MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Βόνιτσα: Η γοητευτική θαλασσινή πολιτεία του Αμβρακικού

Στολίδι του Αμβρακικού κόλπου, η Βόνιτσα είναι ένας χαμηλών τόνων προορισμός με κρυμμένες ομορφιές. Το βενετσιάνικο κάστρο πάνω στο λόφο, η πολυσύχναστη προκυμαία και το πευκόφυτο νησάκι Κουκουμίτσα συνθέτουν την όμορφη εικόνα της παραλιακής κωμόπολης της Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Χτισμένη σε προνομιακό σημείο στο νοτιοδυτικό άκρο του Αμβρακικού κόλπου, η Βόνιτσα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όσους αποφασίσουν να την εξερευνήσουν. Το έντονο νησιώτικο χρώμα, το καλοδιατηρημένο κάστρο στον πευκόφυτο λόφο, η πολυσύχναστη προκυμαία με τα εστιατόρια και τα καφέ, η σύγχρονη μαρίνα και το καταπράσινο νησάκι Κουκουμίτσα συνθέτουν τη γοητευτική εικόνα της παραλιακής κωμόπολης της Αιτωλοακαρνανίας που αποτελεί έδρα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Λευκάδα και άλλα τόσα από την Πρέβεζα, η Βόνιτσα προσφέρεται για ήρεμες διακοπές, ενώ αποτελεί ιδανική βάση για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή. Οι επιλογές για εξερεύνηση είναι πολλές. Σε αυτή τη γωνιά της Δυτικής Ελλάδας θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε ιστορικά κάστρα, γραφικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες και σημαντικούς υγροτόπους. Το υγρό στοιχείο είναι κυρίαρχο εδώ. Άλλωστε, σύμφωνα με την επικρατούσα εκδοχή, η ονομασία της πόλης προέρχεται από τη σλαβική λέξη «βόντα» που σημαίνει νερό (τόπος με πολλά νερά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαταρράκτες Σκρα: Απόδραση στη «Γαλάζια Λίμνη» του Βορρά12.09.2018

Βόνιτσα: Το στολίδι του Αμβρακικού

Στη βόλτα σας στη Βόνιτσα θα δείτε γειτονιές με παραδοσιακό χρώμα και όμορφες εκκλησίες, όπως αυτές του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Νικολάου. Κάτω από το περίφημο κάστρο της πόλης, απλώνεται η πολυσύχναστη προκυμαία με τα εστιατόρια, τα καφέ, τα καΐκια που ξεφορτώνουν τους θησαυρούς του Αμβρακικού (γάμπαρες, σαρδέλες κ.ά.) και τα ιστιοπλοϊκά που δένουν στη μαρίνα. Μερικές δεκάδες μέτρα ανατολικά από το λιμάνι, δεσπόζει η Κουκουμίτσα, μια κατάφυτη νησίδα που συνδέεται με την απέναντι στεριά με μια πέτρινη γέφυρα.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b