Death» του βραβευμένου με το Χρυσό Λιοντάρι στη Μπιενάλε της Βενετίας 2019, Arthur Jafa. Ο βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης, κινηματογραφιστής και θεωρητικός Αφροαμερικανός στο έργο του εξετάζει την ιστορία και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών. Στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί, επίσης, η ατομική έκθεση της Αμερικανίδας εικαστικού Barbara Kruger, με τίτλο «#visualartport»,  με τη δουλειά της προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή σε αδικίες, προκαταλήψεις και πολιτισμικά στερεότυπα που η κοινωνία έχει εξυψώσει σε κανόνες και αρχέτυπα. Ενώ την ίδια περίοδο, στην Περιμετρική Περίφραξη ΟΛΠ, θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια εικαστική έκθεση σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια εικαστική εγκατάσταση στο ίδιο λιμάνι που πριν 100 χρόνια υποδέχθηκε τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Οι φοιτητές του ΙΓ’ Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, εμπνευσμένοι από εκείνες τις πρώτες αφίξεις στον Πειραιά, συνθέτουν έργα μέσα από τη δική τους νεότερη, καλλιτεχνική ματιά.
Διάρκεια εκθέσεων: 9 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: 13:00 – 20:00
Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, Λιμάνι Πειραιά, Πύλη E2 | https://www.dithepi.gr/

5. Invisible Worlds: Ο βραβευμένος φωτογράφος Daniel Franc έρχεται στην Blank Wall Gallery

H Blank Wall Gallery παρουσιάζει, από τις 9 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, ατομική έκθεση φωτογραφίας του Daniel Franc, με τίτλο «Invisible Worlds». Ο Daniel Franc, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος φωτογράφος εναέριας καλλιτεχνικής φωτογραφίας από την Πράγα, μας ταξιδεύει με το drone του πάνω από τοπία, ποτάμια, δάση, θάλασσες, ακόμη και βιομηχανικές περιοχές πολλών χωρών, για να μας εκπλήξει με νέες ανακαλύψεις στον κόσμο που νομίζαμε ότι ξέραμε. Ο φωτογράφος θα βρίσκεται στην Αθήνα στα εγκαίνια της έκθεσης και θα κάνει δύο ομιλίες πάνω στη φωτογραφία με drone την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 13:00.
Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 9-21 Σεπτεμβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 17:30-21:30. Σάββατο 12:30-14:30.
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη. Τηλ: +30.211.4052.138. E: [email protected]

6. «Σήκω Ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22»: Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Δήμος Δράμας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας παρουσιάζουν την έκθεση «Σήκω Ψυχή μου»!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο αίθριο το Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας. Βασικοί άξονες της έκθεσης είναι η ζωή πριν το 1922 στη Σμύρνη, την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα, την Ανατολική και τη Βόρεια Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία)· η Έξοδος, η απώλεια και το τραύμα της προσφυγιάς· η ζωή και η μουσική δημιουργία στη νέα πατρίδα· αλλά και η πρόσληψη από τις νεότερες γενιές.
Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Σεπτεμβρίου έως 16 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: 8:00-20:00, Τρίτη: 12:00-20:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, Κώστα Βάρναλη 6, Δράμα. Τηλέφωνο: 2521 031365.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγροτική, βιομηχανική, θαλασσινή: Η Ελευσίνα του Κωστή Βελώνη12.09.2018

Φεστιβάλ

7. | 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Ξεκινά στο Ζάππειο η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου

Φωτογραφία: Freddie Marriage/Unsplash

«Άνοιξε τις πόρτες του» στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το ιστορικό αυτό γεγονός ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.
2 Σεπτεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30. Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Περισσότερες πληροφορίες: www.sekb.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b