MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Γιατί αποχωρούν οι εργαζόμενοι από τις δουλειές τους το καλοκαίρι;

Σε μεγάλη άνθηση βρίσκεται το φαινόμενο της «Μεγάλη Παραίτησης» των εργαζομένων στην Ελλάδα και μάλιστα εν μέσω τουριστικής σεζόν, που οι ανάγκες για προσωπικό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Monopoli Team

Στη χώρα μας το φαινόμενο έχει ενταθεί μετά την πανδημία, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες επιλέγουν την παραίτηση είτε γιατί οι εργασιακές συνθήκες είναι ανυπόφορες, είτε γιατί ο μισθός τους δεν τους ικανοποιεί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι μπορούν να βρουν γρήγορα μια νέα επαγγελματική θέση μετά την αποχώρησή τους (έρευνα Randstad).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνεργοι: Νέα επιδόματα σε ισχύ από το φθινόπωρο – Διαγραφή για όσους αρνούνται θέσεις εργασίας12.09.2018

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, το επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2022 έγιναν 623.434 οικειοθελείς αποχωρήσεις, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν γίνει 479.065, δηλαδή περίπου 144.000 περισσότεροι εργαζόμενοι αποχώρησαν με τη θέλησή τους.

Μάλιστα, στην παραίτηση δεν οδηγούνται μόνο οι νέοι εργαζόμενοι που θέλουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε πολλούς εργοδότες, αλλά και οι μεγαλύτεροι, καθώς η ηλικιακή κατηγορία που είναι πρώτη στα ποσοστά αποχωρήσεων είναι εκείνη των 30-44 ετών, όπου η κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας είναι δυσκολότερη για τους εργοδότες τους.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b