MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Μόλυβος: Ταξίδι στο πιο γραφικό χωριό της Λέσβου

Το καλοδιατηρημένο κάστρο, τα στενά σοκάκια, τα αρχοντικά σπίτια και το γραφικό λιμανάκι μαγεύουν τους επισκέπτες στον Μόλυβο, που θεωρείται από πολλούς το ομορφότερο χωριό της Λέσβου και ένα από τα πιο γραφικά του Αιγαίου.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κρύβει θησαυρούς σε κάθε του γωνιά. Η Λέσβος είναι γεμάτη με εναλλαγές που δεν σε αφήνουν να πλήξεις, αξιοθέατα για φωτογραφίες και γραφικά χωριά για απολαυστικές βόλτες. Ένας από τους πιο γνωστούς θησαυρούς του νησιού βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του – και δεν είναι άλλος από τον διάσημο Μόλυβο.

Ο Μόλυβος (ή Μήθυμνα) θεωρείται ένα από τα ωραιότερα χωριά του Αιγαίου κι όχι άδικα. Το επιβλητικό κάστρο που στεφανώνει τον οικισμό, το πολύχρωμο λιμάνι, τα γραφικά καλντερίμια, τα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά με τα ξύλινα μπαλκόνια, συνθέτουν ένα εξαιρετικής ομορφιάς οικιστικό σύνολο, που γοητεύει κάθε επισκέπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛέσβος: Η πρωτοφανής γεωλογική ανακάλυψη που κάνει τον γύρο του κόσμου12.09.2018

Μόλυβος: Το κόσμημα της Λέσβου

Ο Μόλυβος βρίσκεται στο βoρειοανατολικό τμήμα της Λέσβου και απέχει από τη Μυτιλήνη περίπου 60 χλμ. Λίγο πριν φτάσετε στον οικισμό θα σας καλωσορίσει το βυζαντινό κάστρο που θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της ανατολικής Μεσογείου. Η θέα που προσφέρει στον οικισμό του Μολύβου και το Αιγαίο είναι μοναδική και αξίζει να ανεβείτε μέχρι το τέρμα του δρόμου – ιδανικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος- για να την απολαύσετε.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b