MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Καταρράκτες Σκρα: Απόδραση στη «Γαλάζια Λίμνη» του Βορρά

Σε μικρή απόσταση από το ιστορικό χωριό Σκρα του Κιλκίς, βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Μακεδονίας. Οι πανέμορφοι καταρράκτες του Σκρα και η «Γαλάζια Λίμνη» προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα και μια αξέχαστη εμπειρία στους φυσιολάτρες.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Όσοι έχουν βρεθεί στους Καταρράκτες του Σκρα στο νομό Κιλκίς κάνουν λόγο για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Βόρειας Ελλάδας. Στις πλαγιές του όρους Πάικο, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων και κοντά στο χωριό Σκρα, ο επισκέπτης αντικρίζει ένα μικρό θαύμα της φύσης: έναν υδάτινο παράδεισο μέσα στο πυκνό δάσος.

Παρθένα φύση, νερά που τρέχουν από παντού δημιουργώντας ρυάκια, μικροί καταρράκτες και μια λιμνούλα, που δίκαια ονομάζεται «Γαλάζια Λίμνη», δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό γαλήνης και χαλάρωσης. Αξίζει το ταξίδι στην περιοχή για να γνωρίσετε αυτή την ονειρική γωνιά της Ελλάδας. Αν μάλιστα βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη, οι καταρράκτες του Σκρα αποτελούν μια ωραία ιδέα για μονοήμερη εκδρομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝαύπλιο: Ένας οδηγός για την τέλεια φθινοπωρινή απόδραση στην πόλη των τεσσάρων εποχών12.09.2018

Ένα θαύμα της φύσης στο Κιλκίς

Οι Καταρράκτες Σκρα και η Γαλάζια Λίμνη βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Σκρά και Κούπα, στο Δήμο Παιονίας του νομού Κιλκίς. Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι περίπου 85 χλμ. και η πρόσβαση είναι εύκολη. Για να βρεθείτε σε αυτό το υπέροχο μέρος αφήνετε πίσω σας την Αξιούπολη και συνεχίζετε για την Κούπα και το Φανό ακολουθώντας πάντα τις πινακίδες «Καταρράκτες».

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b