MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Στεφανιάδα: Γνωρίστε τη νεότερη φυσική λίμνη της Ελλάδας

Η Λίμνη Στεφανιάδα, που δημιουργήθηκε από μια κατολίσθηση το 1963, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα του νομού Καρδίτσας, αλλά και μια όαση δροσιάς για όλους εκείνους που το καλοκαίρι απολαμβάνουν δραστηριότητες στη φύση της περιοχής.

Πηγή: Travel Inspiration
Monopoli Team

Στον ορεινό όγκο των Αγράφων, μέσα σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, βρίσκεται η νεότερη φυσική λίμνη της Ελλάδας. Αν και άγνωστη σε πολλούς, η λίμνη Στεφανιάδα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα του νομού Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην Ανατολική Αργιθέα και έχει πάρει το όνομά της από τον ομώνυμο οικισμό που απέχει 2 χλμ. από τη λίμνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεσσηνιακή Μάνη: 7 στάσεις που πρέπει να κάνετε12.09.2018

Πρόκειται για έναν κρυμμένο παράδεισο ανάμεσα σε επιβλητικούς ορεινούς όγκους, σε υψόμετρο 850 μ. Αυτή η μικρή φυσική λίμνη, επιφάνειας μόλις 175 στρεμμάτων, μαγνητίζει τα βλέμματα με την ομορφιά της και τα σμαραγδένια τιρκουάζ νερά της. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές όλες τις εποχές του χρόνου. Η λίμνη προσφέρεται για δραστηριότητες όπως καγιάκ, ενώ το καλοκαίρι δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να απολαύσουν δροσερές βουτιές στη μικρή της όχθη.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b