MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν το θρυλικό Mini Cooper έκανε ντεμπούτο: Το σχεδίασε ένας Έλληνας σε…χαρτοπετσέτα

Μικρό στο μάτι, μεγάλο… στην ιστορία! Το Mini Cooper κατάφερε και μπήκε στο πάνθεον των θρυλικών αυτοκινήτων καθώς είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα όλων των εποχών. Δημιουργός του ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Ισιγώνης ο οποίος το σχεδίασε σε μια χαρτοπετσέτα!

Πηγή: Getty Images
Monopoli Team

Τα περισσότερα αυτοκίνητα τα βλέπεις στο δρόμο και προσπαθείς να καταλάβεις τι μάρκα ή τι μοντέλο είναι. Ειδικά στην εποχή των αυτοκινήτων πόλης τα περισσότερα έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Υπάρχουν και κάποια άλλα, ωστόσο, που κάνουν «μπαμ» και ξεχωρίζουν αμέσως! Ένα από αυτά είναι το Mini Cooper που συμπλήρωσε πλέον έξι δεκαετίες ζωής. Ένα εξαιρετικό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε πάνω σε… μια χαρτοπετσέτα! Σχεδιαστής ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Ισιγώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρευνα: Από τον Ιανουάριο έχουν κλαπεί NFT αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ12.09.2018

H θρυλική ιστορία του Mini Cooper

Η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση του 1956 σχεδόν γονάτισε τη βρετανική οικονομία η οποία περνούσε τη χειρότερη περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αποτελούσε εξαίρεση σε εκείνες τις δύσκολες ημέρες. Η μοναδική λύση θα ήταν ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, όλα ξεκίνησαν στο κυλικείο της British Motor Corporation (BMC). Εκεί βρισκόταν ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Ισιγώνης ο οποίος με αυτές τις σκέψεις, πήρε μια χαρτοπετσέτα και σχεδίασε πάνω σε αυτή ένα μικροσκοπικό όχημα με μεγάλους εσωτερικούς χώρους και μικρές εξωτερικές διαστάσεις, με αρχικά τέσσερις θέσεις επιβατών, χαμηλή κατανάλωση βενζίνης και χαμηλή τιμή αγοράς. Το μήκος του ήταν μόλις 3,05 μέτρα και λιανική τιμή του ήταν 496 λίρες! Ένα αυτοκίνητο σπαρτιάτικης λογικής, χωρίς ραδιόφωνο και αξεσουάρ, καθότι ο δημιουργός του πίστευε ότι αποσπούν την προσοχή του οδηγού.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b