MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 30 Αυγούστου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου 2022.

«Moon as My Mirror»: Ατομική έκθεση της Corrine Slade στην γκαλερί The Breeder - Τελευταίες δύο ημέρες
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. | 6ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: Προβολή της ταινίας του Jacques Demy «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου»

Το καλοκαιρινό ραντεβού του αθηναϊκού κοινού με το κλασικό γαλλικό κινηματογράφο, το Plein Air, ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 21:30, με την προβολή της κλασικής ταινίας του Jacques Demy, με τίτλο «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου», στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Υπόθεση: Η Geneviève Emery, κόρη ιδιοκτήτριας καταστήματος ομπρελών, είναι ερωτευμένη με τον Guy Foucher. Η Madame Emery δεν εγκρίνει ένα τέτοιο ειδύλλιο με έναν νεαρό μηχανικό γκαράζ. Ο Guy καλείται να υπηρετήσει στον πόλεμο της Αλγερίας και η Geneviève του δίνεται πριν φύγει. Μένει έγκυος. Ο Guy στέλνει λίγα νέα. Υποκύπτοντας στη παρότρυνση της μητέρας της, η Geneviève συμφωνεί να παντρευτεί τον Roland Cassard, έναν πλούσιο έμπορο διαμαντιών.
Τρίτη 30/8, 21:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.  Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
Γαλλική Σχολή Αθηνών, Διδότου 6, Αθήνα. Τηλ: 21 0367 9900

2. Λούγκερ: Προβολή της ταινίας του Κώστα Χαραλάμπους στον θερινό κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας

Την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 21:15, θα πραγματοποιηθεί, στον θερινό κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας, προβολή της ταινίας του Κώστα Χαραλάμπους, με τίτλο «Λούγκερ», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022. Ο Τάσος Νούσιας, ο Γιωργής Τσουρής (βραβευμένος με το βραβείο Χορν 2020), η Στεφανία Γουλιώτη και ο Ερρίκος Λίτσης, πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Κώστα Χαραλάμπους («Δεμένη Κόκκινη Κλωστή»), σε ένα σπαρακτικό δράμα εποχής που μας μεταφέρει στην ελληνική πραγματικότητα της περιόδου μετά την κατοχή. Έντονο κοινωνικό-πολιτικό παρασκήνιο, οικογενειακές διαμάχες και ανθρώπινες σχέσεις αντιμέτωπες με την αστείρευτη δύναμη του πλούτου.
Τρίτη 30/8, 21:15
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση εδώ
Θερινός Κινηματογράφος στην Παραλία Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 2, Ελευσίνα, Αττικής. | https://aisxylia.gr/

3. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Σεσκ Γκέι με τίτλο «Οι γείτονες από πάνω». Ο Χούλιο και η Άννα, ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει απωλέσει προ πολλού το πάθος και τον έρωτα μεταξύ του, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους γείτονες του από πάνω ορόφου, σε μια προσπάθεια να γνωριστούν καλύτερα. Όταν το εκ διαμέτρου αντίθετο, φλογερό ταμπεραμέντο των τελευταίων έρχεται σε σύγκρουση με τη δική τους συσσωρευμένη καταπίεση, τα πράγματα θ’ αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο αμήχανα.
Τρίτη 30/8, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠειραιάς Artport ΙΙ: Θέατρο, μουσική, χορός και εικαστικά «πιάνουν λιμάνι» σε ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ12.09.2018

Εκθέσεις

4. Songlines: Η in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έως τις 18 Σεπτεμβρίου το annexM παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη με τίτλο «Songlines» σε επιμέλεια της Άννας Καφέτση. Διάσπαρτες σε 19 σημεία του Κήπου νέες in situ παραγωγές και αναπλαισιώσεις προηγούμενων έργων στο φυσικό εκθεσιακό περιβάλλον, παρουσιάζονται εν μέρει στο φως της ημέρας και στο σύνολό τους μετά τη δύση του ήλιου έως αργά τη νύχτα. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης σε πρώτη προβολή το νέο ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Κουζή «Do–Nothing Farming» 2022, το οποίο πλαισιώνει την εγκατάσταση της Κατερίνας Κατσιφαράκη «Σβόλοι».
Διάρκεια Έκθεσης: Από 14 Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: Μετά τη δύση του ήλιου έως τις 23:00
Είσοδος Ελεύθερη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

5. «Moon as My Mirror»: Ατομική έκθεση της Corrine Slade στην γκαλερί The Breeder – Τελευταίες δύο ημέρες

Τελευταίες ημέρες για την πρώτη ατομική έκθεση της Corrine Slade στην Αθήνα με τίτλο «Moon as My Mirror», η οποία και παρουσιάζεται έως τις 31 Αυγούστου 2022 στην γκαλερί The Breeder. Οι λεπτομερείς, πολύχρωμοι καμβάδες της Corrine Slade δημιουργούν νέες οικο- φεμινιστικές αφηγήσεις. Χρησιμοποιώντας αντιθετικές χρωματικές παλέτες, η καλλιτέχνιδα τοποθετεί τις πρωταγωνίστριές της σε διάφορα σκηνικά, όπου τις πλαισιώνουν πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η Slade συμπεριλαμβάνει στα έργα της ποίκιλλες αναφορές από την pop κουλτούρα, τη μυθολογία, την ιστορία της τέχνης και τη πολιτιστική και προσωπική της κληρονομιά.
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Ιουλίου -31 Aυγούστου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη με Παρασκευή: 11:00-19:00 και Σάββατο 11:00-17:00
The Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3317527. Email: [email protected] | https://thebreedersystem.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Πεντελικού Όρους: Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός στην πρωτεύουσα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b